Ξύπνημα, ενημέρωση, επικοινωνία, εργασία, άθληση, διασκέδαση, ύπνος και πάλι από την αρχή. Ολόκληρος ο κύκλος της καθημερινότητάς μας περνάει από το εξίσου κυκλικό καντράν ενός Galaxy Watch6 Classic, το οποίο δεν τον παρατηρεί απλά, αλλά τον βελτιώνει!

Samsung Galaxy Watch6 ClassicΗ θέση για ρολόι στον καρπό μας είναι μία και μοναδική, αλλά η Samsung τη διεκδικεί με αξιώσεις, χάρη στις νέες της κυκλοφορίες στην κατηγορία των smartwatch. Εμείς φορέσαμε τη μαύρη LTE έκδοση των 43mm του Galaxy Watch6 Classic και αφήσαμε το ρολόι με το διαχρονικά καλαίσθητο design να αναλάβει να οργανώσει την ημέρα μας. Με πρωταγωνίστρια την λεπτή περιστρεφόμενη στεφάνη, το Galaxy Watch6 Classic μετατρέπεται από γραμματέας σε προπονητή μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, όσο ακριβώς σας παίρνει για να περιηγηθείτε στις πολυάριθμες λειτουργίες του.

Ανθεκτικό και πανέμορφο

Η διάμετρος των 43 χιλιοστών (42,5 χιλ. για να είμαστε απόλυτα ακριβείς) και το βάρος 52 γραμμαρίων μας προϊδεάζουν για μια πολυδιάστατη συσκευή με σπορ προσανατολισμούς που «ντύνονται» με έναν κλασικό σχεδιασμό που μας επιτρέπει να φοράμε αδιάκοπα το ρολόι σε κάθε περίσταση.

Η έγχρωμη AMOLED οθόνη 1,31 ιντσών έχει ανάλυση 432×432 pixels και προστατεύεται από κρύσταλλο ζαφείρι, το οποίο δεν είναι το μοναδικό μέτρο θωράκισης που έχει να επιδείξει το Galaxy Watch6 Classic. Πιστοποίηση IP68, αντοχή σε πίεση 5ATM και στρατιωτικές προδιαγραφές MIL-STD-810H καθιστούν το νέο ρολόι της κορεατικής εταιρείας ετοιμοπόλεμο απέναντι σε κάθε πρόκληση. Είτε, λοιπόν, αγαπάτε τα extreme σπορ είτε είστε απλά… αδέξιοι, όπως εμείς, θα εκτιμήσετε την ικανότητα του Galaxy Watch6 Classic να βγαίνει αλώβητο από κάθε περιπέτεια!

Ο υπολογιστής… του χεριού σας

Ο διπύρηνος επεξεργαστής Exynos W930, χρονισμένος στα 1.4GHz, πλαισιώνεται από 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου για την πλειάδα των εφαρμογών που θα μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε από το Goole Play Store (από WhatsApp μέχρι Spotify), μιας και μιλάμε για μια συσκευή με λειτουργικό Wear OS 4, στη βελτιωμένη «Powered by Samsung» έκδοσή του με περιβάλλον χρήσης «One UI 5 Watch». Οι πολλαπλές προσόψεις μπορούν να συνοδευτούν με αρκετές εναλλακτικές επιλογές για το λουράκι, ώστε να ανανεώνετε τακτικά το look σας!

Η μπαταρία των 300mAh, δυστυχώς, χρειάζεται τακτική φόρτιση, πρακτικά καθημερινή, αλλά αναλογιστείτε πως εκτός από την εντυπωσιακή οθόνη θα έχετε στον καρπό σας ένα ρολόι με ενσωματωμένες επιλογές συνδεσιμότητας που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ένα smartphone, όπως LTE, Bluetooth 5.3, dual-band Wi-Fi (2.4+5GHz), NFC και GPS. Το παρήγορο είναι πως μόλις 8 λεπτά γρήγορης φόρτισης, αρκούν για να προσθέσουν 8 ώρες λειτουργίας στην αυτονομία της μπαταρίας.

Ένα «τηλεκοντρόλ» που δεν θα το ψάχνετε ποτέ!

Samsung Galaxy Watch6 ClassicΤο οικοσύστημα συσκευών της Samsung διευρύνεται με ταχύτατους ρυθμούς και αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και την πλατφόρμα SmartThings στην οποία μπορούμε να συμπεριλάβουμε και smart συσκευές τρίτων κατασκευαστών, τότε ο έλεγχος των πάντων από ένα σημείο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Ειδικά όταν αυτό το σημείο βρίσκεται μονίμως στον καρπό μας, τότε η ποιότητα ζωής μας βελτιώνεται θεαματικά.  Είναι οι μικρές ευκολίες της καθημερινότητας, άλλωστε, που ανάγουν το Galaxy Watch6 Classic σε αναντικατάστατο σύντροφο! Έτσι, εκτός του ό,τι μπορούσαμε να ελέγχουμε οικιακές συσκευές από την οθόνη του, το μετατρέψαμε σε απομακρυσμένο χειριστήριο της κάμερας του Galaxy Z Flip5, το οποίο είχαμε στήσει ως τρίποδο.

Εξίσου αρμονικά συνδέθηκε το ρολόι με το Galaxy Tab S9 Ultra που είχαμε στη διάθεσή μας για τις ανάγκες της παρουσίασης, ενοποιώντας κάτω από την ίδια ομπρέλα το καθοδηγούμενο πρόγραμμα γυμναστικής στην οθόνη του tablet με τη μέτρηση της αποτελεσματικότητάς του στο σώμα μας από το Watch6 Classic. Αρκετές ήταν και οι στιγμές που η δυνατότητα «Gesture Control» μας έλυσε τα χέρια, επιτρέποντας έλεγχο λειτουργιών με απλές κινήσεις, χωρίς να χρειάζεται καν να αγγίξουμε την οθόνη αφής του ρολογιού.

Υγεία και άθληση

Σε επίπεδα αισθητήρων, ο Samsung BioActive αναλαμβάνει καταγραφή καρδιακού ρυθμού και ηλεκτρικού σήματος καρδιάς, καθώς και ανάλυση βιοηλεκτρικής αντίστασης. Υπάρχουν, μάλιστα, ειδοποιήσεις αν υπάρξει κάποια ανησυχητική ένδειξη κατά τη διάρκεια της άθλησής σας. Από μέτρηση της πίεσης (έπειτα από «καλιμπράρισμα» με χρήση συμβατικού πιεσόμετρου» μέχρι ηλεκτροκαρδιογράφημα, το Galaxy Watch6 Classic μπορεί να σας κάνει ένα πλήρες «check-up», αν και αρκετές από τις λειτουργίες απαιτούν «ζευγάρωμα» με κινητό της Samsung, γεγονός που δεν είναι ευχάριστο για τους πάντα… φιλελεύθερους φίλους του Android.

Samsung Galaxy Watch6 ClassicΣυνεχίζοντας με τις ξεχωριστές αρετές του ρολογιού, παρατηρούμε πως ο αισθητήρας θερμοκρασίας μπορεί να αντιλαμβάνεται όχι μόνο τις αλλαγές στην επιδερμίδα μας αλλά ακόμα και στην θερμοκρασία π.χ. του φαγητού χωρίς να απαιτείται επαφή, γεγονός που αξιοποιείται και από εφαρμογές τρίτων όπως π.χ. το app Thermo Check.

Το «Body Composition» συνυπολογίζει βασικές φυσικές μετρήσεις (όπως αυτές για τους σκελετικούς μύες, τον βασικό μεταβολικό ρυθμό, τα ποσοστά νερού και λίπους στο σώμα) προκειμένου να αποτυπώσει με σαφήνεια τη φυσική μας κατάσταση και να συμβάλει στον καθορισμό των προσωπικών μας στόχων ευεξίας και στην παρακολούθηση της προόδου μας μέσα από προσωποποιημένες συμβουλές.

Samsung Galaxy Watch6 ClassicΕνδελεχής είναι και η ανάλυση του ύπνου, με εξατομικευμένα Sleep Messages, τα οποία έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με το National Sleep Foundation και σας κρατούν ενήμερο για το πόσο αποτελεσματική είναι η ξεκούρασή σας κάθε βράδυ. Η ποιότητα του ύπνου σας αντιστοιχίζεται με ένα «Sleep Animal», ένα χαριτωμένο ζωάκι το οποίο αντικατοπτρίζει τις συνήθειές σας σε αυτόν τον τομέα και συνοψίζει τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός σας αντιμετωπίζει μια από τις πιο απαραίτητες διεργασίες του ανθρώπινου σώματος.

Οι φίλοι της άθλησης δύσκολα θα βρουν σπορ το οποίο δεν υποστηρίζεται εκτενώς από το ρολόι της Samsung, ενώ σωτήρια μπορεί να αποδειχθεί και η λειτουργία «Fall Detection», η οποία ανιχνεύει πιθανή πτώση και ειδοποιεί αυτόματα τον αριθμό έκτακτης ανάγκης ή τις επαφές που έχετε προεπιλέξει. Άξια λόγου είναι και η καινούργια λειτουργία Personalized Heart Rate Zone, η οποία αναλύει τις ατομικές φυσικές ικανότητες  και ορίζει πέντε βέλτιστα επίπεδα έντασης για το τρέξιμο, ώστε να βοηθήσει τους χρήστες να θέσουν τους δικούς τους ρεαλιστικούς στόχους, από καύση λίπους μέχρι και υψηλής έντασης προπονήσεις.


Μας άρεσε

  • LTE, Bluetooth3, WiFi, GPS και NFC διευρύνουν τα σενάρια χρήσης
  • Απολαυστική AMOLED οθόνη με εντυπωσιακή φωτεινότητα
  • Η περιστρεφόμενη στεφάνη είναι αρκετά πρακτική
  • Το λειτουργικό Wear OS βελτιώνεται συνεχώς

Δεν μας άρεσε

  • Η αυτονομία της μπαταρίας υπολείπεται αισθητά έναντι προτάσεων του ανταγωνισμού
  • Κάποιες λειτουργίες είναι προσβάσιμες μόνο εντός του οικοσυστήματος συσκευών της Samsung