Η απάντηση του κορεατικού κολοσσού στο διαχρονικό ερώτημα: «ποιο είναι το κορυφαίο smartphone της αγοράς;» ήρθε φέτος νωρίτερα από το καθιερωμένο, μα πιο εμφατική από ποτέ!

Ένα από τα λιγοστά παράπονα που είχαν τη χρονιά που μας πέρασε οι κάτοχοι των S20 εκτός των συνόρων των ΗΠΑ ήταν το γεγονός πως το Snapdragon 865 chipset που είχε χρησιμοποιηθεί για την αμερικανική έκδοση αποδείχθηκε ανώτερο από το Exynos 990, με το οποίο κυκλοφόρησε η περσινή flagship σειρά της Samsung στον υπόλοιπο πλανήτη. Φέτος, η γκρίνια μάλλον θα έχει αντίθετη προέλευση, καθώς όλα δείχνουν πως το Exynos 2100 SoC (System on Chip) κερδίζει στα σημεία τον ομόλογό του, το Snapdragon 888 της Qualcomm. Μαζί με τις εξαιρετικές κάμερες και το τολμηρό νέο στιλ, η ολοκαίνουρια κορεατική ναυαρχίδα δείχνει να έχει όλα τα εφόδια να επικρατήσει του ανταγωνισμού.

Exynos 2100: Δεν επιδέχεται κριτικής!

Η φετινή οικογένεια S21 δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις. Με το «κτήνος» που ακούει στο όνομα Exynos 2100 να ποζάρει σε ρόλο κεντρικού chipset, η Samsung αποστομώνει κάθε επικριτή των δικών της SoC. To Exynos 2100 βασίζεται σε μια προηγμένη τεχνολογία επεξεργασίας EUV 5 νανομέτρων που επιτρέπει έως και 20% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας ή 10% υψηλότερη συνολική απόδοση από τον προκάτοχο των 7nm. Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής του αποτελείται από έναν πανίσχυρο πυρήνα CortexX1 χρονισμένο στα 2,9GHz, πλαισιωμένο από τρεις CortexA78 στα 2,8GHz και τέσσερις CortexA55 στα 2,2GHz. Μια αποδοτικότατη τριπύρηνη NPU αναλαμβάνει να υποστηρίξει τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI) και διαχείρισης νευρωνικών δικτύων. Ενδεικτικά, το Exynos 2100 SoC μπορεί να εκτελέσει μέχρι 26 τρισεκατομμύρια εργασίες ανά δευτερόλεπτο (TOPS) με υπερδιπλάσια απόδοση, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Ένα ισχυρό chipset έχει αντίκτυπο σε κάθε πτυχή μιας συσκευής, συμπεριλαμβανομένης και της φωτογραφίας. Ο προηγμένος επεξεργαστής εικόνας (ISP