Όσοι από εσάς χρησιμοποιούν ποντίκι με το laptop τους, ενδεχομένως να μην ενδιαφέρονται καν για το touchpad. Ε, να πώς θα το απενεργοποιήσετε εντελώς!

 
touchpadΤο touchpad αποτελεί την εναλλακτική πρόταση των laptops έναντι του ποντικιού, μια πρόταση που όμως είναι άχρηστη σε μεγάλο βαθμό όταν ο χρήστης έχει μαζί του mouse. Αν ανήκετε σε εκείνους που ό,τι κι αν γίνει έχουν πάντα μαζί τους ποντίκι, τότε το touchpad ίσα-ίσα που μπορεί να σας καθυστερήσει: ένα λάθος «κλικ», ένα άγγιγμα κατά λάθος και αρκεί να σας κάνει να ψάχνεστε για ώρα μέχρι να καταλάβετε τι έχει συμβεί.

 
Σήμερα λοιπόν θα δούμε πώς ακριβώς θα απενεργοποιήσουμε το touchpad, γλιτώνοντας απ’ τη «φασαρία» που το συνοδεύει. Κατ’ αρχάς, αν «το ‘χετε» με το laptop σας μπορείτε να δοκιμάσετε να το απενεργοποιήσετε μέσω BIOS. Οδηγίες εδώ δεν μπορούν να δοθούν διότι η κάθε εταιρεία διαφέρει διαφορετικό BIOS το οποίο μάλιστα μπορεί να ποικίλει και από μοντέλο σε μοντέλο! Συνήθως αναζητήστε κάτι που παραπέμπει σε Peripherals ή POST Behavior και από εκεί πηγαίνετε στο Mouse/Touchpad.

 

touchpad-guide-1

 

 
Αν αποφασίσετε να κάνετε τη δουλειά σας μέσω Windows, τότε αρκεί από τον Πίνακα Ελέγχου να πάτε Σύστημα / Διαχείριση Συσκευών (System / Device Manager), να βρείτε το ποντίκι (Mouse Option / Ποντίκια και άλλες συσκευές κατάδειξης) και να το απενεργοποιήσετε! Σημειώστε ότι η επιλογή αυτή δεν είναι πάντα διαθέσιμη, οπότε σε περίπτωση που σας συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να δοκιμάσετε την τύχη σας μέσω BIOS (βλ. παραπάνω).
Θεωρητικά πάντα θα μπορούσατε να αποσυνδέατε το trackpad από τη μητρική του laptop σας έτσι ώστε αυτό να μην τροφοδοτείται με ρεύμα, ωστόσο κάτι τέτοιο προϋποθέτει ότι ξέρετε πολύ πολύ καλά τι κάνετε ενώ αχρηστεύει και την εγγύηση του laptop σας, αν αυτή ισχύει ακόμα.