H Skylogic και η Sat Internet Services υπογράφουν συμφωνία αρχικής διάρκειας 3 ετών για τη χρήση του δορυφόρου Ka-Sat.


Skylogic LogoH Skylogic, θυγατρική της Eutelsat Communications στον τομέα των ευρυζωνικών επικοινωνιών, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με τη Sat Internet Services GmbH που περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση του δορυφόρου KA-SAT High Throughput Satellite για την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών στη Γερμανία. Η συμφωνία, η οποία έχει αρχική διάρκεια τριών ετών και αξία που υπερβαίνει τα €5 εκατομμύρια, θα δώσει τη δυνατότητα στη Sat Internet Services να προωθήσει το Tooway™ σε καταναλωτές από ολόκληρη τη γερμανική επικράτεια.


Η πρωτοποριακή υπηρεσία Tooway™ της Eutelsat αντιπροσωπεύει την επόμενη γενιά δορυφορικών επικοινωνιών, με ταχύτητες που φτάνουν τα 10 Mbps στη λήψη (download) και τα 4 Mbps στην εκπομπή (upload). Η διάθεση της τοποθετείται στα μέσα του 2011, μόλις ο δορυφόρος υψηλής ισχύος KA-SAT της Eutelsat τεθεί σε φάση εμπορικής λειτουργίας.


Tooway logoΟι ευρυζωνικές δορυφορικές υπηρεσίες αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για την τηλεπικοινωνιακή αγορά της Γερμανίας: σύμφωνα με στοιχεία ειδικών αναλυτών της TÜV Rheinland, τα οποία παρουσιάστηκαν στις αρχές του μήνα στο πλαίσιο του συνεδρίου CeBIT 2011, περίπου 770.000 γερμανικά νοικοκυριά δεν έχουν πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες, ενώ άλλα 4 εκατομμύρια σπίτια έχουν σύνδεση που περιορίζεται στα 2 Mbps.


Σχολιάζοντας την επιλογή του Tooway™, ο Dr. Victor Kühne, Διευθύνων Σύμβουλος στην Sat Internet Services GmbH, δήλωσε τα εξής: “Κορυφαίοι πάροχοι επικοινωνίας στη Γερμανία, οι οποίοι υποχρεούνται να παρέχουν καθολική υπηρεσία, θεωρούν το Tooway™ ως μια ιδανική συμπληρωματική λύση για την παροχή ευρυζωνικού Ίντερνετ σε οποιοδήποτε σημείο. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους το Tooway™ υπό τη μορφή μιας υπηρεσίας ιδιωτικής ετικέτας (white label), απαλλάσσοντάς τους από την ανάγκη να αναπτύξουν οι ίδιοι τις υποδομές που απαιτούνται για την υποστήριξη ενός δορυφορικού συστήματος επικοινωνίας και την παροχή υπηρεσιών σε απομακρυσμένες περιοχές. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση της Sat Internet Services στην τηλεπικοινωνιακή αγορά την καθιστά ιδανικό συνεργάτη για τους παρόχους εκείνους που αναζητούν λύσεις οι οποίες συμπληρώνουν τα προϊόντα τους.” Επίσης, στη φετινή CeBIT η Sat internet Services εγκαινίασε τη λειτουργία του ηλεκτρονικού της καταστήματος, μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι πελάτες έχουν την ευκαιρία να παραγγείλουν την νέα υπηρεσία Tooway™ η οποία θα παρέχεται μέσω του KA-SAT.


Η παροχή της υπηρεσίας Tooway™ θα γίνεται μέσω του KA-SAT, του δορυφόρου της Eutelsat, ο οποίος εκτοξεύθηκε με επιτυχία το Δεκέμβριο του 2010. Ο δορυφόρος KA-SAT, ο πρώτος ευρωπαϊκός δορυφόρος υψηλών ταχυτήτων (High-Throughput Satellite – HTS), με συνολική χωρητικότητα που υπερβαίνει τα 70 Gbps, ανοίγει το δρόμο για μια νέα εποχή δορυφορικών υπηρεσιών, οι οποίες θα μπορούν να προσφέρονται με ανταγωνιστικό κόστος σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες από ολόκληρη την Ευρώπη και τη λεκάνη της Μεσογείου. Ο KA-SAT βασίζεται στην τεχνολογία αμφίδρομης ασύρματης επικοινωνίας Ka-band spotbeam, η οποία επιτρέπει τη χρήση τερματικού εξοπλισμού χαμηλού κόστους, εξασφαλίζοντας γρήγορη και οικονομική πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Το σύνολο των υποδομών του KA-SAT, ο δορυφόρος και οι οκτώ κύριοι σταθμοί δορυφορικής επικοινωνίας οι οποίοι βρίσκονται εγκατεστημένοι σε διάφορα σημεία της Ευρώπης και συνδέονται μέσω ενός οπτικού δακτυλίου με το Διαδίκτυο, θα τεθούν σε πλήρη εμπορική λειτουργία στα μέσα του 2011.


Ο τερματικός εξοπλισμός που θα πρέπει να προμηθευτεί ο συνδρομητής της υπηρεσίας Tooway™, αποτελείται από ένα δορυφορικό πιάτο μικρής διαμέτρου και ένα μόντεμ το οποίο συνδέεται στο PC μέσω δικτύου Ethernet. Μετά από μια απλή διαδικασία εγκατάστασης, οι συνδρομητές απολαμβάνουν άμεση και συνεχή πρόσβαση στο Ίντερνετ. Παράλληλα, το Tooway™ μπορεί επίσης να συνδυαστεί με υπηρεσίες IP τηλεφωνίας και δορυφορικής τηλεόρασης (Direct-to-Home television).


Η υπηρεσία Tooway™ είναι διαθέσιμη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης μέσα από ένα δίκτυο εξουσιοδοτημένων διανομέων, οι οποίοι έχουν τη ευελιξία να διαμορφώνουν εμπορικά πακέτα, τα οποία συνδυάζουν ταχύτητα μετάδοσης, όγκο δεδομένων και κόστος υπηρεσίας, με τρόπους που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε συνδρομητή στην εκάστοτε τοπική αγορά, είτε πρόκειται για οικιακή, είτε για επιχειρηματική χρήση.