Η AMD παρουσιάζει τις νέες εκδόσεις των AMD APP SDK και AMD Catalyst™ developer drivers που περιλαμβάνουν πολλά νέα χαρακτηριστικά.

amd-logo-apuΤα νέα χαρακτηριστικά παρέχουν στους προγραμματιστές σημαντικές βελτιώσεις παραγωγικότητας στην κωδικοποίηση, καθιστώντας ευκολότερη τη γλώσσα προγραμματισμού OpenCL χρησιμοποιώντας C++. Επιπλέον, τα νέα χαρακτηριστικά προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση στο χρόνο εκτέλεσης ενός έργου.


«Η AMD επικεντρώνεται στη γλώσσα προγραμματισμού OpenCL, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να επωφελούνται πιο εύκολα από τη δύναμη των ετερογενών υπολογιστών. Η τελευταία έκδοση των SDK και developer drivers βελτιώνει την παραγωγικότητα των προγραμματιστών με την εισαγωγή των νέων χαρακτηριστικών C++ API wrapper, Static C++ και τη γλωσσική υποστήριξη kernel», δήλωσε ο Manju Hegde, corporate vice president, AMD Fusion Experience Program.


Η AMD υποστηρίζει σθεναρά τη γλώσσα προγραμματισμού OpenCL, έχοντας στο πλευρό της προγραμματιστές και εταιρείες τεχνολογίας από όλο τον κόσμο που συμβάλλουν στη δημιουργία της OpenCL, ως ένα κορυφαίο εργαλείο για τους προγραμματιστές. Οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν όλο και περισσότερες εφαρμογές λογισμικού, που θα λανσάρονται στην αγορά και θα είναι βελτιστοποιημένες σύμφωνα με τη γλώσσα προγραμματισμού OpenCL. Οι νέες εφαρμογές θα αξιοποιήσουν όλες τις επεξεργαστικές δυνατότητες των CPUs και GPUs, οι οποίες επιτρέπουν ταχύτερους χρόνους εκτέλεσης, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ομαλότερη αναπαραγωγή των αγαπημένων εφαρμογών λογισμικού κατά την εκτέλεση ενός ευρέος φάσματος εργασιών σε φορητούς, επιτραπέζιους ή all-in-one υπολογιστές που βασίζονται στην τεχνολογία VISION της AMD.


Βασικά χαρακτηριστικά που υποστηρίζουν οι νέες εκδόσεις των SDK 2.6 και AMD Catalyst 11.12:
• Khronos C++ Wrapper API
• OpenCL runtime για Linux και Windows® Catalyst drivers
• Υποστήριξη Multi GPU για πλατφόρμες Linux
• Υποστήριξη AVX extensions για CPUs (που μπορούν να το υποστηρίξουν)
• Υποστήριξη FMA4 extensions σε OpenCL ενσωματωμένη λειτουργία βιβλιοθηκών για CPUs (που μπορούν να το υποστηρίξουν)


Πρόσθετες δυνατότητες που παρέχονται με τον Developer Driver:
• Static C++ kernel language
• Δυνατότητες OpenCL™ 1.2:
– Υποδοχές για προϊόντα μνήμης που επιτρέπουν τον πιο αποτελεσματικό χειρισμό buffer
– Pattern-based GPU buffer και αρχικοποίηση εικόνας
– Memory objects migration για μεταφορά της buffer πριν προκύψει ανάγκη
– Νέα δημιουργία εικόνας API
– Βελτιωμένη εικόνα / λειτουργίες χάρτη