Η δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία της Eutelsat επιλέχθηκε για την παροχή Internet σε δημόσια σημεία δωρεάν πρόσβασης στην Αλβανία


Eutelsat-logo1Η Eutelsat Communications ανακοίνωσε πως η υπηρεσία της δορυφορικού ευρυζωνικού Internet επιλέχθηκε από την Κυβέρνηση της Αλβανίας, μέσω της Αλβανικής Υπηρεσίας Ταχυδρομείων, για να συνδέσει με το διαδίκτυο 850 ταχυδρομεία, σχολεία και τοπικά κυβερνητικά γραφεία σε μη αστικές περιοχές. Το έργο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της “Digital Age of Communications Agenda” που έχει εκπονήσει η Κυβέρνηση της Αλβανίας, με σκοπό να αυξήσει τη δωρεάν δημόσια πρόσβαση στο Internet για τους Αλβανούς πολίτες.


Η Skylogic, θυγατρική της Eutelsat, μαζί με το μακροχρόνιο συνεργάτη της στην Αλβανία, την Tring Communications, θα εξοπλίσει σχολεία και ταχυδρομεία με την υπηρεσία δορυφορικού ευρυζωνικού Internet Tooway, που προσφέρεται μέσω του δορυφόρου KA-SAT. Η εγκατάσταση των πρώτων από τα συνολικά 1.000 σημεία πρόσβασης έχει ήδη ξεκινήσει, με χρήση της δορυφορικής υπηρεσίας που προσφέρει ταχύτητες 8 Mbps και παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες και εκπαιδευτικό υλικό στο Internet, καθώς και σε διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως το video streaming. Τα σχολεία και τα ταχυδρομεία που θα επωφεληθούν από το Tooway, βρίσκονται σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας, συμπεριλαμβανομένων απομακρυσμένων και δύσκολα προσβάσιμων περιοχών, οι οποίες μπορούν να εξυπηρετηθούν εύκολα και άμεσα από μια δορυφορική υπηρεσία.


H Tring Communications αποτελεί το νεότερο brand της Albanian Satellite Communications (ASC), μιας ιδιωτικής εταιρίας που εδρεύει στα Τίρανα και διαθέτει εγκαταστάσεις σε όλη την Αλβανία.


Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Prof. Dr. Sali Berisha, δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα: «Η χώρα μας διαθέτει ένα πολύ ιδιαίτερο ανάγλυφο και είναι σημαντικό τα χωριά και οι πόλεις μας να μην υποφέρουν, επειδή ο ιδιωτικός τομέας δεν επιθυμεί να επενδύσει σε ευρυζωνικές υποδομές σε αυτές τις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές. Μέσω της αδειοδότησης κατασκευής ιδιοκτήτων δικτύων από ιδιωτικές εταιρίες, η κυβέρνηση επέκτεινε την ευρυζωνική υποδομή και κάλυψη της χώρας. Το τελευταίο βήμα μπορεί να γίνει από το δημόσιο τομέα ή και σε συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό. Εναλλακτικά, μπορεί να ανατεθεί στον ιδιωτικό τομέα από την Αλβανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων. Ως αποτέλεσμα, σύντομα θα έχουμε περισσότερα από 1.000 δωρεάν σημεία πρόσβασης στο Internet σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας.»


Ο Arian Kraja, Γενικός Διευθυντής της Tring Communications, επιβεβαίωσε ότι το πρώτο στάδιο του έργου θα πραγματοποιηθεί στην περιφέρεια των Τιράνων και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε άλλες πόλεις και χωριά. «Το έργο με την ονομασία Σημεία Δημόσιας Πρόσβασης (PAP) δίνει την ευκαιρία σε όλους του χρήστες στην Αλβανία να αποκτήσουν πρόσβαση στην πιο γρήγορη και ποιοτική υπηρεσία Internet, ακόμα κι αν βρίσκονται στις πιο απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές της χώρας. Η Tring Communications θα πραγματοποιήσει το έργο εντός έξι εβδομάδων, με τη χρήση δορυφορικής τεχνολογίας και οπτικών ινών.»


Ο Jean-Francois Fenech, Διευθύνων Σύμβουλος της Skylogic, πρόσθεσε: «Οι ευρυζωνικές δορυφορικές μας λύσεις, που προσφέρονται μέσω του KA-SAT, έχουν σχεδιαστεί, για να εξασφαλίσουν πως οι χρήστες του Internet σε όλη την Ευρώπη και τη λεκάνη της Μεσογείου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες σήμερα και όχι αύριο ή μεθαύριο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια, ώστε να παρέχουμε αυτές τις υπηρεσίες στους Αλβανούς πολίτες.»