Η Intelen ολοκλήρωσε την εγκατάσταση Έξυπνων Ενεργειακών Μετρητών σε Δέκα (10) Σχολεία της Αττικής.


intelen_logoΗ Intelen ολοκλήρωσε επιτυχώς, εντός διαστήματος 3 εβδομάδων, την μελέτη, εγκατάσταση και δικτύωση 10 έξυπνων διαδικτυακών ενεργειακών μετρητών (Web Smart Energy Meters) και συστήματος Διαχείρισης Μετρήσεων με τεχνολογίες νέφους (Cloud Meter Data Management) σε 10 Δημόσια σχολεία της Αττικής, στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος «Η Δύναμη του 10».


Το πρόγραμμα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Βρετανικό Συμβούλιο, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και χρηματοδοτείται από το Ινστιτούτο Νεολαίας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Έχει σαν στόχο την μέτρηση και παρουσίαση σε πραγματικό χρόνο της Ενεργειακής κατανάλωσης δέκα (10) σχολείων στην Αττική, με σκοπό να ενθαρρύνει τους μαθητές να αναλάβουν ενεργό ρόλο στα καθημερινά περιβαλλοντικά και ενεργειακά ζητήματα που τους απασχολούν και να καταφέρουν να μειώσουν το ενεργειακό αποτύπωμα του σχολείου τους κατά 10% σε διάστημα 10 εβδομάδων.


Το σύστημα και οι μεθοδολογίες Smart metering και Meter Data management (MDM) που χρησιμοποιούνται, αποτελούν καινοτομίες και αποκλειστικές τεχνολογίες της Intelen (Energy Analytics 2.0) που εφαρμόζονται για πρώτη φορά και περιλαμβάνουν πολυδιάσταση ανάλυση της ενεργειακής πληροφορίας σε πραγματικό χρόνο (stream mining) καθώς και χρήση αμφίδρομων κοινωνικών δικτύων και Web 2.0 φιλοσοφίας για την απεικόνιση της πληροφορίας και την αποτελεσματική αύξηση της ενεργειακής ευαισθητοποίησης των μαθητών και των καθηγητών.


Το ενεργειακό πληροφοριακό σύστημα Energy Analytics 2.0 θα παραμείνει στα σχολεία και μετά το πέρας του προγράμματος, για την συνεχή παροχή ενεργειακών υπηρεσιών εξοικονόμησης και ορθολογικής χρήσης ενέργειας στα σχολικά κτίρια καθώς και την αποτίμηση των παρεμβατικών ενεργειών μείωσης του ενεργειακού κόστους. Η Intelen θα δημοσιοποιεί τακτικά, μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος (http://www.thepowerof10.gr) ειδικά ενεργειακά reports και αναλύσεις που πηγάζουν από το ενεργειακό πληροφοριακό σύστημα και την πρόοδο των σχολείων.


Τέλος, υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από τους αντίστοιχους φορείς για την σταδιακή επέκταση του προγράμματος και των ψηφιακών ενεργειακών υπηρεσιών σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, μέσα στο 2011.