Δήλωση του Γ. Διευθυντή ΕΕΚΤ για την ολοκλήρωση της ανοικτής δημοπρασίας για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις φασματικές περιοχές των 800 και 2600 MHz.


eekt_logo«Σε διάστημα μόλις μιας τριετίας, ο Κλάδος πραγματοποιεί δεύτερο κύκλο επενδύσεων ύψους 381,114 εκατ. σε ραδιοσυχνότητες (α κύκλος, Νοέμβριος 2011-β κύκλος Οκτώβριος 2014), κυρίως για να αναπτύξει δίκτυα νέας γενιάς, παρόλο που συνεχίζει να βρίσκεται σε αδιέξοδο με τα θέματα αδειοδότησης των υποδομών του. Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, η κατάσταση αδειοδότησης συνεχίζει μέχρι σήμερα να δημιουργεί στον Κλάδο προβλήματα, καθυστερήσεις και πρόστιμα.


Οι εταιρείες επενδύουν σε υποδομές και η Πολιτεία οφείλει νομοθετικά να τις προστατεύει και όχι να τις καθυστερεί, γιατί η Δημόσια Διοίκηση – ιδίως κάποιες Πολεοδομίες – αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο.


Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, είναι πλέον αναγκαία η προώθηση προς ψήφιση συγκεκριμένου νομοσχεδίου που περιέχει καίριες ρυθμίσεις και απλοποιεί τις διαδικασίες αδειοδότησης.»