To Skroutz φιλοξένησε και συνδιοργάνωσε το Ganeticon 2013 (Ganeti Users & Developers Meeting), το πρώτο διεθνές meeting για το open source λογισμικό Ganeti, από τις 3 έως και τις 5 Σεπτεμβρίου 2013.


Skroutz_LogoΣτα νέα γραφεία του Skroutz στη Νέα Ιωνία συγκεντρώθηκαν πάνω από 50 στελέχη και προγραμματιστές ελληνικών και ξένων εταιρειών, όπως επίσης και εκπρόσωποι ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων. Οι παρευρισκόμενοι μοιράστηκαν εμπειρίες από τη χρήση του λογισμικού, παρακολούθησαν θέματα σχετικά με το τεχνικό μέλλον του project (design talks) και συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης της κοινότητας γύρω από το Ganeti.


Το Ganeti είναι μια open source λύση για Virtualization Management η οποία αναπτύσσεται κυρίως από τη Google και επιτρέπει τη δημιουργία Private Clouds. Το Skroutz βασίζει το μεγαλύτερο μέρος της υποδομής του στο Ganeti και η συνδιοργάνωση της εκδήλωσης αποτέλεσε έναν τρόπο προσφοράς σε ένα project που έχει συμβάλει σημαντικά στην υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της δημοφιλούς ιστοσελίδας σύγκρισης τιμών και προϊόντων. Επιπλέον, σημαντικό είναι το γεγονός ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης εκτός από τους developers του λογισμικού συμμετείχαν και οι ίδιοι οι χρήστες του Ganeti. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν από κοινού το Skroutz, η Google και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ).


Κατά γενική ομολογία, αποτελώντας ουσιαστικά την πρώτη προσπάθεια της κοινότητας, το Ganeticon 2013 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία από άποψη περιεχομένου, δικτύωσης και διοργάνωσης και άφησε απόλυτα ικανοποιημένους όλους τους συμμετέχοντες. Τέλος, δημιουργήθηκαν ισχυρές βάσεις για τη συνέχιση του θεσμού στο μέλλον και την διεύρυνση της κοινότητας του open source λογισμικού.