Η μητρική εταιρεία θα μετατραπεί σε Holding με μηδενικό δανεισμό και θα μεταφέρει χρέη ύψους περίπου 60 εκατ. ευρώ στις δυο βασικές θυγατρικές της.

altecΜέχρι το φθινόπωρο αναμένεται η μητρική εταιρεία-εισηγμένη στο ΧΑ-να μετατραπεί σε Holding με μηδενικό δανεισμό και να μεταφέρει χρέη ύψους περίπου 60 εκατ. ευρώ στις δυο βασικές θυγατρικές της. Tα χρέη που θα απομείνουν στις δυο θυγατρικές δεν θα ξεπερνούν τα περίπου 60 εκατ. ευρώ, καθώς θα έχει προηγηθεί η μεταβίβαση- με στόχο την πώληση των ιδιόκτητων ακινήτων της εταιρείας- σε ξεχωριστή εταιρεία που θα ελέγχουν οι οκτώ πιστώτριες τράπεζες της Altec. Πρόκειται για τα ακίνητα στην οδό Πάτμου στο Μαρούσι, που στεγάζουν τα γραφεία της Altec, στην Αλσούπολη που είναι οι αποθήκες της και το κτήριο στο Περιστέρι (σταθμός Alter).


Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ανακοίνωσε ότι θα προταθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών ύψους σχεδόν 40 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει σαν στόχο την αποπληρωμή ενός μέρους των χρειών προς τις τράπεζες.


Από τα μέσα Ιουλίου και το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο η εταιρεία θα μπορέσει να προχωρήσει στην απόσχιση της δραστηριότητας λογισμικού και ολοκληρωμένων συστημάτων E.R.P. επιχειρήσεων (Software) και της δραστηριότητας ολοκληρωμένων λύσεων για το Δημόσιο, Τραπεζικό και Ιδιωτικό Τομέα (Ιntegration) και να προχωρήσει στην εισφορά τους σε 100% θυγατρικές του ομίλου.


Οι δυο θυγατρικές παρά το ό,τι θα φέρουν το υπόλοιπο του χρέους της Altec εκτιμάται από τη διοίκηση της εταιρείας ότι θα έχουν ικανοποιητικό EBIDA για να μπορέσουν να αναπτυχθούν. Εξάλλου το χρέος που θα τους μεταφερθεί θα αναχρηματοδοτηθεί με μακροχρόνια ομολογιακά δάνεια και ευνοϊκές ρυθμίσεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση το διοικητικό συμβούλιο θα προτείνει στην προγραμματισμένη ετήσια γενική συνέλευση που θα γίνει στις 3 Ιουνίου την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών ύψους έως 39.999.750,00 ευρώ με ταυτόχρονη κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Παράλληλα, το δ.σ αποφάσισε να προτείνει στη γ.σ. να αποκλειστεί το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, με σκοπό να παραχωρηθεί στις τράπεζες και λοιπούς πιστωτές της εταιρείας το δικαίωμα να αναλάβουν την κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίο και να μειωθεί η ονομαστική τιμή της μετοχής σε ευρώ 0,30.


Η ανακοίνωση καταλήγει ότι το δ.σ. της Altec σημειώνει ότι η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση είναι δυνατόν να επιτευχθεί όποια κι αν είναι η απόφαση της γ.σ. όσον αφορά στην τιμή διάθεσης της νέας μετοχής στο εύρος ευρώ 0,30 – 0,36 ανά μετοχή, ενώ η προτεινόμενη από το δ.σ. τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ορίζεται σε ευρώ 0,33 ανά μετοχή.