Μία συσκευή που μοιάζει να έχει έρθει κατ’ ευθείαν από το μέλλον παρουσίασε η Sony. Τέτοιες high-tech λάμπες ούτε που τις φανταζόσασταν!

sony-bluetooth-smart-bulbΜία από τις προϊοντικές κατηγορίες που η Τεχνολογία προσπαθεί να αναμορφώσει σιγά-σιγά όπως έχει κάνει με τόσες ήδη (ρολόγια, κορνίζες, ηχεία κλπ) είναι οι λάμπες. Έχοντας κερδίσει το στοίχημα της οικονομίας που ήταν και το αρχικό ζητούμενο, η βιομηχανία πλέον έχει πέσει «με τα μούτρα» στον εμπλουτισμό τους με νέες λειτουργίες και δυνατότητες. Οι Hue της Philips τα τελευταία χρόνια μας έχουν δώσει κάποια πρώτα δείγματα γραφής, είναι η αλήθεια, ωστόσο αυτό που μας έδειξε η Sony δεν έχει προηγούμενο!

 
Οι Ιάπωνες παρουσίασαν το LED Light Bulb Speaker, μία λάμπα LED που όμως μέσα της κρύβει και ένα ασύρματο ηχείο! Συνδέεται μέσω Bluetooth με κάθε συμβατή συσκευή και ο έλεγχός της γίνεται με χρήση ειδικής εφαρμογής –για τους πιο «παραδοσιακούς» υπάρχει και τηλεχειριστήριο. Η διάθεσή της ξεκινά στην Ιαπωνία στις 23 Μαΐου και η τιμή της είναι κομματάκι «αλμυρή»: με ¥23.880 ή 178€, η αλήθεια είναι, πως παίρνει κανείς πολλά περισσότερα από μία λάμπα, ωστόσο σκεφτείτε ότι μπορείτε να απολαμβάνετε ασύρματα τη μουσική σας σε όποιο μέρος του σπιτιού κι αν βρίσκεστε, από το μπαλκόνι μέχρι το μπάνιο!

 

Η θεωρία λέει πως η νέα «έξυπνη» λάμπα της Sony θα έρθει οσονούπω και προς τη δύση –για την ώρα πάντως ημερομηνία διάθεσης δεν έχει ανακοινωθεί ούτε για την Ευρώπη, ούτε για τις ΗΠΑ. Είναι ωστόσο ένα αξιοπρόσεκτο βήμα προς την εδραίωση και την ολοκλήρωση του κόνσεπτ του «έξυπνου σπιτιού» (το connected ή smart home) με ένα προϊόν που εφ’ όσον γίνει ελαφρώς πιο προσιτό, θα κάνει θραύση.