Η Nikon κέρδισε τον κορυφαίο τίτλο στη φετινή απονομή των βραβείων EISA (European Imaging and Sound Association), “European Camera of the Year”, για τη φωτογραφική μηχανή D-SLR με φορμά DX, Nikon D7100.


D7100_16_85_frontΤο βραβείο αυτό έρχεται να προστεθεί στις επιτυχίες που σημείωσε η Nikon στα φετινά βραβεία TIPA (Technical Image Press Association), στα οποία η Nikon D7100 κέρδισε το βραβείο «Best D-SLR Advanced».


Η Marina Gurevich, Διευθύντρια Προϊόντος στον τομέα των καταναλωτικών D-SLR στη Nikon Europe, είπε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που κερδίσαμε αυτό το σημαντικό βραβείο από την EISA για την D7100, μια φωτογραφική μηχανή με φορμά DX στην κατηγορία των ερασιτεχνικών φωτογραφικών μηχανών. Από το Φεβρουάριο που κυκλοφόρησε, αυτή η φωτογραφική μηχανή έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, οι οποίες, πιστεύουμε, οφείλονται στην εντυπωσιακή της ανάλυση, το σύστημα αυτόματης εστίασης 51 σημείων που φτάνει τα επίπεδα ενός επαγγελματικού συστήματος και το συνδυασμό ισχυρών λειτουργιών σε ανθεκτικό σώμα».


Κάθε χρόνο η EISA ανακοινώνει τις υποψηφιότητες για τον καλύτερο εξοπλισμό σε διάφορες κατηγορίες οπτικοακουστικών προϊόντων που κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη στη διάρκεια των προηγούμενων 12 μηνών. Η ένωση αναγνωρίζει τα προϊόντα που θα προσελκύσουν ένα ενθουσιώδες κοινό επαγγελματιών, το οποίο απαιτεί υψηλή ποιότητα και δημιουργικές δυνατότητες. Τα βραβεία απονέμονται από κριτικές επιτροπές που απαρτίζονται από περισσότερα από 50 διακεκριμένα περιοδικά σε περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες, τα οποία ειδικεύονται στη φωτογραφία, το βίντεο, τον ήχο, τον οικιακό κινηματογράφο και τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.


Nikon D7100: European Camera of the Year 2013-2014
Ο κριτής της EISA είπε: «Η D7100 είναι σήμερα η ναυαρχίδα της οικογένειας φωτογραφικών μηχανών DX της Nikon, συνδυάζοντας εξαιρετική ποιότητα εικόνας και προηγμένα χαρακτηριστικά. Ο αισθητήρας APS-C που διαθέτει, έχει σχεδιαστεί χωρίς οπτικό χαμηλοπερατό φίλτρο, γεγονός που μας επιτρέπει να επωφεληθούμε πλήρως από την ανάλυση των 24,1 εκατομμυρίων pixel χωρίς καμία απώλεια στην ευκρίνεια. Το γρήγορο σύστημα AF 51 σημείων και οι συνεχείς διαδοχικές λήψεις υψηλής ταχύτητας είναι οι ιδανικές λειτουργίες για την αποτύπωση της δράσης, ενώ το αξιόπιστο σύστημα μέτρησης προσφέρει αποτελέσματα με σωστές εκθέσεις σε μόνιμη βάση. Το φωτεινό διάφραγμα και η οθόνη LCD επιτρέπουν τη χρήση της παραδοσιακής λειτουργίας λήψεων από το επίπεδο του ματιού και από τη «ζωντανή προβολή» (Live View). Οι εικονολήπτες θα εκτιμήσουν την ευκρινή, ασυμπίεστη εικόνα HDMI, η οποία μπορεί να εγγραφεί απευθείας σε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης».