Η Pentax K20D αναγνωρίζει το ακριβές σημείο λήψης κάθε σας φωτογραφίας!

pentax_k20dΘέλετε να διαχειρίζεστε τις φωτογραφίες σας στο PC σας, με βάση την τοποθεσία που πραγματοποιήθηκε η λήψη ή να τις «καρφιτσώνετε» πάνω στην υδρόγειο στις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες; Καλωσήρθατε στο φωτογραφικό κόσμο του GPS και το Geotagging! H Ιαπωνική κατασκευάστρια φωτογραφικών μηχανών και φακών PENTAX ανακοίνωσε τη νέα έκδοση τής πολύ πετυχημένης DSLR Pentax K20D με ενσωματωμένο σύστημα αναγνώρισης τοποθεσίας GPS!
H Pentax K20D GPS Tracker αναγνωρίζει μέσω δορυφόρου με ακρίβεια την τοποθεσία όπου γίνεται η λήψη και καταγράφει στα δεδομένα τής κάθε εικόνας τα γεωγραφικά στοιχεία που αναγνωρίσθηκαν. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το φωτογράφο σε ποικίλες χρήσιμες εφαρμογές, όπως για παράδειγμα:

  • Σωστή αρχειοθέτηση και ομαδοποίηση των φωτογραφιών στον υπολογιστή. Τέρμα το σημερινό χάος των εκατοντάδων φακέλων και υποφακέλων!
  • Εύκολος εντοπισμός στο χάρτη τού μέρους όπου τραβήχθηκε η φωτογραφία. Ήδη υπάρχουν έτοιμα προγράμματα που μπορούν να κάνουν αυτήν την εργασία, αρκεί όμως η φωτογραφία σας να έχει τα γεωγραφικά δεδομένα!
  • Μοιραστείτε αυτόματα τις εικόνες σας μέσα από το διαδίκτυο, «καρφιτσώνοντας» το αρχείο της, βάσει των γεωγραφικών του δεδομένων, σε συγκεκριμένη τοποθεσία (π.χ. ένα μνημείο, μία περιοχή κλπ.) και θα μπορεί ο καθένας να τη θαυμάσει όταν αναζητεί πληροφορίες για το συγκεκριμένο μέρος μέσα από δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Flickr του Yahoo ή το Picasa του Google.
  • …και πολλές-πολλές άλλες εφαρμογές, χρήσιμων γενικότερα στον καθένα μας που θέλει να αρχειοθετούνται οι φωτογραφίες χωρίς κόπο και ειδικότερα σε αυτούς που ταξιδεύουν, στους ρεπόρτερ και εσάς που μοιράζεσθε φωτογραφίες από το Internet!

Η στιβαρή κατασκευή της Pentax K20D είναι πλήρως μονωμένη από το νερό και τη σκόνη χάρη στα 74 αεροστεγή σφραγίσματα που διαθέτει. Σήμερα θεωρείται η πιο «ταξιδιάρα» DSLR της αγοράς καθώς δεν τη φοβίζει το νερό, η υγρασία, η σκόνη ή οι κακουχίες…

pentax_gpsΕίναι η πρώτη ψηφιακή μηχανή με δυνατότητα αλλαγής φακών (DSLR) που απευθύνεται και στο σοβαρό ερασιτέχνη (τιμάται κάτω από 1.000 Ευρώ) και είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα CMOS 15 megapixels! Μάλιστα το μέγεθος του κάθε pixel είναι πολύ μεγαλύτερο από το αναμενόμενο χάρη στην ειδική σχεδίαση των κυκλωμάτων του εξασφαλίζοντας απαράμιλλη φωτογραφική ποιότητα. Τέλος, εντυπωσιακή τελειότητα στις λήψεις σας κάτω από οποιαδήποτε φωτιστική συνθήκη εξασφαλίζουν τα ενσωματωμένα συστήματα αντικραδασμικής λειτουργίας και αυτοκαθαρισμού του αισθητήρα, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα ρύθμισης ευαισθησίας ως και ISO 6400.

Η Pentax φρόντισε επίσης να εξοπλίσει τη νέα K20D με συστήματα που θα σας διευκολύνουν τόσο κατά τη λήψη όσο και κατά την επεξεργασία! Μπορείτε να δείτε την εικόνα στην τεράστια οθόνη 2,7″, να την επεξεργαστείτε επί τόπου και να την αποθηκεύσετε με το πάτημα ενός κουμπιού σε ό,τι αρχείο απαιτούν οι ανάγκες σας.  Τέρμα πλέον οι σκοτεινές ή πολύ φωτεινές λήψεις, χάρη στο σύστημα Διεύρυνσης Δυναμικού Πεδίου, και ξεχάστε τις λανθασμένες ρυθμίσεις χάρη στα μοναδικά προγράμματα αυτοματισμών που προσφέρει η μηχανή σε συνδυασμό και με την ευαισθησία καταγραφής ISO!

Η Pentax K20D GPS Tracker, αποτελεί τη μηχανή έκπληξη της αγοράς, μία DSLR για τον κάθε φίλο της φωτογραφίας!