Βολικότατο το Apple Watch, δεν λέμε, όμως στις περιπτώσεις που εσείς οι λίγοι τυχεροί που δηλώνετε κάτοχοί του, πρέπει να διαβάσετε κάτι στη λιλιπούτεια οθόνη του, ε, εκεί ίσως να σας δυσκολεύει κομματάκι. Μην ανησυχείτε όμως διότι μπορείτε με έναν ιδιαίτερα απλό τρόπο να μεγαλώσετε το μέγεθος των γραμματοσειρών και έτσι να κάνετε την ανάγνωση κειμένων κατά τι ευκολότερη.

my-watch-1

Για να διευκολύνετε πρώτα απ’ όλα τον ίδιο σας τον εαυτό, θα πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή Watch στο iPhone σας: από εκεί θα γίνει όλη η δουλειά. Θα πρέπει να επιλέξετε το Brightness & Text Size και από εκεί, στο μενού που ανοίγει, να «παίξετε» με τον δεύτερο slider: πηγαίνοντάς τον προφανώς προς τα δεξιά, η γραμματοσειρά μεγαλώνει, ενώ προς τα αριστερά μικραίνει. Υπάρχει και η επιλογή Bold Text, η ενεργοποίηση της οποίας θα μετατρέψει καθετί στο Apple Watch σας σε bold (έντονο). Εν τοιαύτη περιπτώσει το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο αλλά λιγότερο θελκτικό. Σημειώστε ότι το Apple Watch σας θα χρειαστεί να επανεκκινήσει ώστε να περαστούν οι αλλαγές.

my-watch-2

Στο ίδιο μενού, υπάρχει και η επιλογή ρύθμισης της φωτεινότητας της οθόνης του Apple Watch σας. Αν και θεωρητικά θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με το τι ακριβώς κάνει αυτή, να υπενθυμίσουμε πως η αύξηση της φωτεινότητας θα σας διευκολύνει να διακρίνετε τι φαίνεται στην οθόνη σε φωτεινά περιβάλλοντα (π.χ. υπό το φως του ήλιου) ενώ η μείωσή της είναι ό,τι πρέπει για σκοτεινότερα (ας πούμε ένα δωμάτιο με ημίφως). Πειραματιστείτε, δεν βλάπτει! Όπως διαπιστώσατε μόλις, δεν θα σας πάρει παρά μερικά δευτερόλεπτα!