Μπορεί να έγινε αλλαγή στη Διοίκηση του ΟΤΕ, η ένταση με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, όμως, παραμένει και στην μετά Βουρλούμη εποχή.


megaro_ote_220Το πρώτο και μεγάλο μέτωπο άνοιξε ήδη για τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων του ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στον ΟΤΕ, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου. Ηδη ο Ομοσπονδία Εργαζομένων του Ομιλου ΟΤΕ με ανακοίνωσή της αναφέρθηκε για τις εκκρεμότητες που δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί σχετικά με το νέο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς.


Με σκληρή διατύπωση η ΟΜΕ-ΟΤΕ αναφέρει ότι «σε ό,τι αφορά την ΕΣΣΕ, η διοίκηση ακολουθεί την ίδια παρελκυστική τακτική. Παρά δε τις διαβεβαιώσεις της για τη συνέχιση της διαβούλευσης μαζί μας σχετικά με τα επιχειρησιακά σχέδια αναδιοργάνωσης, υπηρεσιακοί παράγοντες προχωρούν τον σχεδιασμό τους με σαφή στόχο να δημιουργήσουν πλεονάζον προσωπικό», ενώ αναφέρει ότι «αναμένουμε λοιπόν να αναλάβει τα καθήκοντά του ο κ. Τσαμάζ, να συναντηθούμε μαζί του και να του γνωρίσουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας για όλα τα θέματα που μας αφορούν».


Η ΟΜΕ-ΟΤΕ εκτιμά ότι ελπίζει για αλλαγές πολιτικής λόγω της νέας Διοίκησης που θα «συνοδεύεται από αλλαγή πολιτικών και στόχων σε σχέση με τον προκάτοχό του», ενώ τόνισε στην ανακοίνωσή της ότι «η DT είναι ένας σκληρός εργοδότης που, με συγκεκριμένες ενέργειες στις χώρες όπου έχει επενδύσει, επιδιώκει μεγιστοποίηση των κερδών της, πιέζοντας για κατάργηση εργασιακών κεκτημένων και απολύσεις προσωπικού».


Η νέα Διοίκηση του ΟΤΕ παραλαμβάνει αδιέξοδο στις σχέσεις με τους εργαζόμενους για το νέο καθεστώς της Συλλογικής Σύμβασης, καθώς η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν είχε αποδεχθεί τις προτάσεις της Διοίκησης Βουρλούμη για κατάργηση των χρονοεπιδομάτων και των ωριμάνσεων, επιβολή μηδενικών αυξήσεων μισθών για το 2010 και το 2011, καθώς και μείωση υπερωριακής απασχόλησης.