H Toshiba κυκλοφορεί τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους STOR.E ART 4 με σύνδεση USB 3.0.


STOR.E ART4 Family 02Οι STOR.E ART 4 με SuperSpeed USB τεχνολογία (USB 3.0) υπόσχονται ταχύτατη μεταφορά δεδομένων με ρυθμό μετάδοσης που φτάνει τα 5 Gigabit το δευτερόλεπτο. Οι συγκεκριμένοι σκληροί δίσκοι θα είναι διαθέσιμοι το πρώτο τρίμηνο του 2011 σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.


Το USB 3.0 θα είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό της αγοράς του μέλλοντος. Η Toshiba αφουγκράστηκε αυτή την τάση και κυκλοφορεί όχι μόνο νέους σκληρούς δίσκους αλλά και notebooks με SuperSpeed τεχνολογία στη μετάδοση δεδομένων» σύμφωνα με τον Marco Perino, Γενικό Διευθυντή Ψηφιακών Προϊόντων EMEA Toshiba Computer Systems. Όλοι οι χρήστες τείνουν να αποθηκεύουν με αυξανόμενους ρυθμούς videos, μουσικά κομμάτια και φωτογραφίες, συνεπώς θέλουν υψηλή ταχύτητα σύνδεσης μεταξύ του backup μέσου και του υπολογιστή. Το USB 3.0 προσφέρει ταχύτητες έως 5 Gigabit το δευτερόλεπτο. Συγχρόνως, είναι συμβατό με το ευρέως διαδεδομένο USB 2.0, άρα υπολογιστές συμβατοί με USB 2.0 μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με STOR.E ART 4.


Backup τεχνολογία και προστασία password
Έχοντας εγκατεστημένο NTI® Backup Now EZTM, το STOR.E ART 4 επιτρέπει στους χρήστες να οργανώσουν το καθημερινό backup. Το NTI® BackupNow EZ™ software επιτρέπει προσωποποίηση των backup δυνατοτήτων, περιλαμβάνοντας δυνατότητα backup για συγκεκριμένους φακέλους, συγκεκριμένους τύπους αρχείων και system backup. Επιπλέον πλήρης προστασία password με 256-bit data encryption αποτρέπει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα δεδομένα.


Το STOR.E ART 4 δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία μοντέλα με κόκκινα, μπλε και άσπρα γραφικά και μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να εκφράσουν το προσωπικό. Προσφέρει χωρητικότητα 1TB. Χάρις τις μικρές του διαστάσεις και το βάρος του που είναι λιγότερο από 190g, δυνατότητα τροφοδοσίας μέσω της USB σύνδεσης και ενσωματωμένο σύστημα προστασίας του δίσκου σε περίπτωση ατυχήματος, το STOR.E ART 4 είναι ιδανικό για φορητή χρήση ενώ αποτελεί παράλληλα ένα πολύ έξυπνο αξεσουάρ γραφείου.