Από τη σπορ εμφάνιση μέχρι την εξελιγμένη τεχνολογία για ακριβή μέτρηση της αθλητικής σας δραστηριότητας, κάθε στοιχείο του νέου ρολογιού της Huawei θα σας κάνει να… τρέξετε για να το αποκτήσετε!

Εδώ και καιρό, τα «έξυπνα» ρολόγια της Huawei έχουν κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των Ελλήνων (και όχι μόνο) καταναλωτών. Ο συνδυασμός της ελκυστικής τους εμφάνισης, των ποιοτικών υλικών κατασκευής και των πλούσιων τεχνικών τους χαρακτηριστικών έχει οδηγήσει τα smartwatch του κινεζικού κολοσσού στους καρπούς όλων όσοι περιορίζονται από ένα κλασικό ρολόι, μα εκτιμούν τη διαχρονική αισθητική του. Με τη νέα της κυκλοφορία, η εταιρεία ρίχνει τους προβολείς του ενδιαφέροντός της σε μια ιδιαιτέρως απαιτητική κατηγορία, στον εξοπλισμό που απευθύνεται στους πολυάριθμους φίλους του δρομικού κινήματος, το οποίο έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας. Ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, casual runners ή φανατικοί μαραθωνοδρόμοι, όσοι επιλέγουν το τρέξιμο ως κύρια αθλητική τους δραστηριότητα έχουν την απαίτηση από ένα ρολόι ικανό να καταγράψει με κάθε λεπτομέρεια τις διαδρομές τους, τις επιδόσεις τους και τον αντίκτυπο κάθε χιλιομέτρου στη φυσική τους κατάσταση. Πιστή, λοιπόν, στο χρέος της να παντρεύει καταναλωτικές απαιτήσεις με νέες τεχνολογίες, η Huawei μας έστειλε να δοκιμάσουμε το νέο… πρωταθλητή των εργαστηρίων της, το HUAWEI WATCH GT Runner.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Η πρώτη νίκη του GT Runner στη συνείδηση όσων αθλούνται τακτικά έρχεται άκοπα, με το που βγει από τη συσκευασία του. Η σπορ εμφάνισή του αποθεώνει τον αεροδυναμικό σχεδιασμό, ο οποίος παραπέμπει σε μάσκα ακριβού αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων, συνδέοντας συνειρμικά το GT της ονομασίας του ρολογιού με την Gran Turismo κατηγορία. Το κενό ανάμεσα στο εναλλάξιμο λουράκι σιλικόνης και την κάσα δεν συμβάλει μόνο στο… άγριο look, αλλά επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει ελεύθερα. Μιλώντας για την κάσα, ερχόμαστε στη δεύτερη νίκη του GT Runner, καθώς ζυγίζει μόλις 38,5 γραμμάρια! Κι αν νομίζετε πως το ελαφρύ είναι συνώνυμο του εύθραυστου, η ανθεκτική κατασκευή από πολυμερικές ίνες, το κεραμικό φινίρισμα και η κορώνα από κράμα τιτανίου αεροσκάφους, έρχονται για να σας αποδείξουν το αντίθετο. Όχι μόνο δημιουργούν ένα αδιάβροχο σύνολο (5 ATM) που δεν φοβάται καμία κακουχία, αλλά εξασφαλίζουν ακόμα πιο ανεμπόδιστη λήψη σήματος από το ενσωματωμένο GPS.

Στον στίβο της καινοτομίας

Όλα τα παραπάνω θα ήταν υπεραρκετά για κάθε ρολόι που αναλαμβάνει να μας συνοδεύσει κατά τη διάρκεια της άθλησης. Το HUAWEI WATCH GT Runner, όμως, δεν έχει κατασκευαστεί για να «συνοδεύει», αλλά για να ηγείται, για να καθοδηγεί κάθε μας βήμα και για να καταγράφει κάθε μας δραστηριότητα και πτυχή της φυσικής μας κατάστασης με επαγγελματική ακρίβεια. Ξεκινάμε από την παρακολούθηση καρδιακών παλμών, όπου συναντάμε την αναβαθμισμένη TruSeen 5.0+ τεχνολογία, ικανή να παρέχει αξιόπιστες μετρήσεις εφάμιλλες με αυτές ενός ιμάντα στήθους (97% ακρίβεια εντός 10 bpm). Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο επιστρατεύτηκαν διπλάσιες φωτοδίοδοι, ώστε από τον σταυρό των 4 σημείων να καταλήξουμε σε μια κυκλική διάταξη 8 PD αισθητήρων γύρω από δύο LED σετ πηγών φωτός. Επανασχεδιασμό είχαμε και στη βάση της πίσω πλευράς του ρολογιού, προκειμένου να αγκαλιάζει αποτελεσματικότερα τον καρπό για ακριβέστερες μετρήσεις δίχως παρεμβολές από το εξωτερικό φως. Όπως ήταν αναμενόμενο, βελτιώσεις υπάρχουν και στον αλγόριθμο της τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να φιλτράρονται περαιτέρω οι παρεμβολές. Ακόμα και σε σκληρές διαλειμματικές προπονήσεις, τα δεδομένα που καταγράφει το HUAWEI WATCH GT Runner είναι αξιοθαύμαστα ακριβή. Το ίδιο ισχύει και για την μέτρηση επιπέδου οξυγόνου στο αίμα (SpO2), ενώ το… ευφυέστατο ρολόι θα σας ειδοποιήσει για κίνδυνο υπνικής άπνοιας, για ανησυχητικές μεταπτώσεις στους καρδιακούς παλμούς ή για αυξημένο στρες, μιας και μπορεί να παρακολουθεί την φυσική σας κατάσταση σε 24ωρη βάση.

Βγείτε έξω!

Στην 1,43 ιντσών AMOLED οθόνη αφής του ρολογιού μπορείτε να διακρίνετε με ευκρίνεια 466×466 pixels κάθε πληροφορία γύρω από την προπόνησή σας, ακόμα και κάτω από το φως του ήλιου. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να έχετε στον καρπό σας πληροφορίες που εσείς επιθυμείτε, όπως το ιστορικό σας, τον δείκτη ικανότητας τρεξίματος, τον χρόνο ανάκαμψης, το υψόμετρο ή ακόμα και τον καιρό. Το GT Runner, άλλωστε, είναι φτιαγμένο για να σας ακολουθεί παντού, κρατώντας… σημειώσεις για τα πάντα. Μια πρωτοποριακά σχεδιασμένη κεραία χαρίζει ακριβή εντοπισμό θέσης με ενσωματωμένο Dual-Band GNSS, αξιοποιώντας και τα 5 μεγάλα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης. Όπου κι αν τρέχετε, λοιπόν, η διαδρομή σας χαρτογραφείται άμεσα, δίχως να χρειάζεται να περιμένετε να βρει σήμα το GPS ή να παίρνετε μαζί σας το κινητό. Μπορείτε μάλιστα να μοιραστείτε τις αγαπημένες σας διαδρομές τρεξίματος και να λάβετε προτεινόμενες διαδρομές από φίλους. Ακόμα κι αν έχετε πάρει… τα βουνά, η λειτουργία επιστροφής θα σας γυρίσει με ασφάλεια στην αφετηρία σας, σε περίπτωση που χαθείτε μέσα στη φύση! Υπάρχει και λειτουργία πυξίδας ακριβείας για όσους θέλουν μια πιο… προσκοπική εμπειρία. Παράλληλα, προστασία από τις απότομες μεταβολές στις καιρικές συνθήκες εξασφαλίζει το ενσωματωμένο βαρόμετρο.

Προπονητής… ανά χείρας

Ένα επιστημονικό πρόγραμμα τρεξίματος, το Huawei TruSport Scientific Running Program, αναλαμβάνει να μυήσει τους αρχάριους δρομείς στα μυστικά της σωστής προπόνησης, προτείνοντας την κατάλληλη ένταση, τον απαιτούμενο χρόνο αποκατάστασης κ.α. Αν πάλι έχετε ήδη λιώσει τα πρώτα σας παπούτσια στο τρέξιμο, θα εκμεταλλευθείτε τις πιο προχωρημένες λειτουργίες που αφορούν την αξιολόγηση κάθε τρεξίματος, τη φυσική σας κατάσταση και την ανάλυση της αποδοτικότητας κάθε προπόνησης. Ο Δείκτης Ικανότητας Τρεξίματος (Huawei Running Ability Index) αποτελεί μια πολυπαραγοντική αξιολόγηση των επιδόσεών σας που συνυπολογίζει το ιστορικό των καρδιακών παλμών, του ρυθμού, της απόστασης και της συχνότητας τρεξίματος. Έτσι, το επίπεδό σας ποσοτικοποιείται προκειμένου να έχετε πάντα ένα ρεκόρ να καταρρίψετε, αυτό του χθεσινού σας εαυτού!

Εκτός από την πληρέστατη ανάλυση της τρέχουσας ικανότητάς σας στο τρέξιμο, ο προσωπικός σας ψηφιακός προπονητής μπορεί να σας βγάλει και πρόγραμμα προπόνησης, βασισμένο στο φύλο, το ύψος το βάρος, τους καρδιακούς παλμούς, τη συχνότητα και τον ρυθμό άθλησης κ.α. Η τεχνητή νοημοσύνη αναλύει επιστημονικά τα δεδομένα της εβδομαδιαίας σας προπόνησης και κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές.

Η πρόσβαση σε όλα τα παραπάνω είναι πανεύκολη, μιας και δωρεάν εφαρμογή HUAWEI Health για το smartphone σας συγχρονίζει αυτόματα με το ρολόι και χαρίζει πλήρη εποπτεία. Άξια αναφοράς είναι και η λειτουργία Real-Time Voice Trainer, όπου το ρολόι αποκτά κυριολεκτικά… φωνή κατά τη διάρκεια του τρεξίματος προκειμένου να σας ενημερώσει σε πραγματικό χρόνο για την πορεία της εκγύμνασής σας και των ζωτικών σας λειτουργιών.

Με μπαταρία… μαραθωνοδρόμο

Με αυτονομία έως και 14 μέρες, η μπαταρία του GT Runner σίγουρα δεν θα σας κάνει να… τρέξετε προς την πρίζα για φόρτιση! Ακόμα και αν έχετε βαλθεί να αξιοποιήσετε κάθε του δυνατότητα, δίχως καμία διάθεση ενεργειακής οικονομίας, δύσκολα θα χρειαστεί να το ξαναφορτίσετε πριν συμπληρώστε μια εβδομάδα. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται ο ασύρματος μαγνητικός φορτιστής, ενώ μπορείτε να το φορτίσετε και στην πλάτη ενός κινητού τηλεφώνου που είναι εξοπλισμένο με την αντίστοιχη λειτουργικότητα.

Α, είναι και smartwatch!

Το HUAWEI WATCH GT Runner δεν διακρίνεται, φυσικά, μόνο για τις… αθλητικές του επιδόσεις, αλλά και για τις smart λειτουργίες του. Εφόσον το συνδέσετε με το smartphone σας μπορείτε να απαντάτε τις εισερχόμενες κλήσεις σας δίχως να βγάλετε τη συσκευή από την τσάντα σας, απευθείας από το μικρόφωνο και το ηχείο του ρολογιού. Εξίσου εύκολα μπορείτε να διαχειρίζεστε από την οθόνη του smartwatch και την αναπαραγωγή της μουσικής σας. Χάρη στην τελευταία 2.1 έκδοση του λειτουργικού HarmonyOS, το smartwatch μπορεί να  τρέξει ταχύτατα οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες εφαρμογές επιλέξετε να εγκαταστήσετε. Μια ειδική έκδοση του HUAWEI AppGallery σας περιμένει με αρκετά apps προς εξερεύνηση. Αναρίθμητες είναι οι εναλλακτικές προσόψεις για την οθόνη (watch faces), όπως και οι στιγμές που θα ευγνωμονείτε τον εαυτό σας που επέλεξε να εμπιστευθεί το συγκεκριμένο μοντέλο! Αν αγαπάτε τον αθλητισμό, αποτελεί μια αγορά που θα αναβαθμίσει τις προπονήσεις σας και θα κάνει ακόμα πιο ευχάριστες τις διαδρομές σας.


Μας άρεσε

  • Ιδανικό για τρέξιμο με εκτεταμένες λειτουργίες… προπονητικής!
  • Σπορ σχεδιασμός και αμελητέο βάρος
  • Ακριβέστατες μετρήσεις φυσικής κατάστασης

Δεν μας άρεσε

  • Θα θέλαμε ακόμα περισσότερες εφαρμογές στο AppGallery