Το 7ο Κέντρο «Απεριόριστες Δυνατότητες» της Microsoft Ελλάς εγκαινιάστηκε στην Ξάνθη, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.


Από αριστερά: Αντώνης Βαρβατσούλιας, Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης / Λία Κομνηνού, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Ελλάς / Μανώλης Λαμπόβας, Βοηθός Επικοινωνίας της HEPIS  / Σοφιανός Ουτατζής, Διευθυντής Πολιτισμού και Εκπαίδευσης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Από αριστερά: Αντώνης Βαρβατσούλιας, Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης / Λία Κομνηνού, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Ελλάς / Μανώλης Λαμπόβας, Βοηθός Επικοινωνίας της HEPIS / Σοφιανός Ουτατζής, Διευθυντής Πολιτισμού και Εκπαίδευσης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας. Επισημαίνεται ότι τα σεμινάρια του Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες» φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, προσφέροντας σε άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες την ευκαιρία δωρεάν εκπαίδευσης πάνω στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ο πρώτος κύκλος των μαθημάτων έχει ξεκινήσει ήδη από τις 6 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου.


Η ίδρυση του 7ου Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες» αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας της Microsoft Ελλάς, η οποία στοχεύει στην ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων του κοινωνικού συνόλου. Σημειώνεται ότι πέρα από την Ξάνθη, μέχρι σήμερα ήδη λειτουργούν έξι Κέντρα «Απεριόριστες Δυνατότητες» στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα στην Ηγουμενίτσα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Τρίπολη, στη Χίο και στην Κοζάνη. Εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 400 άτομα έχουν ολοκληρώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης και έχουν αποκτήσει ευχέρεια στην χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.


Στα Κέντρα «Απεριόριστες Δυνατότητες» μετανάστες, μακροχρόνια άνεργοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια στη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Ο κάθε κύκλος μαθημάτων έχει διάρκεια 57 ωρών και με την ολοκλήρωσή του οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα πιστοποίησης της γνώσης τους, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ECDL, το οποίο αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό εφόδιο για τη σύγχρονη αγορά εργασίας.


Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η Microsoft Ελλάς συνεργάζεται με την HEPIS και τον Φορέα Πιστοποίησης ECDL Ελλάς. Ειδικότερα, η HEPIS (Hellenic Professionals Informatics Society) έχει αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης του συγκεκριμένου προγράμματος, ενώ ο Φορέας Πιστοποίησης ECDL Ελλάς προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής.


Η σύσταση του Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες» εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του διεθνούς κοινωνικού προγράμματος της Microsoft «Unlimited Potential – Απεριόριστες Δυνατότητες», το οποίο στοχεύει στην προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες: τη μετεξέλιξη της εκπαίδευσης, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους και τη στήριξη της καινοτομίας.