Το τρίτο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς βρίσκει τον Prophet να επιστρέφει στην Νέα Υόρκη του 2047.


crysis_3_press-e1334645637192Η New York City Liberty Dome είναι μία αστική τροπική ζούγκλα, η οποία διαχωρίζεται σε επτά ξεχωριστές περιοχές με διαφορετικά περιβάλλοντα που ονομάζονται Seven Wonders. Ο σκοπός των gamers που θα έχουν υπό τον έλεγχο τους τον Prophet, είναι να καταστρέψει τα σχέδια της Cell Corporation αποκαλύπτοντας παράλληλα την αλήθεια πίσω από την δημιουργία του Nanodome, που σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η διεφθαρμένη εταιρεία (π.χ ότι χτίστηκε για την προστασία των πολιτών) αυτή δεν είναι άλλη από τον έλεγχο των περιοχών και της τεχνολογίας από την Cell Corporation.


Για να εκπληρώσει τον στόχο του, ο Prophet είναι εξοπλισμένος μεταξύ άλλων με ένα εξελιγμένο τόξο καθώς και με μία νέα έκδοση της Nanosuit.


Το Crysis 3 των Crytek και EA αναμένεται να κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2013, για PC, PS3 και Xbox 360. Οι προ-παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει με κόστος €49.99. Αναμένεται να υπάρξει τουλάχιστον μία έκδοση του παιχνιδιού, όπως η Hunter Edition, η οποία δίνει στον gamer πρόσβαση στο τόξο από νωρίς στο παιχνίδι και επιπλέον λειτουργίες στην Nanosuit, ενώ επιπλέον θα προσφέρονται τα “multiplayer unlocks” Stalker (επιπλέον καραμπίνα Jackal), Overkill (επιπλέον machine gun Typhoon που αδειάζει 500 σφαίρες το δευτερόλεπτο) και Predator Packs (επιπλέον Feline submachine gun) με – διαφορετικό ανά pack – οπλισμό και χαρακτηριστικά σε multiplayer modes. Και τα τρία Multiplayer Packs περιλαμβάνουν πέρα από την βασική έκδοση του παιχνιδιού και την Hunter Edition του παιχνιδιού.