Οι δύσκολες συνθήκες που έχει επιβάλει η πανδημία κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για εργαλεία ικανά να μετατρέψουν κάθε δευτερόλεπτο σε ευκαιρία παραγωγικότητας ή διασκέδασης, κάθε στιγμή σε… έπος!

Εδώ και έναν χρόνο η τεχνολογία έπαψε να μοιάζει με gadget στα χέρια λίγων… tech-freaks και μετατράπηκε σε τρόπο ζωής, σε μονόδρομο για εργασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Όλες μας οι τεχνολογικές συσκευές αναβάθμισαν απροσδόκητα γρήγορα τον ρόλο τους στην καθημερινότητά μας, μιας και λόγω Covid-19 το ψηφιακό μας alter-ego ανέλαβε να μας εκπροσωπήσει στα μέρη που δεν μπορούσαμε να πάμε (όπως το γραφείο ή ένα συνέδριο), ενώ αντίθετα, τόποι που θα θέλαμε να επισκεφθούμε, από γήπεδα μέχρι θέατρα, “εισέβαλαν” ψηφιακά στο σαλόνι μας. Κανείς δεν θέλει να φανταστεί πως θα ήταν η καθημερινότητά μας τους τελευταίους μήνες αν στο πλευρό μας δεν είχαμε σύμμαχο την τεχνολογία. Μέσα σε αυτό το νέο πλαίσιο που καλούμαστε να περιοριστούμε υπομονετικά, έρχονται συσκευές που μοιάζουν να ανοίγουν συναρπαστικά παράθυρα αισιοδοξίας και ελευθερίας, smartphones όπως αυτά της σειράς Galaxy S21 που ήρθαν φέτος για να δώσουν… επικές διαστάσεις σε κάθε μας στιγμή.

Everyday Epic: Πώς ένα smartphone δίνει νέα διάσταση σε κάθε μας δραστηριότητα

Όποιον κι από τους τρεις εκπροσώπους της σειράς S21 κι αν επιλέξουμε (S21, S21+, S21 Ultra), το σίγουρο είναι πως θα έχουμε στα χέρια μας έναν από τους ιδανικότερους τρόπους να εκφραστούμε, να εργαστούμε και να ψυχαγωγηθούμε. Εναρμονισμένα με την 5G εποχή που μόλις ξεκίνησε και στη χώρα μας, τα flagship smartphones της Samsung μπορούν να μεταμορφωθούν σε οτιδήποτε χρειαστούμε, από έναν κινηματογράφο τσέπης μέχρι μια φορητή παιχνιδομηχανή και από ένα ανεκτίμητο εργαλείο δουλειάς μέχρι την απόλυτη 8Κ κάμερα. Κάθε μέλος της σειράς S21 έρχεται με τη δική του προσωπικότητα, έτοιμο να ανταποκριθεί στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε χρήστη. Ας δούμε συνοπτικά, όμως, μερικά από τα highlights των ολοκαίνουριων Galaxy S21…

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G: Ασυμβίβαστος «αυτοκράτορας» με… σκήπτρο το S Pen

Απόλυτες επιδόσεις, καθηλωτική οθόνη, ασυναγώνιστη παραγωγικότητα. Το S21 Ultra δεν ήρθε για να κάνει συμβιβασμούς, αλλά για να μας προσφέρει ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο κορεατικός κολοσσός στον τομέα των smartphones. Με το Exynos 2100 σε ρόλο κεντρικού chipset, η Samsung εφοδιάζει τη ναυαρχίδα της με υπολογιστική ισχύ που ξεπερνά κατά πολύ κάθε σύγχρονη απαίτηση. 5G και WiFi 6E συνδεσιμότητα μας ανοίγουν την πόρτα σε έναν κόσμο πρωτόγνωρων ταχυτήτων μετάδοσης δεδομένων, ανάγοντας τη συσκευή σε μια future proof επένδυση.

Η τεράστια 6.8 ιντσών Dynamic AMOLED 2Xοθόνη μπορεί να καυχιέται για την φωτεινότητά της (1.500nits peak – η υψηλότερη που έχει επιτευχθεί ποτέ σε Galaxy smartphone), ενώ συγχρόνως η Quad HD+ ανάλυση των 3200×1440 pixels δεν χρειάζεται να θυσιαστεί όσο ο ρυθμός ανανέωσης προσαρμόζεται αυτόματα από 10Hz έως και 120Hz (adaptive refresh rate) βάσει του περιεχομένου. Η αναλογίας 20:9, HDR10+ οθόνη θωρακίζεται από Corning Gorilla Glass Victus.

Για πρώτη φορά σε συσκευή της σειράς S η Samsung προσφέρει την εμπειρία S Pen, υποστηρίζοντας τη δημοφιλή γραφίδα που φέρει την υπογραφή της ειδικού στον χώρο, Wacom. Χρησιμοποιώντας ένα S Pen της σειράς Galaxy Note ή Galaxy Tab, είτε αγοράζοντας ξεχωριστά ένα S Pen με συμβατή θήκη, μπορείτε να αξιοποιήσετε όλες τις επιπρόσθετες λειτουργίες της πολυτάλαντης γραφίδας.

Η τετραπλή κύρια κάμερα, με… σταρ τον αισθητήρα των 108MP, μπορεί να βλέπει στο σκοτάδι, ενώ ένας τηλεφακός και ένας periscope φακός προσφέρουν 3x και 10x οπτικό zoom αντίστοιχα. Όταν βάλει το χεράκι της και η τεχνητή νοημοσύνη, προκύπτει το έως και 100x Space Zoom, μετατρέποντας το S21 Ultra 5G σε φορητό… αστεροσκοπείο! Όλες οι κάμερες μπορούν να καταγράψουν βίντεο 4K@60fps (συμπεριλαμβανομένης και της selfie-cam των 40MP), αλλά αξίζει να σταθούμε στην λειτουργία 8Κ καταγραφής βίντεο με ταυτόχρονη δυνατότητα φωτογράφησης, επιλέγοντας snapshot photos από ένα 8Κ βίντεο. Αν είστε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες δημιουργοί περιεχομένου, η συσκευή αυτή είναι ένα ολόκληρο κινηματογραφικό συνεργείο σε συσκευασία τσέπης, με φοβερές ικανότητες και για post επεξεργασία. Στερεοφωνικά AKG ηχεία με επιβλητικό ήχο και μπαταρία 5.000mAh είναι δυο ακόμα από τα πολυάριθμα χαρακτηριστικά που μας έκαναν να ερωτευτούμε το S21 Ultra 5G…

Galaxy S21 και Galaxy S21+ 5G: Τέλος στο δίλημμα φωτογράφιση ή βιντεοσκόπηση

Οι στιγμές που ζούμε είναι μοναδικές και η ζωή δεν περιμένει να αποφασίσουμε τι αξίζει να βιντεοσκοπήσουμε και τι είναι προτιμότερο να κρατήσουμε ως φωτογραφία για ανάρτηση στα αγαπημένα μας social media. Χάρη στη λειτουργία 8K Snap, μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας τις φωτογραφίες που θα επιλέξουμε όσο ταυτόχρονα βιντεοσκοπούμε σε 8Κ ανάλυση. Αν το 8Κ βίντεο σας φαντάζει… υπερβολή, αξίζει να επενδύσετε σε αυτό. Όταν αποκτήσετε μια 8Κ τηλεόραση θα έχετε ήδη ποιοτικό περιεχόμενο και να θυμάστε πως ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω! Καταγράφοντας κάθε σημαντικό γεγονός στη μέγιστη ανάλυση που μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, το καθιστά πιο «ζωντανό» και οπτικά ελκυστικό όσο περνούν τα χρόνια. Οι αρετές της τριπλής κύριας κάμερας με αισθητήρες 12MP+64MP+12MP δεν σταματούν εδώ. Ένας ευρυγώνιος φακός, ένας τηλεφακός και ένας υπερευρυγώνιος φακός γωνίας 120°, έρχονται για να τροφοδοτήσουν με μοναδικές λήψεις τις αναρίθμητες επιλογές δημιουργικής έκφρασης τις οποίες μπορεί να υποστηρίξει αβίαστα και άκοπα το λογισμικό των S21.

Όπως όλα τα μέλη της οικογένειας S21, έτσι και τα δυο συγκεκριμένα μοντέλα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του πανίσχυρου Exynos 2100 chipset και των 8GB RAM, τον επιβλητικό ήχο των στερεοφωνικών AKG ηχείων, καθώς και τις αγχολυτικές αντοχές του Gorilla Glass Victus και της IP68 αδιαβροχοποίησης.

Επίσης, δεν θα μπορούσαμε να μην επαινέσουμε τις Dynamic AMOLED 2X Infinity-O οθόνες τους με μεταβλητό refresh rate έως και 120Hz. Στο S21 η διαγώνιος αγγίζει τις 6.2 ίντσες και αποτελεί ιδανική πρόταση για όποιον θέλει μια μικρότερη σε διαστάσεις και βάρος συσκευή. Για τους υπόλοιπους, το μεγαλύτερο S21+ έρχεται με μια εξίσου φωτεινή και ευκρινέστατη οθόνη 6.7 ιντσών. Στην ελκυστική παλέτα των χρωματικών παραλλαγών κάθε έκδοσης δεν μπορούμε να κρύψουμε πως το βλέμμα μας αιχμαλώτισε η ολοκαίνουρια Phantom Violet πρόταση, ένα χρώμα που αναντίρρητα γεννήθηκε για να ξεχωρίζει!


Διαβάστε τα αναλυτικά reviews:


Sponsored by Samsung