Συνέχεια των διακρίσεων για τη SAS, με την Gartner να την κατατάσσει στο τεταρτημόριο των ηγετών του Business Intelligence.


sasΣυγκεκριμένα, στην πρόσφατη μελέτη της με τίτλο: “Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms”, η Gartner αξιολόγησε τη SAS ως έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές που “διαθέτουν πλατφόρμες επιχειρηματικής ευφυΐας με ισχυρό εύρος και βάθος και μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένες επιχειρηματικές λύσεις που υποστηρίζουν μια συνολική ΒΙ στρατηγική.” Στη μελέτη της Gartner αναφέρεται ακόμα ότι: “Οι ηγέτες συνθέτουν μία επιχειρηματική πρόταση που έχει απήχηση στους αγοραστές και υποστηρίζεται από τη βιωσιμότητα και τη λειτουργική τους ικανότητα να παραδίδουν λύσεις σε παγκόσμια κλίμακα.”


Η SAS επέκτεινε πρόσφατα την ισχύ της επιχειρηματικής της ευφυΐας στους χρήστες του Microsoft Outlook, της πιο ευρέως χρησιμοποιούμενης επιχειρηματικής εφαρμογής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έτσι, οι πελάτες που χρησιμοποιούν πιο άνετα εφαρμογές του Microsoft Office – συμπεριλαμβανομένου του Outlook – μπορούν πλέον να “τρέχουν” αναφορές και να αντλούν πληροφορίες για κρίσιμες αποφάσεις χωρίς να χρειαστεί να βγαίνουν από την εφαρμογή.


Η λύση SAS Business Intelligence, η οποία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του SAS Business Analytics Framework, βοηθά τους οργανισμούς να απαντούν σε σύνθετα ερωτήματα αποκομίζοντας τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία. Με την εξελιγμένη της τεχνολογία ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας μεγάλης ποικιλίας χρηστών που μπορεί να περιλαμβάνει από υψηλόβαθμα επιχειρησιακά στελέχη και managers μεσαίου επιπέδου, μέχρι απλούς τελικούς χρήστες.


Εκτός της επιχειρηματικής ευφυΐας, το SAS Business Analytics Framework περιλαμβάνει ακόμα λύσεις ενοποίησης δεδομένων, εξελιγμένα analytics και ένα ευρύ σύνολο οριζόντιων και κάθετων λύσεων για πολλούς επιχειρηματικούς κλάδους, που προσφέρει σε βάθος γνώση για την ανάληψη άμεσης δράσης. Εκμεταλλευόμενη την ισχύ μιας σύγχρονης τεχνολογικής υποδομής, όπως ο SAS Enterprise BI Server, μόνο η SAS είναι σε θέση να προσφέρει ένα τέτοιο φάσμα ολοκληρωμένων τεχνολογιών και λύσεων.