Με… κινητήρα υψηλών προδιαγραφών

H Lenovo σε συνεργασία με την ομάδα AT&T Williams Formula One, παρουσιάζει τους νέους υπολογιστές workstation ThinkStation S10 και ThinkStation D10.

Lenovo ThinkStationΤο νέο brand ThinkStation αποτελεί τη δυναμική είσοδο της Lenovo στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών workstation. Η νέα σειρά περιλαμβάνει τα workstations ThinkStation S10 και ThinkStation D10, που προσφέρουν την υψηλή απόδοση και αξιοπιστία της Lenovo και είναι ειδικά σχεδιασμένα για τους επαγγελματίες που εργάζονται με εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων (computer-aided design/engineering, digital content creation, electronic design automation, κ.ά ).

Τα νέα workstations είναι εξοπλισμένα με επεξεργαστές Quad-Core Intel Xeon 5400 series και Intel Core 2 Extreme, τους πρώτους επεξεργαστές που βασίζονται στη νέα τεχνολογία 45 νανομέτρων που σχεδόν διπλασιάζει την πυκνότητα των κρυσταλλολυχνιών στα τσιπ, αυξάνοντας έτσι τα επίπεδα ενεργειακής απόδοσης.

Ήδη, δύο οργανισμοί ιδιαίτερα εξαρτώμενοι από τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, η National Basketball Association (NBA) και η ομάδα αγώνων AT&T Williams, δοκιμάζουν τα νέα προϊόντα της Lenovo προκειμένου να τα εντάξουν στις εργασίες τους.

Απόδοση και αξιοπιστία

Οι υπολογιστές ThinkStation D10 διαθέτουν τους ταχύτερους επεξεργαστές Quad-Core Intel Xeon 5400 series, ενώ οι ThinkStation S10 τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές Intel Core 2 συμπεριλαμβανομένου του επεξεργαστή Intel Core 2 Extreme QX9650. Επιπλέον, διαθέτουν τις νέες πιο δυνατές κάρτες γραφικών NVIDIA και είναι εξοπλισμένοι με dual Gigabit Ethernet, καθώς και με πολλαπλές υποδοχές και θύρες USB για ευέλικτη σύνδεση με περιφερειακές συσκευές.

Παράλληλα, η Lenovo συνεργάζεται με κορυφαίους ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού προκειμένου να λάβει τις πιστοποιήσεις που θα εξασφαλίσουν την ορθή αλληλεπίδραση μεταξύ υλικού και λογισμικού.

Πέρα από την εστίαση της στην υψηλή απόδοση, η Lenovo συμμετέχοντας ενεργά στην περιβαλλοντική προσπάθεια για την προώθηση εξοικονόμησης ενέργειας, κατασκευάζει προϊόντα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης που πληρούν τις προδιαγραφές Energy Star 4.0 της EPA (Environmental Protection Agency). Οι νέοι υπολογιστές παρέχουν βελτιωμένη απόδοση έως και 80% ενώ περιέχουν περισσότερο από 50% ανακυκλώσιμα υλικά.

Επιπρόσθετα, τα νέα workstations συνδυάζουν υψηλή απόδοση με ευκολία στη χρήση. Ο εύχρηστος σχεδιασμός περιλαμβάνει μια μετακινούμενη λαβή στο πάνω μέρος του συστήματος για εύκολη μεταφορά του υπολογιστή σε διαφορετικούς χώρους εργασίας, καθώς και ένα μηχανισμό στο πλαϊνό μέρος (side cover latch) για εύκολη πρόσβαση στο σύστημα. Διαθέτουν επίσης στην μπροστινή πλευρά φωτεινές I/O θύρες προκειμένου να βοηθούν την εργασία των χρηστών σε συνθήκες πολλαπλών συστημάτων και χαμηλού φωτισμού. Επιπλέον, έχουν βελτιωμένο σύστημα αερισμού και προσφέρουν χαμηλά επίπεδα θορύβου.

Τέλος, τα νέα workstations είναι εξοπλισμένα με τα μοναδικά εργαλεία τεχνολογιών ThinkVantage, μια σειρά εργαλείων λογισμικού, τα οποία συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας του χρήστη όπως η τεχνολογίες Rescue and Recovery, Client Security System και Image Ultra Builder που συμβάλλουν στην μείωση του συνολικού κόστους κτήσης (Total Cost of Ownership).