Όχι ότι τα υπόλοιπα μοντέλα είναι «χαζά», απλά η Lily, το νέο drone που εμφανίστηκε στο προσκήνιο αποτελεί πιθανότατα το εξυπνότερο όλων.

 

lily-cameraΗ αλήθεια είναι πως τα drones έχουν κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια, καθώς έχουν εξελιχθεί σε πραγματικά αξιοθαύμαστα gadgets. Ειδικά σε ό,τι αφορά τη Φωτογραφία, τα πράγματα έχουν ξεφύγει, μιας που πλέον είμαστε σε θέση να απολαμβάνουμε πανοραμικές φωτογραφίες από αέρος, χωρίς τη χρήση εκείνων των αντιαισθητικών όσο και περιοριστικών selfie sticks. Τα όσα είχαν καταφέρει μέχρι σήμερα τα drones, ωστόσο, δεν πιάνουν μία μπροστά στα όσα είναι σε θέση να κάνει η Lily, το νέο πρότζεκτ μιας ομάδας αποφοίτων του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϋ στην Καλιφόρνια.

 

Η Lily, που λέτε, «εφευρίσκει εκ νέου την κάμερα». Μιλάμε για ένα “selfie drone”, κατάλληλο για τους εξασκούντες extreme sports τύπου σκι (θαλάσσιου ή στα χιόνια), σνόουμπορντ, ορειβασία κ.α., προβάλλοντας σαν μια δυνατή εναλλακτική του «κατεστημένου» της GoPro. H Lily είναι εφοδιασμένη με μία απίστευτα σταθερή κάμερα που της επιτρέπει να τραβά βίντεο σε ανάλυση 1080p στα 60 fps ή στα 720p με 120 fps για σούπερ αργή κίνηση και φωτογραφίες με ανάλυση 12 MP. Η αυτονομία της είναι στα 20 λεπτά (για να φορτίσει θέλει δυο ώρες) και είναι σε θέση να πετά 1,75-15 μέτρα πάνω απ’ τον χειριστή της, πιάνοντας παράλληλα ταχύτητες γύρω στα 25 χλμ/ώρα (η τελική της είναι στα 40 χλμ/ώρα).

 

Πού ξέρει όμως η Lily ποιος τη χειρίζεται; Χάρη σε ένα ειδικό χειριστήριο, μια μικρή συσκευή εντοπισμού την οποία και ακολουθεί το drone. Σε περίπτωση που χάσει το σήμα ή τελειώσει η μπαταρία, προσγειώνεται μόνη της, αν και θα πρέπει να έχετε τον νου σας για τυχόν εμπόδια που μπορεί να βρεθούν στον δρόμο της (μπορείτε να τη διατάξετε να σταματήσει). Έτσι, κάνοντας χρήση της Lily θα προχωρήσετε στη λήψη εκπληκτικών πλάνων που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τα αντίστοιχα τηλεοπτικά. Η Lily διατίθεται για προπαραγγελία στην προνομιακή τιμή των $499: αν την αγοράσετε όταν κυκλοφορήσει κανονικά, θα πρέπει να καταβάλλετε τα διπλά, ήτοι $999. Μην αγχώνεστε πάντως: είναι ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης και θα περάσει καιρός μέχρι να τη δούμε να λανσάρεται με κάθε επισημότητα.