Τη σύσταση Ανώτατης Επιτροπής για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα προτείνει η Ericsson.


ericssonΟι ευρυζωνικές συνδέσεις είναι η κινητήρια δύναμη της καινοτομίας σε όλες τις πτυχές της ζωής – εργασία, ταξίδι, αγορές, ψυχαγωγία, εκπαίδευση, επιστήμη, υγεία, κυβέρνηση. Η δημιουργία ενός ανώτατου επιπέδου Γνωμοδοτικού Οργάνου, με τη συμμετοχή των αρμόδιων Γενικών Γραμματέων, Πανεπιστημιακών και επιχειρήσεων, μπορεί να αποτελέσει το όχημα που θα καθορίσει και θα προτείνει πολιτικές ανάπτυξης, διαχείρισης και χρήσης των νέων τεχνολογιών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Το όργανο αυτό θα είναι Σύμβουλος της Πολιτείας και η πρώτη του αποστολή θα πρέπει να είναι η πρόταση μιας ξεκάθαρης και πραγματοποιήσιμης πορείας για την ταχύτερη δυνατή ανάπτυξη μιας συνολικής και καθολικής Ευρυζωνικότητας – σταθερής και κινητής.


Αυτό ήταν το κύριο μήνυμα της Ericsson προς το διεθνές ακροατήριο που παρακολούθησε το 14ο Συνέδριο Στρογγυλής Τραπέζης με την ελληνική Κυβέρνηση στις 28-30 Απριλίου. Αυτή την έκκληση απηύθυνε προς την Κυβέρνηση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Hellas A.E. και υπεύθυνος για τις αγορές της Ελλάδας, Αλβανίας, Ισραήλ, Κύπρου και Μάλτας, κ. Σπύρος Νικολάου κατά την ομιλία του στο Συνέδριο, την οποία έκλεισε με τα παρακάτω λόγια: «Σε δύσκολους καιρούς για την οικονομία – όπως οι σημερινοί – χρειαζόμαστε ένα όραμα για το μέλλον, χρειαζόμαστε μια ανάκαμψη που θα αξιοποιεί τη δύναμη της παγκοσμιοποίησης, χρειαζόμαστε τις «πράσινες αξίες» και την τεχνολογία αιχμής για την πληροφορία και την επικοινωνία. Η ευρυζωνικότητα αποτελεί τρόπο ζωής. Η ευρυζωνική σύνδεση είναι η κινητήρια δύναμη της καινοτομίας σε όλες τις πτυχές της ζωής, όπως η εργασία, τα ταξίδια, οι αγορές, η ψυχαγωγία, η εκπαίδευση, η επιστήμη, η υγειονομική περίθαλψη, η διακυβέρνηση”.


O Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Hellas A.E. και υπεύθυνος για τις αγορές της Ελλάδας, Αλβανίας, Ισραήλ, Κύπρου και Μάλτας, κ. Σπύρος Νικολάου

O Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Hellas A.E. και υπεύθυνος για τις αγορές της Ελλάδας, Αλβανίας, Ισραήλ, Κύπρου και Μάλτας, κ. Σπύρος Νικολάου

“Ένα υψηλό επίπεδο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αποτελεί όχι μόνον καθήκον αλλά και συμφέρον κάθε εταιρίας, που θέλει να πετύχει στην αγορά, στην οποία τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα διαδραματίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο. Αυτό θα πρέπει να εμπνεύσει τα στελέχη επιχειρήσεων, τα οποία, στην ουσία, μπορούν και πρέπει να γίνουν κοινωνικοί ηγέτες και να συμμετάσχουν, μαζί με τις κυβερνήσεις και άλλους κοινωνικούς φορείς, στη διαμόρφωση ενός οράματος και την εφαρμογή του στην πράξη.»


Το Συνέδριο, παρακολούθησαν υψηλοί αξιωματούχοι της Ελληνικής Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, Αντιπρόσωποι Βαλκανικών κρατών, Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι πολυεθνικών και τοπικών εταιρειών και χρηματοοικονομικά ιδρύματα, υπεύθυνοι Δημόσιων και Ιδιωτικών φορέων καθώς και εκπρόσωποι μέσων μαζικής ενημέρωσης.