Ωραίο το περιβάλλον χρήστη του Apple Watch, δεν λέμε, όμως όλη αυτή η διαφορετικότητα με τα διαφορετικά μεγέθη των εικονιδίων, από ένα σημείο και μετά κουράζει –κι αν δεν κουράζει, σίγουρα ξενίζει τους μαθημένους στην απόλυτη συμμετρία «πιστούς» της Apple. Εν πάση περιπτώσει, το παραπάνω λογύδριο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια εισαγωγή στο χρήσιμο θεματάκι που σας έχουμε ετοιμάσει: τον τρόπο με τον οποίο θα κάνετε τα εικονίδια των εφαρμογών στο Apple Watch, ένα μέγεθος.

apple-watch-icons-1

Θα πρέπει λοιπόν να πάτε στην αρχική οθόνη και να πατήσετε το εικονίδιο που σας μεταφέρει στα Settings της συσκευής σας. Από εκεί, στο μενού, βρείτε την επιλογή General  και κατόπιν το Accessibility. Η ρύθμιση που ψάχνετε λέγεται Reduce Motion και θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη (στο “on” δηλαδή). Έτσι, θα αποτρέψετε το έξυπνο ρολόι σας να προσαρμόζει το μέγεθος των εικονιδίων των apps και να το μικραίνει καθώς αυτά απομακρύνονται από το κέντρο της οθόνης.

apple-watch-icons-2

Πατήστε το κουμπί του ρολογιού για να μεταφερθείτε και πάλι στην αρχική του οθόνη και θα δείτε πως όλα τα εικονίδια έχουν πλέον το ίδιο μέγεθος.

Αν το παραπάνω σας φάνηκε… βουνό πάντως, δεν έχετε παρά να πάτε στην εφαρμογή Watch στο iPhone σας, να επιλέξετε την καρτέλα General στις ρυθμίσεις του ρολογιού σας και από εκεί να βρείτε το Accessibility. Ενεργοποιείτε το Reduce Motion ακολουθώντας ακριβώς τα ίδια βήματα και είστε έτοιμοι!

apple-watch-icons-3