Η Intel πήρε τη μεγάλη απόφαση και παρουσίασε το είδος του βύσματος της Thunderbolt 3 το οποίο είναι ολόιδιο με το USB Type-C! Πώς επηρεάζει αυτό τις συσκευές μας;

 
z1Η Intel παρουσίασε τη Thunderbolt 3, τη νέα έκδοση της γνωστής θύρας η οποία θα αρχίσει να εμφανίζεται πλέον συχνότερα στην καθημερινότητά μας. Όσοι αντίκρισαν όμως το βύσμα της νέας Thunderbolt, έμειναν με το στόμα ανοιχτό, καθώς αυτή θύμιζε σε πολλά μία άλλη. Για την ακρίβεια ήταν ολόιδια η USB Type-C! Με τις Google και Apple να έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα μορφή USB, η Intel δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά από το να ακολουθήσει. Έτσι αποφάσισε η καινούρια έκδοση της Thunderbolt να έχει ακριβώς το ίδιο σχήμα, ίδιο μέγεθος και ίδια pins με την Type-C της USB.

 
Ουσιαστικά η μόνη διαφορά ανάμεσα σε δύο καλώδια USB Type-C και Thunderbolt 3 θα είναι το κλασσικό σύμβολο του κεραυνού που θα έχει το δεύτερο. Αυτό αφορά φυσικά καθαρά τον οπτικό τομέα, μιας που στην πράξη, ένα καλώδιο Thunderbolt 3 θα είναι σε θέση να μεταφέρει δεδομένα με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες: μιλάμε για 40 Gbps, όταν η Thunderbolt 2 βρίσκεται στα 20 Gbps, η USB 3.1 στα 10 Gbps και η USB 3.0 στα 5 Gbps –για την ιστορία δε, η USB 2.0 «παίζει» στα 0,48 Gbps… Εννοείται πως σε θύρες Thunderbolt 3 θα είναι δυνατόν να συνδεθούν και τα υπάρχοντα καλώδια Thunderbolt (πρώτης και δεύτερης έκδοσης), απλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα χρειαστεί ειδικός αντάπτορας.

 
Σύμφωνα με την Intel, τα πρώτα προϊόντα με θύρες Thunderbolt 3 αναμένονται στις αρχές του 2016 (η παραγωγή τους θα ξεκινήσει φέτος). Σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον των συνδέσεων τώρα, η USB Type-C δείχνει αυτή τη στιγμή να είναι ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος. Απολαμβάνοντας τη στήριξη Intel, Apple και Google, η νέα θύρα μοιάζει να είναι εκείνη γύρω από την οποία θα περιστραφούν οι ενσύρματες συνδέσεις την επόμενη δεκαετία.