Ο σταθμός βάσης του Dect διακόπτει πλήρως την μετάδοση σήματος όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής.

Siemens Gigaset E450-SimΚατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους η Siemens Home and Office Communication Devices (SHC) μετέτρεψε όλα τα ασύρματα τηλέφωνα Gigaset σε ECO DECT. Αυτή η τεχνολογία επιτυγχάνει μείωση ή και διακοπή της κατανάλωσης, χάρη σε νέου τύπου τροφοδοτικά και διάφορες άλλες τεχνικές μείωσης ή και διακοπής της εκπομπής σήματος. Τώρα πλέον η διακοπή μετάδοσης σήματος απενεργοποιείται πλήρως όταν η συσκευή βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής για όλες τις συσκευές Gigaset που διαθέτουν τη λειτουργία ECO Plus. Αυτό γίνεται εφικτό με τη χρήση μίας νέας τεχνολογίας η οποία ενεργοποιεί τη λειτουργία άμεσου συγχρονισμού του σταθμού βάσης με το ακουστικό όταν υπάρχει κλήση. Επιπρόσθετα η ισχύς εκπομπής σήματος κατά τη διάρκεια κλήσεων είναι μειωμένη στο 80% κατά τη διάρκεια κλήσεων χάρη στη λειτουργία ECO DECT. Αυτή η αλληλεπίδραση των λειτουργιών του ECO DECT σημαίνει ότι το τηλέφωνο μπορεί να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες μέσα στο σπίτι.

Λειτουργία ECO mode: 80% μείωση της μετάδοσης σήματος κατά τη διάρκεια συνομιλίας και αναμονής

Εάν η Οικονομική λειτουργία ECO είναι ενεργοποιημένη μέσω του μενού της συσκευής, η ισχύς του εκπεμπόμενου σήματος, τόσο της βάσης όσο και του ακουστικού μειώνεται κατά 80%. Αυτό ισχύει ακόμα και για τα επιπλέον ακουστικά που ίσως υπάρχουν συνδεδεμένα με το σταθμό βάσης. Λόγω τεχνολογίας, το πρότυπο DECT έχει εμβέλεια λήψης τα 300 μέτρα σε εξωτερικούς χώρους και 50 μέτρα σε εσωτερικούς χώρους. Αυτές οι τιμές εμβέλειας μειώνονται στο μισό τους όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία ECO DECT, αποστάσεις βέβαια οι οποίες είναι επαρκείς στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Λειτουργία ECO Plus: πλήρης απενεργοποίηση μετάδοσης σήματος σε κατάσταση αναμονής

Χάρη στη λειτουργία ECO Plus, το σήμα μετάδοσης του σταθμού βάσης απενεργοποιείται πλήρως κατά τη διάρκεια της κατάστασης αναμονής. Όσο ο σταθμός βάσης και το ακουστικό βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, περιμένουν να συμβεί ένα γεγονός, όπως για παράδειγμα μία εισερχόμενη κλήση ή η προετοιμασία δημιουργίας μίας εξερχόμενης κλήσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις ξεκινά πάλι η μετάδοση σήματος ώστε να επικοινωνήσουν οι δύο συσκευές μεταξύ τους. Ο χρόνος που μεσολαβεί από τη στιγμή που κάποιο πλήκτρο στο ακουστικό πιεστεί μέχρι τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός και η επικοινωνία των δύο συσκευών, είναι περίπου 1 δευτερόλεπτο. Πλεονέκτημα της νέας τεχνολογίας είναι ότι η βάση και το ακουστικό, εκπέμπουν σήματα επικοινωνίας, όταν υπάρχει κλήση.

Οι λειτουργίες ECO και ECO Plus προσφέρει στους πελάτες επιπλέον δυνατότητες μείωσης της εκπομπής σήματος του σταθμού βάσης και του ακουστικού. Οι δύο αυτές λειτουργίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα ή και σε συνδυασμό.

Επιπλέον, όλα τα ακουστικά Gigaset αυξομειώνουν την ισχύ του εκπεμπόμενου σήματος ανάλογα με την απόσταση τους από το σταθμό βάσης: Για παράδειγμα σε μία απόσταση περίπου οκτώ μέτρων, η ισχύς σήματος μειώνεται περίπου στο 15%, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε αυξημένο χρόνο αναμονής για τα ακουστικά. Μέσω των νέων τροφοδοτικών όλα τα ECO DECT τηλέφωνα εξοικονομούν ενέργεια έως και 60%.

Η νέα λειτουργία ECO Plus υποστηρίζεται από τα τηλέφωνα Gigaset A580, C380 και SL780.