Μετά το PS4 της Sony, ήρθε κι η σειρά του Xbox One της Microsoft να παρουσιαστεί με σκληρό δίσκο 1 GB αλλά και ανανεωμένο χειριστήριο! Οι αλλαγές στις τιμές.

 

xbox-one-1tb

Αν και λογικά το κρατούσε για την E3 που αρχίζει σε μια βδομάδα στο Λος Άντζελες, οι διαρροές υποχρέωσαν τη Microsoft να ανακοινώσει νωρίτερα τη νέα έκδοση του Xbox One που θα κυκλοφορήσει οσονούπω. Οι διαφορές της καινούριας βερσιόν της κονσόλας σε σχέση με την προηγούμενη εντοπίζονται σε δύο σημεία: σκληρό δίσκο και χειριστήριο.

 

Βαδίζοντας στα χνάρια της Sony και του PS4, ο σκληρός δίσκος λοιπόν έχει διπλασιαστεί και από τα 500 GB έχει πάει πλέον στο 1 TB, επιτρέποντας στον παίκτη να αποθηκεύσει περισσότερα δεδομένα (εφαρμογές, παιχνίδια). Ήταν δε επιτακτική ανάγκη και όχι μόνο για το Xbox One, δεδομένης της προώθησης που κάνουν οι ίδιες οι εταιρείες στην ψηφιακή διανομή. Παράλληλα η κονσόλα θα συνοδεύεται και από ένα καινούριο χειριστήριο το οποίο επάνω του θα φέρει υποδοχή 3,5 χιλ. που επιτρέπει την προσάρτηση οποιουδήποτε σετ ακουστικών –κατά τα άλλα είναι τάλε-κουάλε με το υπάρχον μοντέλο. Σημειώστε πάντως ότι το χειριστήριο θα είναι συμβατό και με PC που τρέχουν Windows 10.

 

Η νέα έκδοση του Xbox One θα διατεθεί σε Αμερική και Ευρώπη στις 16 Ιουνίου στην τιμή των $399/399€. Μαζί με την κονσόλα, το χειριστήριο και τα λοιπά παρελκόμενα, θα πάρετε και το Halo: The Master Chief Collection που θα σας κρατήσει μήνες συντροφιά. Όσο για το μοντέλο που κυκλοφορεί ήδη στην αγορά, αυτό με το «παλιό» χειριστήριο και τον σκληρό των 500 GB, θα πωλείται πλέον έναντι 349€.