Η Forthnet επιβεβαιώνει την κατάθεση μη δεσμευτικής προσφοράς, ενώ εκφράζονται εκτιμήσεις περί αρκετών δυσκολιών στις διαπραγματεύσεις που θα αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα.


forthnetΗ εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας θα εξετάσει το είδος, τη διάρκεια, τους όρους αποπληρωμής και τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης του κεφαλαίου της Wind Hellas προτού υποβάλει δεσμευτική προσφορά, η οποία τοποθετείται χρονικά, όχι πριν το τέλος του χρόνου. Η προοπτική της αναδιάρθρωσης των δανείων είναι εξαιρετικά δυσχερής λόγω της χρηματοοικονομικής κατάστασης της επιχείρησης, της διεθνούς ύφεσης και της δυσκολίας επικοινωνίας των ενδιαφερόμενων πλευρών.


Τονίζεται ότι το αρχικό ενδιαφέρον ξεκίνησε από την Διοίκηση της Forthnet μετά από άδεια της Emirates International Technologies (ΕIT) που είναι ο βασικόςμέτοχος με 35%. Στην κίνηση έχουν συμφωνήσει και οι άλλοι μέτοχοι της Forthnet, η επενδυτική εταιρεία Cyrte Investments (10%) και το ολλανδικό συνταξιοδοτικό επενδυτικό κε φάλαιο Stichting Pensioenfonds ΑΒΡ (14%).


Η αγορά εκτιμά ότι σε αυτή την χρονική συγκυρία είναι δύσκολο να καταγραφεί ουσιαστικό και έμπρακτο ενδιαφέρον εκτός από τους γνωστούς ήδη επενδυτικούς Ομίλους (π.χ Apax, TPG κ.α) που έχουν ισχυρές οικονομικές βάσεις και πλήρη γνώση της δανειακής διάρθρωσης της εταιρείας. Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας γνωρίζει πολύ καλά ότι ο χρόνος για την δόση αποπληρωμής του δανείου, 67 εκατ. ευρώ, πιέζει καθώς πρέπει να καταβληθεί μέ χρι τις 15 Οκτωβρίου. Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στην ανταπόκριση της εταιρείας με κάθε τίμημα.


Η προσέγγιση της Forthnet με την Wind θεωρείται απόλυτα «συμβατή» με τις δραστηριότητές τους, καθώς η Wind έχει δραστηριότητες κυρίως στην κινητή τηλεφωνία, ενώ η Forthnet στη σταθερή τηλεφωνία και στην συνδρομητική τηλεόραση, τομείς που συνθέτουν την περιοχή του «απόλυτου» triple play στην ελληνική αγορά επικοινωνιών, καθώς η δημιουργία ενός ομογενούς και ενιαίου επιχειρηματικού σχήματος θα κάνει αισθητή την παρουσία του στις νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.