Η Apple προχώρησε σε μια μικρή αλλά σημαντική αλλαγή στο πληκτρολόγιο των iΣυσκευών στο iOS 9. Ποια είναι αυτή; Ε, διαβάστε να δείτε!

 
7-gotta-know-iOS-7-typing-tipsΗ Apple έλαβε υπ’ όψιν της το feedback των χρηστών της, όταν οι τελευταίοι παραπονούνταν επανειλημμένα για την ευχρηστία του πληκτρολογίου των iΣυσκευών της. Πράγματι, μπορεί αυτό να βελτιώνεται σημαντικά έκδοση με την έκδοση του iOS (τρανό παράδειγμα ο διαχωρισμός του σε δύο τμήματα που προσαρτούνται στα δεξιά και τα αριστερά της οθόνης) ωστόσο πάντα θα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση, σαν κι αυτά που εκμεταλλεύτηκε η Apple στο iOS 9.

 
Στη νέα έκδοση του λειτουργικού της λοιπόν, η Apple έχει τροποποιήσει το πληκτρολόγιο κατά τρόπο τέτοιο που να αλλάζουν οι χαρακτήρες επάνω του, ανάλογα με το αν ο χρήστης έχει επιλέξει να γράψει σε κεφαλαία ή μικρά! Μέχρι τώρα, η μόνη αλλαγή που σημειωνόταν στην εναλλαγή των πεζοκεφαλαίων, είχε να κάνει με το πλήκτρο Shift που άλλαζε από λευκό σε μαύρο και τούμπαλιν. Το θέμα βέβαια ήταν πως η πλειοψηφία των χρηστών δεν ήταν σε θέση να καταλάβει από αυτό και μόνο το αν ήταν επιλεγμένα τα κεφαλαία ή τα μικρά. Τώρα όμως, η επιλογή τους θα φαίνεται ξεκάθαρα στο πληκτρολόγιο μπροστά τους, διευκολύνοντας τις ζωές όλων, ακόμα κι εκείνων που είχαν εξοικειωθεί με τα… χρώματα του Shift.

 

pliktrologio-apple-1

 
H εν λόγω αλλαγή μπορεί να είναι μικρή, ωστόσο θα κάνει πολύ κόσμο ευτυχισμένο. Αποτελεί τρανό παράδειγμα εκείνων των “nice to have” πραγμάτων, υπηρεσιών και στοιχείων που ναι μεν μπορεί να μην αποτελούν βασική προτεραιότητα για τις εταιρείες, ωστόσο εκτιμώνται δεόντως από το κοινό τους. Ταυτόχρονα εντάσσεται στην κατηγορία των λεγόμενων “UX fixes” (UX από το User eXperience) που ως επί το πλείστον προκύπτουν από τη συλλογή feedback online, μέσω ερωτηματολογίων και των καταστημάτων & της εξυπηρέτησης πελατών της Apple. Αναμένουμε ήδη το επόμενο!

 

pliktrologio-apple-2