ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

Τον Δεκέμβριο του 2007, οι ευρυζωνικές συνδέσεις στην Ελλάδα ξεπέρασαν το 1.000.000 ενώ υπολογίζεται ότι στο τέλος του 2008 θα ξεπεράσουν το 1.600.000. Όλο και περισσότεροι, νέοι κυρίως άνθρωποι, επιλέγουν την ενεργητική συμμετοχή και αναζητούν μέσω των υπολογιστών τους προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες βάσει των οποίων δικτυώνονται με άλλους «κυβερνοναύτες» σε παγκόσμιες κοινότητες.

Η PLD Production δεν ήταν δυνατό να μείνει αδιάφορη στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται. Τα τελευταία χρόνια μελετά και δραστηριοποιείται στο χώρο των νέων μέσων, ψάχνει και διευρύνει την παραγωγή οπτικοακουστικών προϊόντων, σε οποιαδήποτε μορφή μπορεί αυτό να παρέχεται στον θεατή. Σε συνεργασία με εταιρίες που γνωρίζουν την νέα τεχνολογία που αναπτύσσεται στα ευρυζωνικά δίκτυα, παρουσιάζει την απόλυτη ψυχαγωγική και ταξιδιωτική πύλη της ευρυζωνικής εποχής με κωδικό όνομα Home Web.

Πρόκειται για ένα πραγματικά οραματικό έργο που υλοποιείται με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Προηγμένες Ευρυζωνικές Υπηρεσίες» της Κοινωνίας της Πληροφορίας και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2008. Όσοι επιλέγουν να πλοηγηθούν μέσω της ευρυζωνικής πύλης Home Web έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ταινίες, ντοκιμαντέρ, παιχνίδια και τηλεοπτικές σειρές με το ρυθμό που επιθυμούν στην οθόνη του υπολογιστή τους ή στην τηλεόρασή τους, αν συνδέσουν τον υπολογιστή τους με την οθόνη της τηλεόρασης μέσω ειδικού εξαρτήματος.

Το ίδιο εντυπωσιακή είναι και η ταξιδιωτική συνιστώσα της πύλης, η οποία στηρίζεται στην τεχνολογία γεω-κωδικοποιημένων δεδομένων Talent Cruiser, ένα είδος ελληνικού Google Earth. Μέσα από την πλατφόρμα αυτή, ο εικονικός ταξιδιώτης δημιουργεί το προσωπικό του σύμπαν, όπως αισθάνεται ότι τον εξυπηρετεί καλύτερα και λαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για τα τρέχοντα ή μελλοντικά ταξίδια του, όπως επίσης μπορεί να δίνει πληροφορίες γι αυτά.

Εκτός από το προσωπικό του βίντεο-κλαμπ και το προσωπικό ταξιδιωτικό του σύμπαν, ο ψηφιακός περιηγητής θα εκτιμήσει τη λειτουργικότητα της ενημέρωσης μέσα από μια πλούσια ηλεκτρονική οπτικοακουστική βιβλιοθήκη που συνοδεύεται και από μικρές αγγελίες, καθώς και τις προηγμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου με προσφορές ψηφιακών και

υλικών αγαθών, τα οποία θα είναι προσιτά με απόλυτη ασφάλεια και σε απόσταση ενός απλού κλικ.

Η ευρυζωνική πύλη Home Web είναι αποτέλεσμα προσεκτικού σχεδιασμού από τον Οκτώβριο του 2005, που αναλύεται σε αγορά δικαιωμάτων ελληνικού και διεθνούς  οπτικοακουστικού περιεχομένου, δοκιμές της ελληνικής ευρυζωνικής υποδομής, αναζήτηση των κατάλληλων προμηθευτών τεχνογνωσίας και εξοπλισμού κι επένδυση πόρων την κατάλληλη χρονική στιγμή, κατά την οποία ωριμάζει η ελληνική ευρυζωνική αγορά, χάρη και στην ανακήρυξη του 2007 ως έτους ευρυζωνικότητας. Με τη λειτουργία της πύλης τον Δεκέμβριο του 2008, ολοκληρώνεται μια επένδυση και ξεκινάει μια συναρπαστική ψηφιακή εμπειρία.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]