Για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση και να επιτύχει περαιτέρω ανάπτυξη, η Salvatore Ferragamo επέλεξε τις λύσεις λογισμικού της SAP.


sapΣτόχος της Salvatore Ferragamo είναι να βελτιώσει τις παγκόσμιες επιχειρησιακές της διαδικασίες σε ολόκληρο το φάσμα της αλυσίδας αξίας, από δραστηριότητες back-office έως το επίπεδο των καταστημάτων λιανικής. Με το νέο σύστημα πληροφορικής, η εταιρεία θα έχει καλύτερη ορατότητα στις ανάγκες τις δικές της και των πελατών της, ενισχύοντας παράλληλα τη λειτουργική αποδοτικότητα, την κερδοφορία και την προσαρμοστικότητα στις συνθήκες και τις ευκαιρίες της αγοράς.


Με έτος ίδρυσης το 1927 και έδρα τη Φλωρεντία, η Salvatore Ferragamo έχει επεκταθεί δυναμικά στις αγορές της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και της Ασίας, διαθέτοντας πλέον ένα δίκτυο άνω των 550 καταστημάτων και περίπου 2.600 εργαζόμενους. Οι αναδυόμενες αγορές της Ασίας αποτελούν κύρια περιοχή ανάπτυξης για την εταιρεία, καθώς αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% του ετήσιου τζίρου της. Η εταιρεία κλήθηκε να δημιουργήσει πρότυπες διαδικασίες διαχείρισης για τα νέα της καταστήματα και να ευθυγραμμίσει τη λειτουργία τους με τις παγκόσμιες δραστηριότητες της, ώστε να υπάρχει συνέπεια στην εφοδιαστική αλυσίδα και ανταπόκριση στη ζήτηση των καταναλωτών. Με την ενιαία πλατφόρμα πληροφορικής της SAP, η Salvatore Ferragamo εναρμονίζει τις διαδικασίες της, διαθέτοντας καλύτερη ορατότητα και μεγαλύτερη αξιοπιστία στα δεδομένα. Έτσι, θα είναι σε θέση να παίρνει έγκυρες και έγκαιρες επιχειρηματικές αποφάσεις, οι οποίες θα βασίζονται στις πλέον πρόσφατες και ακριβείς πληροφορίες.


Οι λύσεις λογισμικού από το χαρτοφυλάκιο SAP® for Retail θα συμβάλλουν στην αλλαγή του πληροφοριακού περιβάλλοντος της Salvatore Ferragamo, προσφέροντας κεντρικό έλεγχο επί των αποθεμάτων και των διαδικασιών διανομής. Η λύση SAP NetWeaver® Process Integration θα βοηθήσει την εταιρεία να ενοποιήσει τα υπάρχοντα συστήματα της με τις νέες λύσεις SAP. Έτσι, θα υπάρξει συνεπής ανταλλαγή διαδικασιών και πληροφοριών μεταξύ των εφαρμογών και των γεωγραφικών περιοχών. Η λύση SAP NetWeaver® Business Warehouse θα δημιουργήσει μια συνεπή βάση δεδομένων, ώστε να προσφέρει απόλύτη διαφάνεια στη Ferragamo και να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Οι υλοποιήσεις αυτές θα αποτελέσουν θεμέλιο για την υλοποίηση μιας συνεκτικής επιχειρηματικής στρατηγικής, καθώς προσφέρουν στην εταιρεία ένα μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης που μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα και απρόσκοπτα σε νέες γεωγραφικές περιοχές, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.


Η λειτουργία του νέου συστήματος SAP ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2011, εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος, στα γραφεία της εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ. Θα ακολουθήσουν τα καταστήματα στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, στο τέλος του Ιουνίου. Η λειτουργία του συστήματος στην Ταϊβάν και στην Κίνα θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του χρόνου.