To Public.gr καινοτομεί για ακόμα μία φορά και εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τη Λιθουανική εταιρία SearchNode με στόχο να προσφέρει την καλύτερη online εμπειρία κατά τη διάρκεια της αναζήτησης προϊόντων από τους καταναλωτές.

Οι δυνατότητες που προσφέρει η εταιρεία SearchNode βασίζονται στην τεχνολογία machine learning και έρχονται να προστεθούν στο καινοτομικό public.gr και να απλουστεύσουν τη διαδικασία περιήγησης σε αυτό

H νέα αυτή συνεργασία έρχεται σε συνέχεια της διαρκούς αναβάθμισης του e-commerce καναλιού της Public, στο οποίο η εταιρία έχει κάνει από το 2009 πολύ σημαντικές επενδύσεις. Συγκεκριμένα, η Public, ήταν από τις πρώτες εταιρίες στην Ευρώπη, που επένδυσε 1 εκατ. ευρώ στην Oracle ATG, την κορυφαία πλατφόρμα e-commerce διεθνώς.

Η εταιρεία λιθουανική SearchNode εξειδικεύεται στη βελτίωση της περιήγησης του καταναλωτή κατά την αναζήτηση προϊόντων, μια υπηρεσία με ιδιαίτερες εφαρμογές στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών, η SearchNode προσφέρει μια υπερσύγχρονη εμπειρία αναζήτησης για τους καταναλωτές με τεχνολογία “machine learning” που προσφέρει συνεχώς βελτιούμενα αποτελέσματα.  Αναγνωρίζοντας την ανάγκη του καταναλωτή για γρήγορες και εύστοχες λύσεις στις αναζητήσεις του, μέσα από τη συνεργασία με τη SearchNode, ο χρόνος εξυπηρέτησης μειώνεται αισθητά. Κάθε χρήστης μπορεί να γράψει αυτό ακριβώς που αναζητά, εκφρασμένο με όποιο τρόπο επιθυμεί και μέσα σε 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου τα πιο σχετικά αποτελέσματα εμφανίζονται στην οθόνη του, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Το εργαλείο αυτό, βάσει ενός ειδικά δομημένου αλγορίθμου επεξεργάζεται την ελληνική γλώσσα, καταργώντας τα γλωσσικά εμπόδια που συχνά συναντώνται στις ηλεκτρονικές αναζητήσεις. Ακόμα και αν η αναζήτηση είναι μικρή ή μεγάλη σε έκταση, με λάθη ή ακόμα και ανολοκλήρωτη, τα αποτελέσματα παραμένουν εντυπωσιακά. Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου αλλά και «παρατηρώντας» τις αντιδράσεις του χρήστη, ο αλγόριθμος βελτιώνεται και σταδιακά αποδίδει αποτελέσματα με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Public.gr συνεχώς διευρύνει τις δυνατότητες που προσφέρει στους καταναλωτές, ενώ το 98% των πελατών δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένο (Reevoo data) και ότι θα αγόραζε ξανά. Έχει λάβει πάρα πολλές διακρίσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ το 2017 διακρίθηκε ως καλύτερο ecommerce site στην Ελλάδα στα Retail Business Awards.