Από τη στιγμή που η Τεχνολογία σας δίνει τη δυνατότητα, γιατί να μην προσέχετε ανά πάσα στιγμή την κατάσταση του οργανισμού σας; Δείτε τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

 
jawbone-up3-620x330Jawbone Up3 και Up4: με διαφορά ό,τι καλύτερο μπορείτε να βρείτε στην παγκόσμια αγορά των fitness trackers. Μπαίνουμε λίγο πιο… απότομα στο θέμα μας απ’ ότι συνήθως, κυρίως λόγω της διαφοράς των προαναφερθέντων συσκευών-αισθητήρων σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ναι, fitness trackers, αυτές οι συσκευές που καταγράφουν παλμούς, πίεση, θερμίδες κλπ και έχουν συνήθως τη μορφή βραχιολακίου, κυκλοφορούν πολλές, όμως δεν είναι όλες οι ίδιες και η αλήθεια είναι πως μέχρι πρότινος, τα Up3 και Up4 της Jawbone δεν είχαν να προσφέρουν κάτι το φοβερό και τρομερό. Μέχρι που…

 
Μέχρι που το τελευταίο firmware update που κυκλοφόρησε για δαύτα, ήρθε να αλλάξει άρδην τον τρόπο λειτουργίας τους και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στο 24ωρο του σύγχρονου ανθρώπου. Αμφότερες οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες μέτρησης του σφυγμού. Σε συνδυασμό με το προαναφερθέν update λοιπόν, από τούδε και εις το εξής θα μετρούν περιοδικά μέσα στη μέρα –και όχι μια φορά το πρωι- παθητικά τους παλμούς του κατόχου τους. Σαν να λέμε δηλαδή μιας μορφής Holter αλλά για τον σφυγμό! Συν τοις άλλοις, οι συσκευές μπαίνουν από μόνες τους σε sleep mode μόλις αντιληφθούν ότι έχει ξαπλώσει ο χρήστης, χωρίς εκείνος να χρειάζεται να κάνει το παραμικρό.

 

up3-highres-008-620x400

 
Οι αλλαγές αυτές βέβαια έρχονται μήνες μετά την κυκλοφορία των Up3 και Up4 –ούτως ή άλλως, και οι συσκευές με καθυστέρηση είχαν κάνει την εμφάνισή τους. Ακόμα και χωρίς αυτές πάντως, τα trackers της Jawbone ήταν σε θέση να κάνουν εντυπωσιακά πολλά πράγματα: ανίχνευαν τα διάφορα στάδια του ύπνου του χρήστη, τη θερμοκρασία του σώματός του, τη λιπαρότητα του δέρματός του, τις ανάσες κλπ, όλα χάρη στους ειδικούς αισθητήρες του που έρχονται σε επαφή με το δέρμα.

 
Όπως συμβαίνει με κάθε τέτοιο gadget, έτσι και με τα Up3 και Up4, υπάρχει και η ανάλογη συνοδευτική εφαρμογή την οποία θα εγκαταστήσετε στα smartphones σας ώστε να παρακολουθείτε live την κατάσταση του οργανισμού σας. Μπορείτε να ορίσετε προγράμματα και ρουτίνες, τους στόχους σας, να κρατήσετε αρχείο, να συγκρίνετε τις επιδόσεις σας με αυτές άλλων κατόχων των συσκευών, να πάρετε προτάσεις, να ξυπνήσετε την κατάλληλη ώρα και με τον σωστό τρόπο και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα.

 

jawbone-up3

 
Τα Jawbone θα τα βρείτε σε τιμές που πλησιάζουν τα 200€. Πράγματι, δεν είναι ακριβώς «φθηνά», ωστόσο αποτελούν gadgets που μπορούν πραγματικά να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του κατόχου τους, ενισχύοντας το «ευ ζην» τους. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα activity/fitness trackers, μπορείτε εναλλακτικά να προτιμήσετε σε πρώτη φάση ένα –αρκετά- πιο φθηνό μοντέλο ώστε να μπείτε σιγά-σιγά στο κλίμα, να διαπιστώσετε αν όντως είναι φτιαγμένο για εσάς και όταν νιώσετε σίγουροι, τότε και μόνο τότε να επενδύσετε σε μία άλλη, ακριβότερη πρόταση.