Από την εφημερίδα: “Καθημερινή” – 08/05/2008
Κατακόρυφα ανεβάζει το ΠΑΣΟΚ τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση για την υπόθεση του ΟΤΕ, καθώς ο κ. Γ. Παπανδρέου στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση μετά το ατύχημά του, έκανε λόγο για «σκάνδαλο απιστίας εις βάρος των συμφερόντων της χώρας». Παράλληλα, στη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε πως σε περίπτωση νίκης του στις προσεχείς εκλογές θα εξαντλήσει κάθε νομική και πολιτική δυνατότητα προκειμένου το Δημόσιο να ανακτήσει τον έλεγχο του οργανισμού. «Ας το γνωρίζουν αυτό οι υποψήφιοι αγοραστές. Δεν τους εκφοβίζουμε, όπως ισχυρίζεται ο κ. Καραμανλής. Τους ενημερώνουμε προκαταβολικά», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τέλος, ο κ. Παπανδρέου απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η Χαρ. Τρικούπη έχει διολισθήσει σε «κρατικιστικές» θέσεις, υποστηρίζοντας πως «είμαστε όσο κρατιστές είναι οι Γερμανοί που μας εξαγοράζουν».
Η πολιτική επανεμφάνιση του κ. Παπανδρέου συνοδεύτηκε από εφ’ όλης της ύλης κριτική κατά της κυβέρνησης, για την πορεία της οικονομίας, την ακρίβεια, τους θεσμούς και την εξωτερική πολιτική.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέβαλε τον ισχυρισμό ότι ο προϋπολογισμός έχει καταρρεύσει και το κόστος διαβίωσης μιας τετραμελούς οικογένειας έχει αυξηθεί κατά 1.000 ευρώ από το 2004. Επίσης εκτίμησε πως εξαιτίας της δυσμενούς πορείας των δημόσιων οικονομικών, η κυβέρνηση «θα επιδιώξει να εκδώσει μέσα στο καλοκαίρι τα δεκάδες προεδρικά διατάγματα που θα της επιτρέψουν να ασελγήσει στα αποθεματικά των ταμείων, με τρόπο ακόμη πιο ωμό από την περιβόητη έκδοση των δομημένων ομολόγων».
Παράλληλα, με αφορμή την εν εξελίξει δικαστική διερεύνηση σειράς υποθέσεων, μεταξύ των οποίων και της Siemens, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από το δικαστικό “τσουνάμι” που προαναγγέλλει ο κ. Χατζηγάκης και απαιτούμε να διερευνηθούν όλα τα σκάνδαλα και από τη Βουλή». «Σεβόμαστε τη δικαιοσύνη, αλλά δεν εμπιστευόμαστε τις μεθοδεύσεις της Ν.Δ. στη δικαιοσύνη», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τέλος, ο κ. Παπανδρέου υπαινίχθηκε πως η στήριξη των ελληνικών θέσεων στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι, μπορεί να συνδέεται με την προμήθεια συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων, ενώ ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση της οποίας έτυχε μετά το ατύχημά του. «Παρότι η ολοκληρωμένη ανάρρωση απαιτεί ακόμη λίγο χρόνο, θεώρησα απαραίτητη την παρουσία μου, γιατί η χώρα ζει τη χειρότερη μετά τη μεταπολίτευση περίοδό της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.
