Η hellas online ανακοίνωσε την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

holΗ εν λόγω αύξηση είχε αποφασιστεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά ουσιαστικά η διαδικασία δεν είχε ξεκινήσει. Κάτι που πλέον αναμένεται να γίνει άμεσα και θα βοηθήσει την εταιρεία να συνεχίσει το επενδυτικό πλάνο της, καθώς τα αντληθέντα κεφάλαια μπορεί να φθάσουν έως τα 35,775 εκατ. ευρώ.


Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες, η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο είχε εξουσιοδοτηθεί σχετικά από τη γενική συνέλευση, είναι 1,15 ευρώ ανά μετοχή. Η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει στην έκδοση έως 31.109.014 νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετοχών σε αναλογία 1 νέα μετοχή προς 5 παλιές. Σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της αύξησης, τότε τα αντληθέντα κεφάλαια θα ανέλθουν σε 35,775.366,10 ευρώ.


Σημειωτέον πως η Intracom Holdings, εκ των βασικών μετόχων της hellas online, έχει ήδη προκαταβάλει 10 εκατ. ευρώ. Επίσης, η Vodafone, η οποία ελέγχει το 18,5% έχει γνωστοποιήσει επισήμως ότι θα καλύψει το κομμάτι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που της αντιστοιχεί.


Οσον αφορά την περίοδο άσκησης του δικαιώματος προτίμησης και της περιόδου διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων, αυτά πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα αφού καθοριστούν από το διοικητικό συμβούλιο.


Η hellas online δεν είναι ο μόνος τηλεπικοινωνιακός πάροχος που προχωρά σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της. Πριν περίπου μία εβδομάδα, η Forthnet ανακοίνωσε πως το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσό ύψους τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ. Η έκτακτη γενική συνέλευση όπου θα συζητηθεί η πρόταση έχει οριστεί για τις 27 Οκτωβρίου και η εκτίμηση είναι πως οι μέτοχοι θα δώσουν το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η αύξηση που θα βοηθήσει τη Forthnet να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της για ρευστότητα.


Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι πως τόσο η Forthnet όσο και η hellas online προχώρησαν μέσα στο καλοκαίρι σε αναχρηματοδότηση του δανεισμού τους. Και στις δύο περιπτώσεις, το «κέρδος» ήταν η καθυστέρηση της αποπληρωμής μέρους των δανειακών υποχρεώσεων για περίπου μία διετία, κάτι που επίσης αποτελεί σημαντική ανάσα και για τους δύο τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Σημειωτέον πως Forthnet και hellas online είναι οι δύο μεγαλύτεροι ανταγωνιστές του ΟΤΕ όσον αφορά στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας και της ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο.