Το NFC Ring χρησιμοποιεί τεχνολογία NFC με σκοπό να «ξεκλειδώνει» προστατευμένες ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για διαμοιρασμό δεδομένων.


nfc_ringΤο NFC Ring (Near Field Communication) μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για διαμοιρασμό δεδομένων (links, πληροφορίες επαφών, γενικά κάθε είδους δεδομένα που ο χρήστης επιθυμεί να μεταβιβάσει με ασφάλεια), όσο και για «ξεκλείδωμα» κινητών τηλεφώνων, αλλά και πραγματικών θυρών, αρκεί να διαθέτουν ειδικές κλειδαριές με δυνατότητες ασύρματης NFC επικοινωνίας.


Αξιοσημείωτο είναι το ότι, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το NFC Ring μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την εκκίνηση εφαρμογών με προεπιλεγμένες από το χρήστη, προσωπικές ρυθμίσεις. Διαθέτει δύο «modes»: private και public.


Οι χρήστες μπορούν να εκτελέσουν λειτουργίες μέσω διαφορετικών χειρονομιών, όταν πρόκειται για «private» ενέργειες, και χτυπώντας ελαφρά με τη γροθιά τους για «public» ενέργειες. Επίσης, όπως αναφέρεται σχετικά, το NFC Ring δεν χρειάζεται ποτέ φόρτιση ή ειδικά updates. Για τη λειτουργία του απαιτείται εφαρμογή από «τρίτο», που μπορεί να βρεθεί στο Google Play (όπως επισημαίνεται, υπάρχουν αρκετές για αυτή τη δουλειά).