Updates εργαλείων, νέα προγράμματα ανταμοιβών, ευκαιρίες για hardware και δέσμευση για έσοδα δίνουν ώθηση στη νέα πλατφόρμα.


Rim logoΗ Research In Motion (RIM) παρουσίασε αναβαθμίσεις στα προγράμματά του οικοσυστήματος των developers, μεταξύ των οποίων οι συσκευές δοκιμών BlackBerry® Dev Alpha, το πρόγραμμα 10Κ developer, αναβαθμισμένα εργαλεία και πολλά άλλα. Τα προγράμματα αυτά συνεχίζουν να ενθουσιάζουν την κοινότητα των developers που αναπτύσσουν εφαρμογές για την πλατφόρμα BlackBerry® 10.


«Developers από όλο τον κόσμο ενώνονται μαζί μας για το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού ως την κυκλοφορία του BlackBerry 10 και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με τον ενθουσιασμό που βλέπουμε από την πλευρά τους. Δουλέψαμε σκληρά και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά, ώστε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των developers», ανέφερε ο Alec Saunders, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Developer Relations and Ecosystems.


«Οι developers μας ζήτησαν συσκευές για να τεστάρουν τις εφαρμογές τους και τους τις δώσαμε. Ζήτησαν έναν οδηγό χρήσης των εργαλείων και τον δημοσιεύσαμε. Ζήτησαν από την RIM να δείξουμε την εμπιστοσύνη μας στην επιτυχία τους και το κάνουμε. Συνεχίζουμε να κάνουμε βελτιώσεις και προσθήκες στα προγράμματα για τους developers, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι τους παρέχουμε τις καλύτερες ευκαιρίες για επιτυχία μέσω του BlackBerry 10».


BlackBerry Dev Alpha C
Το πρόγραμμα BlackBerry Dev Alpha επεκτείνεται και συμπεριλαμβάνει μία συσκευή δοκιμής BlackBerry Dev Alpha C, ειδικά σχεδιασμένη για τους developers που θέλουν να τεστάρουν τις εφαρμογές τους σε μία συσκευή BlackBerry 10 με φυσικό πληκτρολόγιο. Προς το παρόν, οι developers μπορούν να εγγραφούν για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις που απαιτείται να πληρούν για να αποκτήσουν την επερχόμενη αυτή συσκευή δοκιμής. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: http://developer.blackberry.com/devalphac.


Πρόγραμμα ανταλλαγής για τη συσκευή BlackBerry Dev Alpha
Οι developers που αυτή τη στιγμή τεστάρουν τις εφαρμογές τους στις συσκευές δοκιμής BlackBerry Dev Alpha μπορούν πλέον να κάνουν αίτηση για μία limited edition συσκευή BlackBerry 10. Η RIM θα ανταλλάξει μία συσκευή δοκιμής BlackBerry Dev Alpha για ένα limited edition BlackBerry 10 smartphone, μετά την επίσημη κυκλοφορία του. Η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης λήγει την 21η Ιανουαρίου 2012 και οι developers θα πρέπει να έχουν υποβάλει και πάρει έγκριση από το BlackBerry® World™ για μία εφαρμογή τους. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο: http://developer.blackberry.com/limitededition.


Ποιοτικές εφαρμογές και η δέσμευση για 10.000$
Το εργαστήριο πιστοποίησης “Built for BlackBerry®” είναι πλέον ανοιχτό. Οι developers μπορούν να υποβάλουν τις εφαρμογές τους για δοκιμή ώστε να αποκτήσουν την πιστοποίηση από το “Built for BlackBerry”, η οποία θα υποδηλώνει ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας για τους πελάτες. Οι developers μπορούν να υποβάλουν μία εφαρμογή για την πιστοποίηση Built for BlackBerry εφόσον αυτή έχει υποβληθεί στο BlackBerry® World και έχει λάβει έγκριση για πώληση. Οι αιτήσεις χρειάζεται να λάβουν την πιστοποίηση για να μπορέσουν να θέσουν υποψηφιότητα για τη δέσμευση των 10.000$. Η RIM είχε ανακοινώσει πρωτύτερα ότι αυξάνει στα 10.000$ το ποσό που κερδίζει κάθε δικαιούχος developer από μια εφαρμογή BlackBerry 10, εφόσον αυτή έχει πρώτα εγκριθεί μέσα από το πρόγραμμα “Built for BlackBerry” και έχει κερδίσει το λιγότερο 1.000$ σε διάστημα 12 μηνών. Για περισσότερες πληροφορίες και για τους πλήρεις όρους συμμετοχής επισκεφθείτε το: http://developer.blackberry.com/builtforblackberry/documentation/10kterms.html.


BlackBerry 10 SDK Update
Το νέο update για τα BlackBerry 10 SDKs είναι εδώ. Η κοινότητα των developers παρέχει συνεχές feedback σχετικά με τα εργαλεία και αυτή η αναβάθμιση θα προσθέσει υποστήριξη για την εγκατάσταση του BlackBerry 10 IDE σε λειτουργικό Mac OS X, μία αναβάθμιση για Visual Studio Plug-In beta, συμβατότητα για τις BlackBerry® WebWorks™ HTML5 εφαρμογές, διεπαφές αισθητήρα και προσανατολισμού για BlackBerry WebWorks και πολλά άλλα. Τα BlackBerry 10 SDKs κυκλοφορούν από beta σε κανονική μορφή από τις 11 Δεκέμβρη του 2012. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://developer.blackberry.com.


Παρουσίαση του BlackBerry App Generator Gold
Το BlackBerry® App Generator, με την υποστήριξη της Mippin, μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να μετατρέψει το online περιεχόμενο (Rss, Facebook® brand/fan pages, blogs, online galleries, κτλ.) σε μία εξαιρετικής εμφάνισης native εφαρμογή για BlackBerry. Οι εφαρμογές που δημιουργούνται με το BlackBerry App Generator για λειτουργικά συστήματα BlackBerry® OS 5, OS 6, OS 7 και για το tablet BlackBerry® PlayBook™ συμπεριλαμβάνουν από κατασκευής τους social sharing χαρακτηριστικά, όπως το BlackBerry® Messenger (BBM™). Το BlackBerry App Generator μπορεί αυτόματα να πάρει τρέχουσες εφαρμογές και να τις μετατρέψει σε εφαρμογές BlackBerry 10, καθώς και να τις δημοσιεύσει στο BlackBerry World πάνω στην ώρα για το επίσημο λανσάρισμα του BlackBerry 10. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://www.blackberryappgenerator.com/blackberry/.


Προσφορά των BlackBerry και Appcelerator
Η RIM και η Appcelerator εργάζονται μαζί για να προσφέρουν στους developers μια μοναδική ευκαιρία να μετατρέπουν τις εφαρμογές τους μέσω της πλατφόρμας Titanium™ της Appcelerator™ και να ανταμείβονται για τις προσπάθειές τους. Οι πρώτοι 100 developers της Appcelerator θα λάβουν μία συσκευή δοκιμής BlackBerry® Dev Alpha αφού υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο BlackBerry World. Έως 10.000 προγραμματιστές θα λάβουν ένα χρόνο δωρεάν υπηρεσίες Appcelerator Cloud Services and Analytics από τη στιγμή που οι εφαρμογές τους εγκριθούν για πώληση από το BlackBerry World. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: http://www.appcelerator.com/blackberry10.