Η EMC κάνει πραγματικότητα τη λειτουργική ενοποίηση πολύ απομακρυσμένων κέντρων ΙΤ, προσφέροντας “Πρόσβαση από Παντού”.


EMC_vplexΗ EMC παρουσίασε τη νέα τεχνολογία EMC VPLEX Geo, δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε κέντρα ΙΤ με μεγάλη γεωγραφική απόσταση, ακόμη και σε διαφορετικές ηπείρους, να ενώνουν τα αποθηκευτικά τους μέσα, κάτω από ένα ενιαίο (federated) σύστημα και να τα χρησιμοποιούν σαν μια κοινή δεξαμενή εικονικών πόρων για την αποθήκευση δεδομένων. Ο συνδυασμός του EMC VPLEX Geo με εικονικούς servers γίνεται καταλύτης για την υλοποίηση του cloud computing σε ιδιωτικά και υβριδικά clouds, αλλάζοντας εντελώς τον τρόπο σχεδιασμού των κέντρων ΙΤ και τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση στην τεχνολογία πληροφορικής.


Η πρώτη γενιά της τεχνολογίας VPLEX, η οποία είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Μάιο και επέτρεπε την ενοποίηση αποθηκευτικών μέσων ενός ή περισσότερων κέντρων ΙΤ μέχρι την απόσταση των 100 χλμ., χρησιμοποιήθηκε από οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο ως θεμέλιο για την υλοποίηση του cloud computing. Η νέα έκδοση VPLEX Geo επιτρέπει τη μετακίνηση, τη διαθεσιμότητα και την επεξεργασία δεδομένων από απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες να μεταφέρουν απρόσκοπτα χιλιάδες εικονικές μηχανές και τεράστιους όγκους δεδομένων (επιπέδου petabytes), ώστε να εξισορροπούν δυναμικά τον φόρτο των κέντρων τους ή να μεταφέρουν τη λειτουργία ενός ολόκληρου κέντρου σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου, σε περίπτωση κάποιας φυσικής καταστροφής.


Παράλληλα, η EMC ανακοίνωσε ότι όλες οι εκδόσεις της VPLEX αποκτούν αρκετές νέες δυνατότητες:
– Η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της VPLEX βοηθά στην καλύτερη αξιοποίηση του συστήματος αποθήκευσης επιτρέποντας την αντιγραφή ή τη μετακίνηση εικονικών ή thinly provisioned μηχανών μεταξύ EMC και non-EMC συστοιχιών, γεγονός που σημαίνει ότι το σύστημα αποκτά και χρησιμοποιεί αποθηκευτικό χώρο μόνον όταν τον χρειάζεται πραγματικά.
– Προστίθεται η δυνατότητα υποστήριξης ορισμένων από τα πιο δημοφιλή συστήματα αποθήκευσης της μεσαίας κατηγορίας, περιλαμβανομένων των συστημάτων της NetApp και της HP, επιτρέποντας σε περισσότερους πόρος να ενταχθούν κάτω από ένα ενιαίο σύστημα αποθήκευσης.
– Νέο λογισμικό που βοηθά στην απλοποίηση των διαδικασιών failover, παρακολουθώντας διαρκώς τη λειτουργία των VPLEX clusters, και αναλαμβάνοντας το ρόλο ενός ανεξάρτητου τρίτου μέρους που διασφαλίζει τη λειτουργία των online εφαρμογών σε περίπτωση ενός καταστροφικού γεγονότος.
– Βελτιώσεις στο VPLEX hardware, ώστε να μειωθεί το footprint και να αυξηθούν οι επιδόσεις. Νέα, rack-mounted clusters, με μικρότερο μέγεθος, πιο γρήγορους πολυπύρηνους επεξεργαστές Intel, κάρτες PCI δεύτερης γενιάς και νέες διεπαφές WAN 10 Gigabit Ethernet για ταχύτερη επικοινωνία ανάμεσα στα cluster.
– Η προσθήκη των προϊόντων VPLEX στο πρόγραμμα EMC Velocity™ Solution Provider Program, δίνει τη δυνατότητα στους resellers της EMC να δημιουργούν για τους πελάτες τους λύσεις με βάση την κορυφαία τεχνολογία storage federation.
– Το νέο EMC Proven Solutions βοηθά τους πελάτες να αξιοποιήσουν ουσιαστικά την τεχνολογία EMC VPLEX Geo σε συνδυασμό με τις πιο κρίσιμες γι’ αυτούς εφαρμογές, όπως οι Microsoft SQL, SharePoint και SAP, στο πλαίσιο ενός Hyper-V περιβάλλοντος. Η EMC διαθέτει μια σειρά EMC Proven Solutions για VPLEX, παρέχοντας την καλύτερη πρόταση υλοποίησης της VPLEX σε υποδομές VMware ή Microsoft.


Διαθεσιμότητα
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το VPLEX Geo θα είναι διαθέσιμο το καλοκαίρι του 2011. Οι υπόλοιπες δυνατότητες VPLEX που έχουν ανακοινωθεί θα είναι διαθέσιμες μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2011.