Πραγματικά και φανταστικά ταξίδια στην οθόνη του υπολογιστή σας ξεκινά από το νέο έτος το ψυχαγωγικό portal, homeweb.gr

www.homeweb.gr

www.homeweb.gr

Η υπηρεσία Home Web (www.homeweb.gr) είναι η ψυχαγωγική και ταξιδιωτική πύλη της ευρυζωνικής εποχής. Στη σύγχρονη δικτυωμένη ζωή μας, φέρνει στο σπίτι μας πλούσιο οπτικοακουστικό περιεχόμενο. Με ελάχιστη χρέωση ή εντελώς δωρεάν, όσοι διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση έχουν πρόσβαση σε ταινίες, ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια και γενικά οπτικοακουστικό υλικό υψηλής ποιότητας.

Η υπηρεσία Home Web στηρίζεται σε καλά σχεδιασμένες, υπερσύγχρονες τεχνολογικές υποδομές. Σε συνεργασία με εταιρείες που διαθέτουν τεχνογνωσία σε δικτυακές εφαρμογές φροντίζουμε να εξασφαλίσουμε στο χρήστη άνετη και ασφαλή πρόσβαση στο περιεχόμενο. Οι συνεργασίες με παραγωγούς και διανομείς, τηλεοπτικούς σταθμούς και φεστιβάλ, είναι συστηματικές, ώστε να διασφαλίζεται η ποικιλία και η ποιότητα του περιεχομένου.

Η νέα ευρυζωνική υπηρεσία Home Web στηρίζεται στη διανομή οπτικοακουστικού και πληροφοριακού (κυρίως κινηματογραφικού και ταξιδιωτικού) υλικού, το οποίο διανέμεται στον τελικό καταναλωτή μέσω παρόχων ευρυζωνικής πρόσβασης. Ο χρήστης της υπηρεσίας απολαμβάνει τρεις διακριτές μεταξύ τους εμπειρίες χρήσης: την οπτικοακουστική εμπειρία, την ψηφιακή ταξιδιωτική εμπειρία και τη διαδραστική χρηστική εμπειρία.

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Παράδοση video on demand μέσω ευρυζωνικών δικτύων (IP based video streams).

Η υπηρεσία περιλαμβάνει συλλογή, αποθήκευση, διαχείριση και διανομή οπτικοακουστικού περιεχομένου, το οποίο θα είναι θεματικά κατηγοριοποιημένο για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες διαφορετικών τμημάτων της αγοράς (general & niche content). Στις θεματικές κατηγορίες περιλαμβάνονται κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ,

μουσικές συναυλίες, ταξιδιωτικές αποδράσεις, lifestyle, κινούμενα σχέδια, αθλητικό περιεχόμενο, μουσικά video clips κ.α.

Υπάρχει ήδη διαθέσιμο περιεχόμενο συνολικής διάρκειας 1.400 ωρών, το οποίο ανανεώνεται συνεχώς με την απόκτηση δικαιωμάτων νέων οπτικοακουστικών έργων, τόσο από την ελληνική όσο και από τη διεθνή παραγωγή.

Streaming Radio

Περιλαμβάνει αναμετάδοση ραδιοφωνικών εκπομπών μέσω ευρυζωνικών δικτύων. Η υπηρεσία θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα που θα παραδίδει video on demand, ενώ οι αναμεταδιδόμενοι σταθμοί θα προέρχονται τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Η ευρυζωνική υπηρεσία Home Web ενσωματώνει την πλατφόρμα Cruiser με στόχο να προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να εξερευνήσει κάθε γωνιά της Ελλάδας με τη βοήθεια ψηφιακών χαρτών και καινοτόμων εφαρμογών πλοήγησης. Ο χρήστης αποκτά μια πραγματική ταξιδιωτική εμπειρία σε ψηφιακό φόντο, συμμετέχει σε ένα ψηφιακό ταξίδι στην Ελλάδα. Η εξερεύνηση γίνεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Χαρτογραφική πλοήγηση σε όλο τον Ελλαδικό χώρο σε πραγματικό χρόνο μέσω internet

Οι χρήστες μπορούν να πλοηγούνται ελεύθερα στον Ελλαδικό χώρο με χρήση αλληλεπιδραστικών χαρτών μεγάλης λεπτομέρειας και δυνατότητα για:

  • Κατά βούληση εστίαση (zoom -in/out) σε οποιαδήποτε περιοχή ενδιαφέροντος.
  • Μέτρηση αποστάσεων μεταξύ γεωγραφικών οντοτήτων, είτε την απόσταση σε ευθεία είτε την χιλιομετρική απόσταση με βάση το οδικό δίκτυο, επιτρέποντας στο χρήστη να επιλέξει μόνος του τη διαδρομή από το ένα γεωγραφικό σημείο στο άλλο.
  • Εκτύπωση προσωπικών χαρτών με κατάλληλα διαμορφωμένα στοιχεία απεικόνισης (π.χ. απαλοιφή των πληροφοριών που δεν ενδιαφέρουν).
Εικονικές πτήσεις (fly-overs) πάνω από τρισδιάστατα μοντέλα του Ελλαδικού χώρου σε πραγματικό χρόνο

Οι χρήστες μπορούν να διενεργούν εικονικές πτήσεις πάνω από τον Ελλαδικό χώρο σε πραγματικό χρόνο, με δυνατότητα για zoom-in/out και προσπέλαση πληροφορίας κατ’ αντιστοιχία με την χαρτογραφική πλοήγηση.

Προσπέλαση γεω-κωδικοποιημένης πληροφορίας με βάση τη χωρική της κατανομή (spatial indexing)

Παράλληλα και σε συνδυασμό με την χαρτογραφική και τρισδιάστατη πλοήγηση, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα επιλεκτικής εμφάνισης των διατιθέμενων από κάθε κανάλι κατηγοριών πληροφορίας (π.χ. πόλεις, οδικό δίκτυο, επιχειρήσεις, προϊόντα, κλπ.) με βάση φίλτρα και κριτήρια (π.χ. απεικόνιση μόνο των ξενοδοχείων τριών αστέρων, ή μόνο των πόλεων με πληθυσμό μεγαλύτερο των 1000 κατοίκων). Η πληροφορία θα εμφανίζεται καταρχήν με διάφορα σύμβολα στους χάρτες ή στις τρισδιάστατες απεικονίσεις, τα οποία -όταν επιλεγούν, θα παραπέμπουν σε αναλυτική πληροφόρηση.

ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ HOME WEB CRUISER
Αναζήτηση με βάση κριτήρια

Επιπρόσθετα της προβολής πληροφορίας με βάση τη γεωγραφική πλοήγηση, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης, επιλογής και στη συνέχεια μετάβασης σε τοποθεσίες και περιοχές ενδιαφέροντος, με απλό και εύληπτο τρόπο. Συγκεκριμένα η αναζήτηση θα μπορεί να γίνει με βάση:

  • Λεξικογραφικά χαρακτηριστικά, π.χ. όνομα πόλης, περιοχής, αξιοθέατου, επιχείρησης, κλπ.
  • Χωροταξικά κριτήρια, όπως «απόσταση από σημείο», «εγκλεισμό σε περιοχή», κλπ. τα οποία θα προσδιορίζονται με γραφικό στο χάρτη (χάραξη κύκλου, παραλληλόγραμμου ή πολυγώνου).
  • Συνδυαστικά κριτήρια για επιλογή συγκεκριμένων μόνο γεωγραφικών οντοτήτων από τις θεματικές ενότητες των αντικειμένων. Για παράδειγμα «ξενοδοχεία 4 αστέρων σε πόλη ή χωριό που είναι κοντά σε θάλασσα και είναι σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων από τα Ιωάννινα».
Χωρική καθοδήγηση και σχεδιασμός διαδρομών

Προσδιορίζοντας σημεία αφετηρίας και προορισμού, ο Cruiser θα μπορεί να προτείνει αναλυτική διαδρομή μετάβασης με αναμενόμενους χρόνους, μεταφορικά μέσα, πιθανές

διανυκτερεύσεις, κόστη, κλπ. Η καθοδήγηση θα γίνεται βήμα-προς-βήμα μεταξύ των σημείων ενδιαφέροντος με κριτήρια βέλτιστου χρόνου, βέλτιστης απόστασης ή βέλτιστου

κόστους λαμβάνοντας υπόψη τρέχοντα δεδομένα κίνησης, δρομολόγια συγκοινωνιών, κλπ. Ο χρήστης θα μπορεί να «διατρέξει» την προτεινόμενη διαδρομή, διερευνώντας τις πέριξ της διαδρομής περιοχές για αξιοθέατα, διαμονή, παραλίες, κλπ.

Ενσωμάτωση προσωπικού περιεχομένου

Ο Cruiser θα παρέχει τη δυνατότητα τοποθέτησης επάνω στο χάρτη προσωπικών αντικειμένων με συνοδευτική πολυμεσική πληροφορία όπως:

  • Σημεία: «σημαιάκια-σημάδια», σημειώσεις, φωτογραφίες, κλπ.
  • Διαδρομές: είτε με κατευθείαν χάραξη στο χάρτη, είτε με εισαγωγή από πηγές όπως συσκευές GPS.
  • Πολύγωνα-περιοχές: και πάλι είτε με κατευθείαν χάραξη στο χάρτη είτε με εισαγωγή από άλλες εφαρμογές (π.χ. GIS).

Μ’ αυτό τον τρόπο θα είναι εφικτή η δημιουργία προσωπικών albums όπου θα περιγράφεται βήμα-βήμα το ημερολόγιο μιας εκδρομής στο χάρτη, με κείμενα, φωτογραφίες κλπ. Τα προσωπικά αυτά αντικείμενα θα μπορούν να αποσταλούν σε φίλους για οπτικοποίηση στον προσωπικό τους Cruiser, ή ακόμα να δημοσιοποιηθούν σε κάποιο ιδιωτικό κανάλι.

Υπηρεσία πανελλαδικής αναζήτησης ξενοδοχείων με κριτήρια και κλείσιμο δωματίων.

Χρησιμοποιώντας παρόμοιο μηχανισμό με τον παραπάνω, μέσω αναζήτησης με κριτήρια θα μπορεί ο τελικός αποδέκτης της υπηρεσίας να επιλέξει το ξενοδοχείο που επιθυμεί να διαμείνει, να ελέγξει διαθεσιμότητα δωματίων και να κάνει κράτηση δωματίου.

Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Ταξιδιωτών

Οι χρήστες-ιδιώτες χρησιμοποιούν το ταξιδιωτικό κανάλι για τον σχεδιασμό εξορμήσεων, διακοπών, κλπ. (πού να πάω, τι να δω που να μείνω, κλπ.). Η χρήση του καναλιού τυπικά θα

γίνεται από το σπίτι, το γραφείο ή το internet café. Θα μπορούσε να ξεκινά με μια γενική εποπτεία των περιοχών ενδιαφέροντος, εστίαση σε θεματικές κατηγορίες ειδικού τύπου

(ιστορία, φολκλόρ, παραλίες, ορειβασία, νυχτερινή ζωή, κλπ.), εστίαση σε συγκεκριμένες περιοχές, έρευνα τόπου διαμονής με βάση κριτήρια (τιμή, πρόσβαση, κλπ), σύγκριση πακέτων προσφορών, κλείσιμο δωματίων, εκτύπωση πληροφοριών ενδιαφέροντος για το ταξίδι.

Ταξίδι στον κόσμο των παιχνιδιών (Interactive Multilocation & Multiplayer Games)

Περιλαμβάνει τη διάθεση παιχνιδιών που θα έχουν τη δυνατότητα πολλαπλής συμμετοχής παικτών μέσω ευρυζωνικών δικτύων. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία θα είναι παιχνίδια τύπου «κυνήγι θησαυρού», εξερεύνησης και μυστηρίου, παιχνίδια που θα παίζονται ομαδικά, θα διαθέτουν όμορφα γραφικά, επιβλητικά τοπία και φωτισμούς και των οποίων η ιστορία θα ξεδιπλώνεται όσο προχωράει το παιχνίδι.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ο χρήστης της υπηρεσίας Home Web, διαθέτει επίσης σημαντικές χρηστικές εφαρμογές που συμπληρώνουν την ψυχαγωγική και την ταξιδιωτική εμπειρία. Η αναζήτηση στέγης ή εργασίας, η πρόσβαση σε αγαθά και πληροφορίες που ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό, είναι εφικτές με δυναμικό διαδραστικό τρόπο.

Υπηρεσία RealEstate

Η συγκεκριμένη υπηρεσία, χρησιμοποιώντας τα οφέλη της ευρυζωνικότητας, παρέχει προστιθέμενη αξία τόσο σε βιομηχανικούς πελάτες (κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις), όσο και σε καταναλωτές (υποψηφίους αγοραστές σπιτιών). Πιο συγκεκριμένα:

Ø      Για τους πωλητές (ιδιώτες ή/και μεσιτικά γραφεία):

  • Καταχώρηση των προς εκμετάλλευση ακινήτων, δίνοντας μέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον χρήστη (user interface) ακριβή τοποθεσία του ακινήτου, χαρακτηριστικά, τιμή, σχόλια, φωτογραφικό υλικό, κλπ.
  • Διαχείριση των καταχωρήσεών τους (αλλαγές στοιχείων, διαγραφές, κλπ.).
  • Στατιστικά ζήτησης και επισκεψιμότητας των ακινήτων τους: σε πόσες και ποιες αναζητήσεις αγοραστών το ακίνητο έτυχε επιλογής, κλπ.
  • Στατιστικά στοιχεία για τις γενικές προτιμήσεις και τάσεις του αγοραστικού κοινού: ποια ήταν τα κριτήρια αναζήτησης των αγοραστών γενικά, ή αυτών που μεταξύ άλλων επέλεξαν κάποιο από τα προς πώληση ακίνητά τους, κλπ.

Ø      Για τους αγοραστές:

  • Αναζήτηση ακινήτων με βάση κριτήρια (ένα ή/και πολλά μαζί):

o        Επιθυμητή περιοχή: συγκεκριμένη συνοικία, τυχαίο παραλληλόγραμμο, κύκλο με κέντρο «τάδε» και ακτίνα «τάδε», κλπ. Ο ορισμός της περιοχής θα γίνεται γραφικά, σε αλληλεπιδραστικό χάρτη.

o        Τοπολογικά – χωροταξικά κριτήρια: «κοντά σε σταθμό του μετρό», «σε απόσταση τουλάχιστον 500m από κεραίες κινητής», «σε απόσταση το πολύ 10 λεπτών από supermarket και φαρμακείο», «με θέα σε ακάλυπτο ή πάρκο», κλπ. Ο ορισμός των κριτηρίων θα γίνεται μέσα από φιλικό γραφικό περιβάλλον.

  • Τιμή: αναζήτηση με κριτήρια της μορφής «κάπου μεταξύ 300-500 € το μήνα», κλπ.
  • Δυνατότητα προσδιορισμού κριτηρίων όπως τα παραπάνω έτσι ώστε να ειδοποιηθούν αυτόματα (με mail, ή με SMS/MMS στο κινητό τους) όταν υπάρξει ακίνητο που να πληρεί τα εν λόγω κριτήρια.
  • Δυνατότητα εποπτείας της ευρύτερης περιοχής του ακινήτου είτε σε αλληλεπιδραστικό χάρτη στον οποίο θα μπορούν να ορίζουν τα είδη πληροφορίας που είναι ορατά  (δρόμοι, θέατρα, καταστήματα, σχολεία, κλπ.), είτε σε τρισδιάστατο μοντέλο γης (fly-over).
  • Φωτογραφική εποπτεία (κοινή, στερεοσκοπική, video) των ακινήτων καθώς και οποιαδήποτε άλλου τύπου συνοδευτική πληροφορία εφόσον αυτή διατίθεται.
  • Εκτύπωση πληροφοριών σχετικών με ακίνητα που επιλέγουν (τηλεφώνα επαφής, ώρες επίσκεψης, κλπ.), καθώς και χάρτες με οδηγίες πρόσβασης στα ακίνητα αυτά.

Μικρές Αγγελίες.

Η υπηρεσία αυτή θα προσφέρει:

Ø      Για τους παροχείς-προβαλλόμενους: προβολή επιχειρήσεων με βάση τη θέση τους. Η προβολή θα μπορεί να γίνεται με έναν από τρεις διαφορετικούς τρόπους: πλήρης, αναλυτική και απλή καταχώρηση. Η χρέωση της υπηρεσίας θα γίνεται με βάση το είδος της συνδρομής και το χρονικό διάστημα ανάρτησής της στη βάση συνδρομητικού σχήματος.

Ø      Για τους καταναλωτές: αναζήτηση επιχειρήσεων με βάση περιγραφικά και χωροταξικά κριτήρια. Ως προς τη χρέωση της υπηρεσίας θα υπάρχουν δυο επίπεδα συνδρομής: «βασικό» και «πλήρες».

Ηλεκτρονικό εμπόριο (ecommerce).

Η υπηρεσία περιλαμβάνει την εισαγωγή, διαχείριση και διανομή προϊόντων (είτε πολυμεσικών είτε φυσικών προϊόντων) και απευθύνεται σε καταναλωτές και σε βιομηχανικούς πελάτες.

Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη.

Η υπηρεσία περιλαμβάνει συλλογή, διαχείριση και διανομή multimedia περιεχομένου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή στον τελικό αποδέκτη. Η βιβλιοθήκη θα είναι θεματικά κατηγοριοποιημένη, ενώ η πλατφόρμα διαχείρισης του περιεχομένου θα είναι η ίδια με αυτήν που θα διαχειρίζεται το ενημερωτικό περιεχόμενο (infotainment), το οποίο αφορά κυρίως σε πληροφορίες για τις προτεινόμενες ταινίες προς ενοικίαση και ενημέρωση για τις νέες κυκλοφορίες προς ενοικίαση ή αγορά μέσω των παρεχόμενων υπηρεσιών.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Όσον αφορά στον τρόπο χρήσης της υπηρεσίας, ο τελικός αποδέκτης θα έχει επιλογή ανάμεσα σε πληθώρα περιεχομένου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή (high availability). Η κωδικοποίηση του περιεχομένου (transcoding) θα γίνεται στα 400KBps που θα αποδίδει ικανοποιητική ποιότητα στον υπολογιστή του τελικού αποδέκτη και θα εξασφαλίζει την ταυτόχρονη ικανοποίηση πολλαπλών αιτημάτων από τους τελικούς χρήστες. Τέλος, στο ενημερωτικό τμήμα της Home Web θα παρέχονται οδηγίες διασύνδεσης του υπολογιστή με την τηλεόραση, αν οι συσκευές που διαθέτει ο χρήστης το υποστηρίζουν.

Ο χρήστης θα έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο είτε δωρεάν είτε με χρέωση του κωδικού του με πιστωτικές μονάδες. Η πληρωμή των πιστωτικών μονάδων από το χρήστη γίνεται μέσω μηνύματος SMS από κινητό τηλέφωνο προς τον αριθμό κινητής τηλεφωνίας που του υποδεικνύεται μέσω της υπηρεσίας ή μέσω ασφαλούς διαδικτυακής συναλλαγής με πιστωτική κάρτα.