H Intrasoft International υπογράφει σύμβαση ύψους €9 εκατ. με το Συμβούλιο των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


intrasoft internationalH Intrasoft International υπέγραψε σύμβαση ύψους 9 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη λογισμικού στο Συμβούλιο των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η τετραετούς διάρκειας σύμβαση είναι η πρώτη που συνάπτει η Intrasoft International με το Συμβούλιο, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την ηγετική θέση της ως κορυφαίος προμηθευτής λογισμικού και υπηρεσιών πληροφορικής στα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.


Το Συμβούλιο συνιστά το νομοθετικό σώμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι αρμόδιο για την ψήφιση της νόμων της ΕΕ. Σε ένα ευρύ φάσμα κοινοτικών θεμάτων, συν-ασκεί τη νομοθετική αυτή εξουσία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω συναπόφασης. Το Συμβούλιο αποτελείται από έναν εκπρόσωπο υπουργικού επιπέδου από κάθε κράτος μέλος. Τα κράτη μέλη εναλλάσσονται στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


Η Intrasoft International καταγράφεται ως «πρώτη» επιλογή μεταξύ των προτιμώμενων προμηθευτών για την ανάπτυξη λογισμικού στους τομείς Java και Oracle. Η αρχική σύμβαση είναι διετής, με δυνατότητα ανανέωσης για δύο επιπλέον έτη και ανώτατο προβλεπόμενο προϋπολογισμό 9 εκατ. ευρώ. Η σύμβαση προβλέπει την τοποθέτηση συμβούλων πληροφορικής με υψηλή εξειδίκευση στις εγκαταστάσεις του νέου πελάτη, με σκοπό την ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού, καθώς και την υλοποίηση νέου και αναβαθμισμένου λογισμικού, την υποστήριξη εφαρμογών, τη διαχείριση έργων και την εκτέλεση ολοκληρωμένου φάσματος εργασιών που αφορούν στις υποδομές.