Η εταιρεία μοιράζεται τα φιλόδοξα σχέδιά της προκειμένου οι καταναλωτές να απολαμβάνουν ψηφιακά οφέλη οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

Samsung IFAΗ Samsung Electronics, αποκαλύπτει τα φιλόδοξα σχέδια της να ηγηθεί στην ανάπτυξη προϊόντων και τεχνολογιών, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να γίνουν μέρος του σύγχρονου ψηφιακού περιβάλλοντος.

Στην εναρκτήρια ομιλία του με τίτλο «Seamless Experience», ο Πρόεδρος κ. Jongwoo Park υπογράμμισε την ηγετική θέση της Samsung στην καταναλωτική ηλεκτρονική βιομηχανία και ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρείας να αναπτύξει προϊόντα που όχι μόνο ξεπερνούν τα υφιστάμενα πρότυπα, αλλά που επίσης δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές που αισθάνονται ότι «έμειναν πίσω», να συγχρονιστούν με τον ταχύ ρυθμό των τεχνολογικών εξελίξεων.

«Το «Seamless experience» αποτελεί τη νέα βασική έννοια στην βιομηχανία μας και δεν την έχουμε απλά ενστερνιστεί, αλλά αποτελούμε και ηγετικό παράδειγμα», δήλωσε ο Dr. Park, επικεφαλής του Digital Media Business στην Samsung Electronics και συνέχισε προσθέτοντας: «Σήμερα, οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση σε πολλές εξαιρετικά προηγμένες συσκευές, που ωστόσο πολλές από αυτές δε λειτουργούν σωστά μεταξύ τους και αποστολή μας είναι να αλλάξουμε την κατάσταση αυτή, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να απολαμβάνουν πλήρως την τεχνολογική δύναμη των συσκευών τους οπουδήποτε και οποτεδήποτε».

Με στόχο το «Seamless Experience», η Samsung ανακοίνωσε ακόμη την ηγετική πρωτοβουλία 4C που θα προωθήσει την ανάπτυξη προϊόντων και το μάρκετινγκ της εταιρείας με βάση τέσσερις πρωτεύουσες αρχές: Περιεχόμενο και Υπηρεσίες (Content & Services), Συνδεσιμότητα (Connectivity), Δημιουργικότητα (Creativity), και Προϊόντα (Component).

Η ηγετική πρωτοβουλία 4C της Samsung

Περιεχόμενο & Υπηρεσίες
Τα νέα προϊόντα που προσφέρει η Samsung Electronics διαθέτουν πολλά περισσότερα την απλή τεχνολογική υπεροχή. Η εταιρεία δίνει νέα έμφαση σε περιεχόμενο και υπηρεσίες επιπρόσθετης αξίας, όπως η μοναδική στο είδος της υπηρεσία InfoLive στις σειρές 7, 8 και 9 των τηλεοράσεων. Το InfoLive προσφέρει στους θεατές συνεχή ροή ειδήσεων, μετεωρολογικά δελτία και χρηματιστηριακή ενημέρωση κατευθείαν μέσω Διαδικτύου. Επίσης, οι τηλεοράσεις αποστέλλονται με επιπλέον περιεχόμενο, επαγγελματικά κατασκευασμένο, όπως γκαλερί τέχνης, προγράμματα μαγειρικής και γιόγκα και παιχνίδια για τα παιδιά.

Ακόμη, οι τηλεοράσεις περιέχουν ενημερωμένο και απλοποιημένο σύστημα επαφής με τον χρήστη, που του επιτρέπει να συνδέεται γρήγορα και εύκολα με μια σειρά από προηγμένα χαρακτηριστικά όπως το WISELINK Pro. Το WISELINK Pro χρησιμοποιεί γρήγορη σύνδεση USB 2.0 ώστε ο χρήστης να έχει τη δυνατότητα να συνδέει τον υπολογιστή, την κάμερα, την φορητή βιντεοκάμερα ή το MP3 του και στη συνέχεια να βρίσκει και να βλέπει το περιεχόμενο κατευθείαν στην οθόνη της τηλεόρασης. Επίσης, με τη δυνατότητα του Smart Content Manager που διαθέτει η τηλεόραση, ο χρήστης αποκτά πρόσβαση και μπορεί να διαχειρίζεται βίντεο, φωτογραφίες και μουσικά αρχεία, χρησιμοποιώντας ένα νέο χειριστήριο με κυλιόμενα πλήκτρα.

Συνδεσιμότητα
Τα Anynet + HDMI-CEC εγκαταστάθηκαν έτσι, ώστε ο χρήστης να χειρίζεται πολλαπλές συσκευές ήχου και εικόνας, όπως το home theater, το Blue-ray, τη φορητή βιντεοκάμερα, την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μέχρι και την ίδια την τηλεόραση, από ένα και μόνο χειριστήριο. Πολλά προϊόντα που εκτίθενται στην IFA, όπως η φορητή κάμερα HMX20, η ψηφιακή κάμερα NV100HD, και το BD-P2500 Blu-ray 5ης Γενιάς, λειτουργούν σε τέλεια αρμονία με τις τηλεοράσεις Samsung τόσο ως προς τον σχεδιασμό, όσο και ως προς τη συνδεσιμότητα. Επίσης οι Σειρές 7, 8, κι 9 είναι DLNA ready, έτσι ώστε με ειδικό λογισμικό που εγκαθίσταται στο οικιακό PC, οι χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν το περιεχόμενο ταυτόχρονα σε πολλές οθόνες του σπιτιού.

Τέλος, κάθε φορά που μια αναβάθμιση είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο, το BD-P2500 Blu-ray ενσωματώνει εύκολα κάθε νέο Blu-ray προφίλ μέσω Ethernet ή USB.

Δημιουργικότητα
Η Samsung δίνει πρωταρχική σημασία στον σχεδιασμό και∙ στην IFA εκτίθενται πολλά δημιουργικά νέα μοντέλα. Ένα από αυτά είναι οι απίστευτα λεπτές τηλεοράσεις της σειράς 8 (40, 46 , and 52 ιντσών) μόλις 44 χιλιοστών, (σχεδόν το μισό σε σχέση με προηγούμενα προϊόντα) με εντυπωσιακή μείωση κατά 55% του αρχικού πλάτους, για ακόμα πιο φίνα και καλαίσθητη εμφάνιση.

Μάλιστα, σε συνεργασία με τον Giorgio Armani, η Samsung έχει λανσάρει στην Κορέα την Giorgio Armani Samsung TV, με αστραφτερό μαύρο χρώμα και ξύλινο πλαίσιο που προσδίδει ζεστασιά στο χώρο.

Στις σειρές 7, 8, και 9 των τηλεοράσεων, η Samsung έχει επανασχεδιάσει πλήρως το χειριστήριο για να ταιριάζει περισσότερο με το νέο σύστημα επαφής με τον χρήστη. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ένα πλήκτρο κύλισης που επιτρέπει στο χρήστη να εναλλάσσει εύκολα το περιεχόμενο με το κανονικό πρόγραμμα. Οι συσκευές των σειρών 8 και 9, αποστέλλονται επίσης με ένα μοναδικό χειριστήριο σε οβάλ σχήμα, που ενισχύει το στιλ της εσωτερικής διακόσμησης.

Προϊόντα
Φέτος στην IFA έχουν παρουσιαστεί για πρώτη φορά διάφορα πρωτοπόρα προϊόντα. Μεταξύ αυτών η LCD τηλεόραση 200Hz, (40, 46, 52 ιντσών) με την προηγμένη τεχνολογία LCD της Samsung Electronics, η ultra slim LCD τηλεόραση 52 ιντσών, πάχους μόλις μιας ίντσας, η QFHD (Quadruple full-high definition) τηλεόραση με ανάλυση 3,840×2,160, 82 ιντσών, και μια 31 ιντσών OLED τηλεόραση βασισμένη στο πάνελ SDI OLED της Samsung.

Ένα ακόμη έντυπωσιακό χαρακτηριστικό στη σειρά τηλεοράσεων είναι η τεχνολογία Smart LED που διαθέτουν οι LCD Series 9 τηλεοράσεις (46 και 55 ιντσών) και το Ultra Clear της Samsung που ρυθμίζει την αναλογία για το τέλειο μαύρο και το μέγιστο contrast. Επίσης, η λειτουργία του ειδικού dimmimg της τηλεόρασης μειώνει δραματικά την κατανάλωση ηλεκτρισμού.

Η NV100HD compact κάμερα παράγει τις πιο καθαρές εικόνες στη σειρά της, με 14.7 εκατομμύρια pixel.

Τα μόνιτορ SyncMaster 2233HZ and 2243HZ διαθέτουν σούπερ-γρήγορο Motion Picture Response Time και ενισχυμένο MPA II που έχει διαμορφωθεί ειδικά για βίντεο και παιχνίδια. Οι χρόνοι έχουν μειωθεί από 30ms μόνο σε 10ms

Εκθέματα της Samsung Electronics στην IFA 2008

Series 7 – Τεχνολογία για Πρωτοπόρους

Samsung 7 seriesΜε τη Samsung στραμμένη στο μέλλον της τεχνολογίας τηλεοράσεων, οι τηλεοράσεις της σειράς 7 (Series 7) διαθέτουν το ίδιο πρωτοποριακό υλικό και το Crystal Design των τηλεοράσεων της σειράς 6 (Series 6), ενώ παράλληλα ανεβάζουν τον πήχη στα media και την οικιακή διασκέδαση.

Series 8 – Slimness Crystallized
Αυτό που χαρακτηρίζει την εκπληκτική νέα τηλεόραση Crystal Design είναι η εντυπωσιακή κατά 50% μείωση στο πάχος της, δημιουργώντας μία λεπτή πλάτη μόλις 44,5 χιλιοστών.

Series 9 – Τεχνολογία στο Αποκορύφωμα
Οι νέες σειρές τηλεοράσεων Full HD LCD με ενσωματωμένη Smart LED τεχνολογία, παρέχουν τα καλύτερα μαύρα και τα υψηλότερα contrasts που είναι διαθέσιμα σήμερα και συγκεντρώνουν όλες τις υπόλοιπες τεχνολογικές καινοτομίες του σήμερα στην ποιότητα εικόνας, στο σχεδιασμό και τις προηγμένες media λύσεις που χαρακτηρίζουν την ηγετική θέση της Samsung στη βιομηχανία τηλεοράσεων Flat Panel.

Τηλεοράσεις του μέλλοντος
Στο περίπτερο της Samsung παρουσιάζονται δύο τηλεοράσεις (14.1 και 31 ιντσών) organic light-emitting diode (OLED), οι πιο λεπτές τηλεοράσεις LCD 52 ιντσών, μια τετραμερή full-HD LCD τηλεόραση και μια 200 Hz LCD τηλεόραση.

BD-P2500 – Το πιο προηγμένο Σύστημα Blu-ray
Samsung BD P2500Tο νέο BD-P2500 παρέχει σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα με επεξεργαστή HQV και υποστήριξη για νέα HD audio formats (Dolby Digital+, Dolby True HD και DTS-HD HRA) με έξοδο 7.1 (channel output 7.1).

Ενισχυμένο MPA II – Οθόνη Νέας Τεχνολογίας
Η Samsung Electronics παρουσίασε μια νέα τεχνολογία που λέγεται Enhanced MPA II, σχεδιασμένη να παράγει καθαρότερη εικόνα σε συνδυασμό με τα δύο νέα μόνιτορ της εταιρίας. Η τεχνολογία αυτή αναπτύχθηκε για να ελαττώνει τα αποκαλούμενα image-sticking effects, που θεωρούνται αδύνατο σημείο των μόνιτορ LCD.

HMX20 – Μία νέα Flash Based 1080i/p HD Βιντεοκάμερα
Samsung HMX20Διαθέτοντας Full HD 1080i / p (25frames/ το δευτερόλεπτο) δυνατότητα εγγραφής και με compact σχεδιασμό, η flash-based βιντεοκάμερα HMX20C είναι πολύ εύχρηστη. Το συγκεκριμένο μοντέλο διατίθεται με μία ειδικά κατασκευασμένη βάση τόσο για να φορτίζεται όσο και να συνδέεται απευθείας σε HDTV.

NV100HD – Η απόλυτη εμπειρία HD

Samsung NV100HDΔιαθέτοντας εντυπωσιακή ανάλυση 14,7 megapixels και τους διάσημους φακούς Schneider που αποδίδουν 22 χιλιοστά wide-angle με 3,6x οπτικό zoom, η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή NV100HD υπόσχεται καθαρές και λεπτομερείς φωτογραφίες σε κάθε λήψη. Επιπλέον, το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει δυνατότητα λήψης υψηλής ευκρίνειας βίντεο με ανάλυση 720P, καθώς και λειτουργία Dual Image Stabilization.

G-series – Τα νέα ψυγεία που υπερέχουν
Τα ψυγεία της νέας σειράς G διαθέτουν αυξημένη χωρητικότητα 637L και παρόλο που έχουν βάθος έχουν μειωμένο συνολικά όγκο.