Η 2η γενιά επεξεργαστών Intel Core διαθέτει νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας για καλύτερη προστασία δεδομένων και της ταυτότητας των χρηστών.


IPT graphicsΟι υπολογιστές που είναι εξοπλισμένοι με τους επεξεργαστές Intel Core™ vPro™ διαθέτουν τις επιδόσεις και τις δυνατότητες που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός νέου τοπίου στα εταιρικά συστήματα ΙΤ, το οποίο χαρακτηρίζεται από το desktop virtualization, το client-aware cloud computing και τη συμπληρωματική σχέση μεταξύ των PC και των υπόλοιπων υπολογιστικών συσκευών.


Ένας επεξεργαστής Intel® Core™ vPro™ i5 2ης γενιάς μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα των επιχειρησιακών εφαρμογών κατά 60 τοις εκατό, του multitasking κατά 100 τοις εκατό, και της κρυπτογράφησης δεδομένων κατά 300 τοις εκατό.


Η Intel απλοποιεί ακόμη περισσότερο τη δουλειά του IT, αυτοματοποιώντας πλήρως την παραμετροποίηση του Intel vPro Technology και αναβαθμίζοντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας Intel ® Keyboard-Video-Mouse Remote Control.


H τεχνολογία Ιntel® Anti-Theft Technology Ver. 3.0 προστατεύει τα δεδομένα υπολογιστών που έχουν χαθεί μέσω του 3G “poison pill” και του GPS, ενώ η νέα τεχνολογία Intel® Identity Protection βοηθά στην καλύτερη προστασία από την υποκλοπή των στοιχείων ταυτοποίησης των χρηστών (identity theft).


Σε ολόκληρο τον κόσμο κατασκευαστές υπολογιστών όπως η Dell, η Fujitsu, η HP και η Lenovo, παρουσιάζουν καινούριους φορητούς, επιτραπέζιους, convertible-tablet και all-in-one υπολογιστές για εταιρική χρήση, οι οποίοι βασίζονται στους νέους επεξεργαστές Intel Core vPro.


Για να είναι σε θέση να αξιοποιούν πλήρως τωρινές ή μελλοντικές καινοτόμες εφαρμογές, οι νέοι επεξεργαστές Core vPro αξιοποιούν τις καλύτερες επιδόσεις που εξασφαλίζει η νέα αρχιτεκτονική της Intel, η βελτιωμένη λειτουργία Intel® Turbo Boost Technology 2.0 και η νέα τεχνολογία Intel® Advanced Vector Extensions (AVX). Σε σύγκριση με έναν επεξεργαστή Intel® Core™ 2 Duo της περασμένης τριετίας, ο νέος Intel® Core™ vPro™ i5 βοηθά τις επιχειρηματικές εφαρμογές να τρέχουν 60 τοις εκατό πιο γρήγορα, ενώ βελτιώνει την ταχύτητα σε multitasking και data encryption κατά 100 και 300 τοις εκατό, αντίστοιχα.


Οι προηγούμενες εκδόσεις της τεχνολογίας Intel Anti-Theft έδιναν τη δυνατότητα σε εξουσιοδοτημένους τεχνικούς ή στο προσωπικό του τμήματος ΙΤ, σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας κάποιου φορητού υπολογιστή, να στέλνουν ένα κωδικοποιημένο “δηλητηριώδες χάπι” (“poison pill”) μέσω του Ίντερνετ και να τον θέτουν εντελώς εκτός λειτουργίας, ώστε να μην είναι δυνατή η πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα αρχεία, αλλά και να αποτρέπονται οι κλοπές.


Intel_AntiTheft_TechΗ νέα τεχνολογία Intel AT 3.0 δίνει τη δυνατότητα σε έναν εξουσιοδοτημένο διαχειριστή να στέλνει το poison pill, μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας 3G και υπό τη μορφή κρυπτογραφημένου μηνύματος SMS, λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο χαμένος υπολογιστής τεθεί σε λειτουργία. Όταν ο υπολογιστής βρεθεί, μπορεί να ενεργοποιηθεί και πάλι με τον ίδιο τρόπο, μέσω αντίστοιχου μηνύματος. Παράλληλα, η νέα δυνατότητα Locator Beacon επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να εντοπίζουν ένα χαμένο υπολογιστή μέσω της τεχνολογίας GPS και επιλεγμένων 3G modems.


Τέλος, η λειτουργία standby protection της τεχνολογίας Intel AT 3.0 βοηθά να τίθεται σε κατάσταση standby state (S3) ένας encrypted υπολογιστής που έχει χαθεί. Έτσι, μόλις κάποιος προσπαθήσει να τον επαναφέρει σε λειτουργία, το standby protection ζητάει να γίνει encryption login, διαδικασία πολύ πιο ασφαλής από το συνηθισμένο συνδυασμό ονόματος χρήστη και κωδικού εισόδου.


Κάνοντας το IT πιο απλό
Η 2η γενιά των επεξεργαστών Intel Core vPro, με την νέα τεχνολογία Host-Based Configuration που διαθέτει, βοηθά επίσης στην απλοποίηση ορισμένων διαδικασιών ΙΤ, αυτοματοποιώντας πλήρως τη ρύθμιση των παραμέτρων vPro σε καινούριους υπολογιστές. Έτσι, η παραμετροποίηση ακόμη και χιλιάδων υπολογιστών μπορεί πλέον να γίνεται ταυτόχρονα και μέσα σε λίγα λεπτά.


Παράλληλα, χάρη στην τεχνολογία Keyboard-Video-Mouse (KVM) Remote Control της Intel, ένας τεχνικός έχει πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από απόσταση μια παρουσίαση στην οθόνη ενός απομακρυσμένου υπολογιστή, με υψηλότερη ανάλυση που υποστηρίζει αρχεία video HD και οθόνες διαφόρων διαστάσεων.


Έξυπνες Επιδόσεις για το Γραφείο του Μέλλοντος
Η αναβαθμισμένη τεχνολογία Intel® Turbo Boost Technology 2.0 αναλαμβάνει να αυξήσει την ταχύτητα του επεξεργαστή πάνω από την ονομαστική συχνότητα λειτουργίας του, αφού πρώτα αναλύσει τα στοιχεία που αφορούν τη θερμοκρασία και την κατανάλωση ρεύματος. Η νέα τεχνολογία Intel AVX βελτιώνει την απόδοση απαιτητικών εφαρμογών, όπως η επεξεργασία εικόνας ή αρχείων audio/video, οι εφαρμογές προσομοίωσης, η ανάλυση οικονομικών στοιχείων, το 3-D modeling και η ανάλυση τρισδιάστατων γραφικών.


Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην επερχόμενη κυριαρχία του βίντεο που τείνει να υποκαταστήσει τις κλασικές παρουσιάσεις, τα αρχεία κειμένου και τις διαφάνειες, η νέα οικογένεια επεξεργαστών ενσωματώνει την τεχνολογία Intel® HD Graphics, καθώς και προηγμένες τεχνικές media processing σε όλους της τους επεξεργαστές, μηδενίζοντας την ανάγκη για ξεχωριστή μονάδα επεξεργασίας γραφικών στην περίπτωση απαιτητικών γραφιστικών εφαρμογών.


Επίσης, η λειτουργία Intel® Quick Sync Video διπλασιάζει, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά επεξεργαστών Intel Core vPro, την ταχύτητα δημιουργίας δίσκων DVDs ή Blu-ray*, καθώς και την ταχύτητα επεξεργασίας ή μετατροπής του φορμά των αρχείων βίντεο.


Η τεχνολογία Intel vPro περνά και σε νέες πλατφόρμες
Η οικογένεια προϊόντων Intel® Xeon® E3-1200, η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί σύντομα, θα φέρει όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η νέα μικροαρχιτεκτονική της Intel σε workstations της εισαγωγικής κατηγορίας. Πρόκειται για την πρώτη πλατφόρμα workstation της εισαγωγικής κατηγορίας που ενσωματώνει επαγγελματικού επιπέδου επεξεργασία γραφικών στον ίδιο τον επεξεργαστή, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα 3-D graphics για την οποία στο παρελθόν απαιτούνταν ξεχωριστές κάρτες γραφικών. Επίσης, η Intel φέρνει την τεχνολογία Intel® vPro™ και στα workstations αυτής της κατηγορίας.


Εκτός από τα workstations και τους servers, η τεχνολογία Intel® vPro Technology συναντάται επίσης σε μια σειρά καινοτομικών συσκευών πέρα από τα PCs, όπως οι συσκευές τραπεζικών συναλλαγών και λιανικής πώλησης, καθώς και οι ηλεκτρονικές πινακίδες διαφήμισης (digital signage). Με ενσωματωμένα χαρακτηριστικά όπως η τεχνολογία Intel® Active Management Technology 7.0 , οι επεξεργαστές Intel Core vPro i5 και i7 2ης γενιάς, και οι επεξεργαστές Intel® Xeon® E3, δίνουν τη δυνατότητα διαχείρισης πολλών συσκευών από ένα σημείο ελέγχου, επιτρέποντας έτσι την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων σε πραγματικό χρόνο και τη σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας που απαιτείται στην περίπτωση μεμονωμένων ελέγχων.