Σε περίπτωση που δεν βλέπετε τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει να εμπιστευτείτε τα smartwatches, σας αναλύουμε τα πλεονεκτήματά τους!

smartwatchesΤα smartwatches αποτελούν το νέο «καυτό» trend της αγοράς της Τεχνολογίας. Με την τελευταία να έχει δώσει πνοή σε μία προϊοντική κατηγορία που είχε «βαλτώσει», ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές εμπιστεύονται τα smartwatches, επενδύοντας πάνω σε ένα τέτοιο ποσά που μόνο ευκαταφρόνητα δεν είναι –για gadget.

 
Η Apple ήταν εκείνη που μπήκε τελευταία στον χορό, λανσάροντας το Apple Watch, προκαλώντας ωστόσο πολλαπλάσιο «θόρυβο» απ’ ό,τι οι υπόλοιπες εταιρείες: LG, Sony, Samsung, Motorola και πολλές-πολλές ακόμα μικρότερες είχαν φροντίσει να εγκαινιάσουν την παρουσία τους στην κατηγορία των smartwatches λανσάροντας τα δικά τους μοντέλα μήνες ή ακόμα και χρόνια πριν, παρ’ όλα αυτά όμως ο κολοσσός από το Κουπερτίνο έκανε και πάλι αυτό που ξέρει καλύτερα: τον πλανήτη να μιλά για τον ίδιο και τα προϊόντα του.

 
Αν βέβαια με όλα τα παραπάνω δεν έχετε πειστεί για να επενδύσετε σε ένα smartwatch (δεν μιλάμε απαραίτητα για το Apple Watch, αν σας φαίνεται ακριβό υπάρχουν κι άλλα φθηνότερα μοντέλα), έχετε κι εσείς τα δίκια σας: νέα κατηγορία είναι, ακόμα δεν έχετε σχηματίσει πλήρη εικόνα γι’ αυτή και, το κυριότερο, δεν φαντάζεστε πού μπορεί να σας χρησιμεύσει στην καθημερινότητά σας. Κανένα πρόβλημα, γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ! Πάμε να δούμε τους πέντε λόγους για τους οποίους αξίζει να ενδώσετε στον πειρασμό των smartwatches και να αγοράσετε ένα τέτοιο.

 

 

4644758_Smartwatches_Hand_gross

 

 

Ειδοποιήσεις 24/7 με τακτ και διακριτικότητα

Ξεχάστε τον έλεγχο του κινητού σας κάθε 5 λεπτά, μην τυχόν και έχει έρθει μήνυμα ή έχει εμφανιστεί κάποια ειδοποίηση. Για τέτοιου είδους θέματα θα φροντίζει πλέον το smartwatch σας το οποίο και θα σας ενημερώνει σχετικά με καθετί σοβαρό που αξίζει την προσοχή σας. Είτε από λεπτότητα και τακτ (π.χ. σε ένα ραντεβού ή ένα meeting στο γραφείο), είτε από πιο πρακτικούς λόγους (όταν οδηγείτε φερ’ ειπείν), δεν μπορείτε να τσεκάρετε συχνά ή να χειρίζεστε, ακόμα και για τις πιο βασικές λειτουργίες, το smartphone σας. Ε, εδώ είναι που αναλαμβάνει δράση το smartwatch: αν διαθέτει και δόνηση, τότε ξέρετε τι συμβαίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή χωρίς να του ρίξετε ούτε ματιά!

 

 

Εστιάζετε σε ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό

Το smartwatch είναι μία συσκευή μίνιμαλ με μικρή οθόνη και αυτό δύσκολα θα αλλάξει. Επιπρόσθετα είναι σχεδιασμένο για σύντομη χρήση: μερικά δευτερόλεπτα και μετά πέφτει και πάλι σε «λήθαργο». Ως εκ τούτου δεν πρόκειται ποτέ να σας ενοχλήσει για κάτι ελάσσονος σημασίας: για το smartwatch σας μετρούν μόνον οι σημαντικότερες λειτουργίες του κινητού σας: μηνύματα, emails, κλήσεις, socials. Εσείς θα ορίσετε ποια είναι αυτά κι εκείνο θα σας κρατά ενήμερους. Το «ξεσκαρτάρισμα» ωστόσο θα το κάνετε και εδώ είναι το κλειδί: κρατάτε τα πιο σημαντικά.

 

sonysmartwatch2trio

 

Εμπειρία χρήσης στα μέτρα σας

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο με τα smartwatches είναι η tailor-made εμπειρία χρήσης που προσφέρουν. Αυτό που κάνουν στην ουσία, είναι να επιτρέπουν στον χρήστη να τα προσαρμόσει στα μέτρα του, επιλέγοντας τι θα δείχνουν, πώς θα το δείχνουν και κάθε πότε. Θα κατεβάσετε τις εφαρμογές της αρεσκείας σας, θα ρυθμίσετε τις ειδοποιήσεις σας, ακόμα και τον βαθμό χρήσης εσείς θα τον καθορίσετε. Το smartwatch σας θα υπακούσει στα «θέλω» σας και θα σας προσφέρει μια εμπειρία χρήσης ακριβώς όπως την έχετε φανταστεί.

 

 

Το ευ ζην γίνεται τρόπος ζωής

Το smartwatch αποτελεί το πιο «προσωπικό» gadget που είχατε μέχρι σήμερα. Δεν θα το βγάλετε για να το περιεργαστεί κάποιος άλλος, δεν θα το βγάλετε γενικότερα δηλαδή παρά μόνο το βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου –όπως θα κάνατε και με ένα συμβατικό ρολόι, μόνο που εδώ θα το φορτίσετε κιόλας. Όντας μαζί σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σας λοιπόν, το smartwatch θα παρακολουθεί κάθε σας κίνηση, μετρώντας την απόσταση που διανύετε περπατώντας, τις θερμίδες που καίτε, τον σφυγμό σας, ακόμα και την ποιότητα του ύπνου σας, προσφέροντάς σας έτσι όσο πιο απλοϊκά γίνεται μια πλήρη εικόνα της κατάστασης του οργανισμού σας.

 

 

Παραμείνετε τεχνολογικά up-to-date

Η Τεχνολογία είναι κάτι που αλλάζει και εξελίσσεται καθημερινά. Τα smartwatches αποτελούν όχι απλά μόδα αλλά τάση, trend. Είναι κατά γενική ομολογία οι συσκευές που θα μας απασχολήσουν περισσότερο από κάθε άλλη τα επόμενα χρόνια καθώς η βιομηχανία μοιάζει να έχει βρει την “ultraportable” λύση που τόσο απεγνωσμένα έψαχνε. Φροντίστε λοιπόν να μείνετε ενήμεροι τεχνολογικά, επενδύοντας σε μια συσκευή που δείχνει το μέλλον, όχι τόσο για τη συσκευή όσο για το κόνσεπτ που πρεσβεύει αυτή. Μείνετε up-to-date και εκμεταλλευτείτε το τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική σας ζωή.