Τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου από την LG Electronics αντανακλούν την έντονη ανάκαμψη του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας.


LG_Logo_whiteΗ LG Electronics ανακοίνωσε αύξηση 165 τοις εκατό, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, στα καθαρά κέρδη του δευτέρου τριμήνου του 2014, αποτέλεσμα που αντανακλά σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας στους κλάδους τηλεοράσεων και κινητής τηλεφωνίας. Η καθαρή θέση της LG για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 ανέρχεται σε 412 δις KRW (399.8 εκ. δολάρια), ενώ τα κέρδη από λειτουργικές δραστηριότητες φθάνουν τα 606 δις KRW (588,5 εκ. δολάρια), ενισχυμένα κατά 26,5 τοις εκατό σε ετήσια βάση (yoy). Τα μη ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο καταγράφουν έσοδα 15,37 τρις KRW (14,93 δις δολάρια), αυξημένα κατά 7,7 τοις εκατό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.


Τα αποτελέσματα της LG Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) εμφανίζονται σταθερά, με τα έσοδα της περιόδου να ανέρχονται στα 5,09 τρις KRW (4,94 δις δολάρια), ενισχυμένα κατά 3 τοις εκατό σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο και σχεδόν αμετάβλητα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα λειτουργικά κέρδη φτάνουν τα 154,5 δις KRW (150 εκατ. δολάρια), ενισχυμένα κατά 64,9 τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, γεγονός το οποίο αποδίδεται στη βελτίωση του προϊοντικού μίγματος και την μείωση παγίων εξόδων. Η ζήτηση τηλεοράσεων τεχνολογίας Ultra HD σε σημαντικές αγορές θα συνεχίσει να αποτελεί μοχλό αύξησης των εσόδων από τις πωλήσεις LCD TV, ενώ σημαντική αναμένεται και η συμβολή της αγοράς B2B (οθόνες και λύσεις digital signage).


Οι πωλήσεις περιόδου για την LG Mobile Communications Company (Κινητή τηλεφωνία) έφτασαν στο ύψος-ρεκόρ των 14,5 εκ. smartphones, καταγράφοντας αύξηση 20 τοις εκατό σε ετήσια βάση, με τις συσκευές τεχνολογίας LTE να αντιστοιχούν σε περισσότερο από το ένα τρίτο του συνόλου των πωλήσεων LG smartphones για το 2014. Έτσι, οι πωλήσεις της περιόδου εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 16 τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, στα 3,62 τρις KRW (3,51 δις δολάρια), η καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί από το πρώτο τρίμηνο του 2010. Το λειτουργικό περιθώριο του κλάδου κινητής τηλεφωνίας για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθε στα 85,9 δις KRW (83,4 εκ δολάρια), βάζοντας τέλος σε μια περίοδο ζημιών μετά από τρία διαδοχικά τρίμηνα.


Σε μεγάλο βαθμό, τα καλά αποτελέσματα της περιόδου οφείλονται στην επιτυχία που είχε εξαρχής η διάθεση του LG G3 smartphone στην κορεατική αγορά, σε συνδυασμό με τις ισχυρές πωλήσεις των L Series III smartphones. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της LG, κατά τη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου θα συνεχιστεί η προώθηση του G3 στην παγκόσμια αγορά, ενώ αναμένεται η παρουσίαση περισσότερων μοντέλων στις μεσαίες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων θα συμπεριλαμβάνονται συσκευές της σειράς L Series, αλλά και διαφορετικές εκδόσεις του LG G3, όπως το G3 Beat το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα.


Η LG Home Appliance Company (Οικιακές Συσκευές) εμφανίζει ισχυρές πωλήσεις στην κορεατική αγορά, καταγράφοντας αύξηση 9 τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο ανέρχονται σε 3,03 τρις KRW (2,94 δις δολάρια), μειωμένα κατά 5 τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, λόγω της μη ευνοϊκής διακύμανσης των συναλλαγματικών ισοτιμιών, ιδίως στις αναπτυσσόμενες Αγορές. Η βελτίωση της διάρθρωσης κόστους είχε ως αποτέλεσμα την καταγραφή λειτουργικών κερδών ύψους 97,8 δις KRW (95 εκ. δολαρίων), με το λειτουργικό περιθώριο να φτάνει το 3,2 τοις εκατό. Για το δεύτερο εξάμηνο, η LG αναμένει βελτίωση εσόδων και κερδοφορίας από τις πωλήσεις Οικιακών Συσκευών, λόγω της παρουσίασης κορυφαίων μοντέλων πλυντηρίων και ψυγειοκαταψυκτών, αλλά και λόγω της μείωσης του κόστους.


Η LG Air Conditioning & Energy Solution Company (Κλιματισμός και Ενεργειακές λύσεις) εμφανίζει σταθερότητα στις πωλήσεις επαγγελματικών κλιματιστικών, αλλά και νέων προϊόντων όπως οι αφυγραντήρες. Τα έσοδα της περιόδου ανέρχονται σε 1,64 τρις KRW (1,59 δις δολάρια) και τα λειτουργικά κέρδη σε 164,2 δις KRW (159,4 εκ. δολάρια). Παρά την ελαφρά κάμψη που καταγράφεται σε επίπεδο εσόδων, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η βελτίωση του προϊοντικού μίγματος είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της κερδοφορίας κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες. Για το δεύτερο εξάμηνο, τα αποτελέσματα αναμένεται να ενισχυθούν από την αυξημένη ζήτηση στις αγορές της Μέσης Ανατολής, την παρουσίαση νέων μοντέλων τεχνολογίας VRF, και τη σημαντική βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κόστους των επαγγελματικών κλιματιστικών.


2014 2Q: Διευκρινίσεις επί των συναλλαγματικών ισοτιμιών
Οι μη ελεγμένες λογιστικές καταστάσεις της LG Electronics για την τριμηνιαία περίοδο έως και την 30η Ιουνίου 2014 έχουν συνταχθεί με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα (IFRS). Τα ποσά σε κορεατικό γουόν (KRW) μετατρέπονται σε δολάρια ΗΠΑ με βάση τη μέση τιμή των 90 ημερών για κάθε τρίμηνο: 1.030 KRW ανά USD (2014/2Q).