Η Dell Technologies παρουσιάζει λύσεις και συνεργασίες που έχουν σχεδιαστεί για να εξάγουν περισσότερη αξία από τα δεδομένα στο edge.

Οι νέες προτάσεις της εταιρείας αποτελούν μέρος της στρατηγικής της για την παροχή πλήρως ολοκληρωμένων τεχνολογιών που επιτρέπουν τη λειτουργία και τη διαχείριση των φορτίων εργασίας σε πολλαπλά clouds και εφαρμογές.

Οι συσκευές σε περιβάλλοντα edge χρησιμεύουν ως μια αυξανόμενη πηγή δεδομένων. Η Gartner προβλέπει ότι πάνω από το 50% των δεδομένων που δημιουργούνται από επιχειρήσεις θα δημιουργηθούν και θα υποβληθούν σε επεξεργασία εκτός του data center ή του cloud έως το 2022. Η Dell Technologies οδηγεί τη στροφή προς το edge – τον επόμενο τεχνολογικό ορίζοντα – αξιοποιώντας τις επιβεβαιωμένες ικανότητές της σε κατανεμημένες υπολογιστικές δυνατότητες, δυνατότητες κλιμάκωσης και την εφοδιαστική της αλυσίδα. 

«Τα δεδομένα είναι τα νομίσματα του ψηφιακού κόσμου και ήρθε η ώρα για τους πελάτες να τα μεταφέρουν στην τράπεζα», δήλωσε ο Jeff Boudreau, president and general manager, Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies. «Το edge ανταγωνίζεται όλο και πιο αποτελεσματικά τα κέντρα δεδομένων και τα δημόσια clouds ως την πηγή από την οποία οι οργανισμοί αποκτούν πολύτιμες πληροφορίες. Τοποθετώντας υπολογιστές, συστήματα αποθήκευσης και ανάλυσης δεδομένων εκεί που δημιουργούνται τα δεδομένα, μπορούμε να παρέχουμε αυτές τις πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και να δημιουργούμε νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις».

Οι νέες λύσεις και συνεργασίες περιλαμβάνουν:

  • Dell EMC Streaming Data Platform: Μια αναβαθμισμένη πλατφόρμα δεδομένων ροής Dell EMC (SDP), η οποία προσφέρει ισχυρή ικανότητα ανάλυσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο στο edge. Με μικρότερο αποτύπωμα, το SDP είναι ιδανικό για τη λήψη, την αποθήκευση και την ανάλυση δεδομένων ροής σε πραγματικό χρόνο στο edge. Ένας πελάτης που κατέχει πάρκο αναψυχής χρησιμοποιεί το SDP για να αποστέλλει ειδοποιήσεις στο προσωπικό όταν μια εγκατάσταση χρειάζεται συντήρηση. Το πάρκο μπορεί να αξιολογήσει γρήγορα και να διορθώσει το τεχνικό ζήτημα αντί να περιμένει μέχρι να χρειαστούν δαπανηρές επισκευές. 
  • Λύσεις στο edge για τον κλάδο της βιομηχανικής παραγωγής κατασκευής  από την Dell Technologies: Η αρχιτεκτονική αναφοράς Dell Technologies Manufacturing Edge Reference Architecture with PTC βοηθά τις εταιρείες βιομηχανικών κατασκευών να αντλούν πληροφορίες από σταθμούς εργασίας, υπολογιστές, κινητές συσκευές και άλλα τελικά σημεία εντός του κατασκευαστικού περιβάλλοντος. Με πρόσβαση στα δεδομένα του edge σε ένα μέρος, οι εταιρείες μπορούν να αυξήσουν την αξιοπιστία της γραμμής παραγωγής, να μειώσουν το λειτουργικό κόστος και να λάβουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο.

«Οι λύσεις της PTC βοηθούν τις εταιρείες να μεταμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και συντηρούν προϊόντα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής και το edge έχει γίνει ο νέος ορίζοντας για την καινοτομία”, δήλωσε ο Jonathan Kateman, senior vice president, M&A and Technology Partnerships, PTC. «Με την επικυρωμένη λύση της Dell Technologies για τον κλάδο της βιομηχανικής παραγωγής, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα βιομηχανικά περιβάλλοντα ΙοΤ Industrial IoT – (IIoT)».