Ποιος είπε ότι πρέπει να συμβιβαστείτε με οτιδήποτε αφορά το ποντίκι σας; Μέσω των Windows μπορείτε να ρυθμίσετε τα πάντα! Για δείτε πώς θα κάνετε τι.

 
mouse-cursor-hand-pointerΈχουμε αναφερθεί στο παρελθόν στον τρόπο με τον οποίο θα απενεργοποιήσετε το trackpad/touchpad του laptop σας προκειμένου έτσι να χρησιμοποιήσετε άνετα και απρόσκοπτα το ποντίκι που έχετε συνδέσει σε αυτό. Ακόμα και γι’ αυτό όμως (είτε μιλάμε προφανώς για laptop, είτε για desktop), υπάρχουν ορισμένες ρυθμίσεις που θα σας κάνουν τη ζωή κατά τι ευκολότερη.

 
Σε πρώτη φάση θα πρέπει να πάτε μέχρι τον Πίνακα Ελέγχου και να εντοπίσετε τη ρύθμιση που αφορά το Ποντίκι σας. Στο popup που ανοίγει, οι επιλογές είναι αρκετές, όμως εμείς θα δώσουμε βάση σε 2-3 συγκεκριμένα που είναι κι εκείνες που κάνουν όλη τη διαφορά.

 

pontiki-1

Στο tab Επιλογές δείκτη, σύρετε την πρώτη μπάρα κατά βούληση για να ρυθμίσετε την ταχύτητα του δείκτη στην οθόνη: αν δηλαδή το ποντίκι σας φαίνεται να κινείται γρήγορα, πηγαίνετε τη μπάρα προς τα αριστερά, σε αντίθετη περίπτωση, σύρετέ τη προς τα δεξιά. Το πρώτο κουμπάκι με τίτλο Κατάδειξη θα κάνει την επιλογή κουμπιών (όπως αυτή που κάνετε τώρα!) ευκολότερη ενώ το δεύτερο slider αφορά εφέ τύπου fade out στην κίνηση του δείκτη.

 

pontiki-2

 
Στο πρώτο tab μπορείτε να διαλέξετε αν είστε δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας ώστε να προσαρμοστούν αναλόγως και τα κουμπιά/λειτουργίες του mouse. Αρκετά χρήσιμη είναι και η μπάρα, βάσει της οποίας ρυθμίζεται και η ταχύτητα του διπλού «κλικ» -επιλέγετε πόσο γρήγορα θα πρέπει να διπλοκλικάρετε, με άλλα λόγια.

 
Στο τέταρτο tab θα ασχοληθείτε με το scrolling, το λεγόμενο και «ρολάρισμα» ελληνιστί. Πώς; Κατά βάση επιλέγοντας πόσο πολύ θα κατεβαίνει η οθόνη (σε ιστοσελίδες, έγγραφα και spreadsheets, παρουσιάσεις κλπ) με κάθε μοναδιαία χρήση της ροδέλας του ποντικιού. Ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό για όσους τη χρησιμοποιούν αρκετά, πιστέψτε μας…

 

pontiki-3

 
Το δεύτερο tab, τέλος, είναι καθαρά αισθητικής σημασίας αφού από εδώ θα επιλέξετε την εμφάνιση που θα έχει ο κέρσορας σε καθετί κάνετε στα Windows και τα προγράμματά τους. Στο ίντερνετ μάλιστα μπορείτε να βρείτε ολόκληρα «πακέτα» με διαφορετικούς δείκτες, οπότε από εδώ θα τα αλλάξετε όλα αν φερ’ ειπείν έχετε βαρεθεί τα τετριμμένα. Να έχετε υπ’ όψιν σας πάντως πως ενδεχόμενο «βαρύ» σετ από δείκτες, θα επιβαρύνει το σύστημά σας και θα μειώσει τις επιδόσεις του.

 

pontiki-4