Με επιτυχία «τρέχει» η Καλοκαιρινή Εκστρατεία του FUTURE LIBRARY, «Στις βιβλιοθήκες ο κόσµος είναι πολύχρωµος», με τη συμμετοχή 103 βιβλιοθηκών απ’ όλη τη χώρα.


future internetΤο πρόγραμμα έχει ήδη µπει στην όγδοή του εβδοµάδα και µετράει, µέχρι σήµερα, 1900 διαφορετικές εκδηλώσεις. Στις εκδηλώσεις αυτές έχουν συµµετάσχει µέχρι στιγµής περισσότερα από 39.500 παιδιά και παρευρεθεί πάνω από 9.400 ενήλικες που τα συνόδευαν. Μετά τη συµµετοχή τους στις δραστηριότητες, περισσότερα από 16.500 παιδιά δανείστηκαν κάποιο βιβλίο από τη βιβλιοθήκη της περιοχής τους ενώ, σύµφωνα µε τους βιβλιοθηκονόµους που επιβλέπουν τις δράσεις, τα παιδιά τις αντιµετωπίζουν µε ενθουσιασµό και αντιδρούν θετικά σε αυτές. Το 37% των δράσεων διεξάγονται από εθελοντές που συµµετέχουν στο πρόγραµµα, ενώ σχεδιάστηκαν κατά τη διάρκεια του χρόνου, από εκπαιδευτές και τους υπεύθυνους των βιβλιοθηκών που συµµετέχουν, µε την καθοδήγηση της Ειρήνης Βοκοτοπούλου.


Ο Δηµήτρης Πρωτοψάλτου, συντονιστής του προγράµµατος, αναφερόµενος στον πρώτο µήνα λειτουργίας του προγράµµατος, δήλωσε «Η ενθουσιώδης υποδοχή των παιδιών αλλά και η άµεση αποδοχή των τοπικών κοινωνιών, µας ανταµείβουν για τον κόπο µιας ολόκληρης χρονιάς και µας δίνουν λόγο να πιστεύουµε ότι είµαστε ήδη µερικά βήµατα στον στόχο µας, της επανατοποθέτησης της σχέσης της βιβλιοθήκης µε τη γειτονιά καιτην τοπική
κοινωνία»


Το πρόγραμμα για τις δημόσιες/ δημοτικές βιβλιοθήκες υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” (www.SNF.org). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να επισκεφθούν το http://summer.futurelibrary.gr.