Με ένα foldable  Galaxy Z Flip5  ή Galaxy Z Fold5 σίγουρα θα κάνετε… flex όπου κι αν το χρησιμοποιήσετε, αλλά η κορεατική εταιρεία, ωστόσο, έχει προσδώσει στη συγκεκριμένη λέξη ένα πολύ πιο ουσιαστικό νόημα, το οποίο μεταφράζεται σε μια πρωτόγνωρα ευέλικτη εμπειρία χρήσης.

Έπειτα από διαδοχικές γενιές διαρκώς εξελισσόμενων μοντέλων, τα αναδιπλούμενα κινητά έχουν ωριμάσει αρκετά ώστε μιλάμε για συσκευές με εκπληκτική λειτουργικότητα που έπειτα από 10 λεπτά χρήσης μάς κάνουν να απορούμε πώς ζούσαμε με τις «συμβατικές» συσκευές μας. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων Samsung Galaxy Z Flip5 και Samsung Galaxy Z Fold5 μπορείτε να ανατρέξετε στις αναλυτικές μας παρουσιάσεις (Δοκιμάσαμε το Samsung Galaxy Z Flip5: Κορεατική «σειρήνα»! και Samsung Galaxy Z Fold5: Διευρύνοντας τον ρόλο ενός smartphone).

Αν, όμως, θέλετε να μάθετε για τα συναισθήματα που προκαλεί η χρήση των δυο συγκεκριμένων foldable κινητών τελευταίας γενιάς, δεν έχετε να πάτε πουθενά! Οι γραμμές που ακολουθούν έχουν γραφτεί για εσάς…

Όταν ξεδιπλώνεται ένα Galaxy Z Fold5

Η 6.2 ιντσών HD+ Dynamic AMOLED 2X εξωτερική οθόνη του Galaxy Z Fold5 είναι μια επιλογή που τόσο λόγω της ανάλυσής της (2316×904 pixel) όσο και λόγω του προσαρμόσιμου ρυθμού ανανέωσης (48Hz έως 120Hz) θα τη ζήλευαν αρκετά Galaxy flagship κινητά. Η αίσθηση, όμως, που προκύπτει κάθε στιγμή που παίρνουμε την απόφαση να ανοίξουμε τη συσκευή «ξεδιπλώνοντας» το… 7.6 ιντσών «tablet» που κρύβει στο εσωτερικό της, δύσκολα περιγράφεται με λόγια. Η επιλογή χρήσης μιας ακόμα πιο χορταστικής δεύτερης οθόνης μας γεμίζει με ένα συναίσθημα ελευθερίας και ασφάλειας, τη σιγουριά πως μπορούμε να ανταποκριθούμε με άνεση σε οποιαδήποτε επαγγελματική ανάγκη προκύψει εν κινήσει, αλλά και σε κάθε μας ψυχαγωγική παρόρμηση, όπου κι αν βρεθούμε. Gaming και κατανάλωση περιεχομένου για τις ανέμελες στιγμές μας συναντούν τις εκπληκτικές δυνατότητες παραγωγικότητας που χαρίζει το multitasking περιβάλλον.

Με λειτουργίες γνώριμες από τον κόσμο των υπολογιστών, όπως «drag & drop», γραμμή εργασιών και διαχείριση πολλαπλών παραθύρων, το  Galaxy Z Fold5 δεν κάνει συμβιβασμούς, γεγονός που θα λατρέψουν όσοι θέλουν να δουλέψουν ταχύτατα και αποτελεσματικά, δίχως να χρειάζεται να κουβαλούν παντού το laptop τους. Για σημειώσεις, διορθώσεις, επισημάνσεις και δημιουργικές σχεδιαστικές εμπνεύσεις υποστηρίζεται η γραφίδα S Pen Fold Edition  (πωλείται ξεχωριστά με τη θήκη Slim S Pen που τη φιλοξενεί). Ζωή σε όλα τα παραπάνω δίνει το Snapdragon 8 Gen 2 chipset στην αναβαθμισμένη «for Galaxy» εκδοχή του. Προσθέστε στα παραπάνω την επιλογή Samsung DeX για χρήση ως υπολογιστή σε συνδυασμό με εξωτερικό monitor και περιφερειακά, την πλατφόρμα ασφάλειας Samsung Knox με Knox Vault, αλλά και την ανθεκτικότητα σε γλυκό νερό με πιστοποίηση IPX8 και Gorilla Glass Victus 2 σε πλάτη και πρόσοψη και το αποτέλεσμα που προκύπτει, είναι ένας αξιόμαχος συμπαραστάτης σε κάθε σας επιλογή.

Όταν διπλώνει ένα Galaxy Z Flip5

Εμβληματικό και compact, το Galaxy Z Flip5 είναι ένα flagship κινητό που δεν του λείπει τίποτα. Με Snapdragon 8 Gen 2 «for Galaxy» chipset, εκπληκτική κύρια κάμερα και 6,7 ιντσών Dynamic AMOLED 2X Infinity Flex Display υψηλής ανάλυσης, φωτεινότητας και προσαρμοστικού ρυθμού ανανέωσης (1Ηz έως 120Hz), το Galaxy Z Flip5 στην «ανοιχτή» του μορφή έχει πάχος μόλις 6,9 χιλιοστά και είναι μια συσκευή που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στα χέρια μας. Η μαγική στιγμή, όμως, έρχεται όταν αποφασίσουμε να το κλείσουμε και να το βάλουμε ακόμα και στην πιο στενή τσέπη του τζιν μας. Η «καταπίεση» της μεταφοράς ενός μεγάλου κινητού εξανεμίζεται και η χαρά του να «συρρικνώνουμε» την αγαπημένη μας συσκευή σε ένα μικροσκοπικό τετράγωνο είναι ανεπανάληπτη. Αυτό που θαυμάσαμε φέτος στο Galaxy Z Flip5 είναι πως ακόμα και σε αυτή τη «διπλωμένη» μορφή του, δεν μας αποκόπτει από τη λειτουργικότητα του smartphone.

H «Flex Window» Super AMOLED εξωτερική οθόνη των 3,4 ιντσών αναλαμβάνει να ανοίξει ένα «παράθυρο» στις ανεξάντλητες δυνατότητες του κινητού, δίχως να χρειαστεί να καταφύγουμε στην εσωτερική οθόνη. Έτσι, για παράδειγμα, μέσω του Flex Window μπορούμε να δούμε τις ειδοποιήσεις μας, να απαντήσουμε σε μηνύματα με πλήρες πληκτρολόγιο, να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες και εφαρμογές όπως ημερολόγιο, καιρός, βήματα, ξυπνητήρια, ηχογράφηση, κλήσεις, αγαπημένες επαφές και χρονόμετρα.

Ταυτόχρονα, μπορεί να χρησιμεύσει και ως viewfinder για να τραβήξουμε selfies με τη διπλή κύρια κάμερα του Galaxy Z Flip5.

Όταν έχετε στα χέρια σας το foldable της Samsung δεν περιορίζεστε σε δυο επιλογές, δηλαδή, με ξεδιπλωμένη την εσωτερική οθόνη ή κλειστό με πρόσβαση μόνο στην εξωτερική οθόνη, αλλά και σε όλες τις ενδιάμεσες στάσεις! Μπορείτε να ανοίξετε την οθόνη στην κλίση που σας εξυπηρετεί ώστε να τραβήξετε τις λήψεις σας σαν να είχατε τρίποδο, απλά ακουμπώντας σε οποιοδήποτε σταθερό σημείο τη συσκευή. Η λειτουργία Dual Preview, μάλιστα, επιτρέπει σε όποιον έχετε στο «κάδρο» σας να ποζάρει καταλλήλως, καθώς μπορεί να βλέπει τον εαυτό του στην οθόνη Flex Window.

 

*Με βάση εργαστηριακές συνθήκες για βύθιση σε γλυκό νερό έως 1,5 μέτρα και μέχρι 30 λεπτά. Δεν συνιστάται για χρήση σε παραλία ή πισίνα. Η ανθεκτικότητα της συσκευής στο νερό δεν είναι μόνιμη και ενδέχεται να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου λόγω φυσιολογικής φθοράς. Η πιστοποίηση IPX8 δεν αφορά προστασία από τη σκόνη.


Βρείτε τη νέα σειρά Galaxy Z από 1.249€ στο Samsung.com/gr

  • Δωρεάν Standard Παράδοση
  • Έως 36 άτοκες δόσεις

Κείμενο: Βαγγέλης Αλευρίτης


Διαφημιστική καταχώριση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε.