Πήραμε στα χέρια μας τα ολοκαίνουργια HUAWEI nova 10  & HUAWEI nova 10 Pro κι εξερευνήσαμε τρόπους για να απολαύσουμε τόσο τις ραγδαία αναπτυσσόμενες υπηρεσίες της HUAWEI όσο και τις «παραδοσιακές» υπηρεσίες της Google.

HUAWEI nova 10 ProΑν διαβάσατε τις πρόσφατες παρουσιάσεις μας για τις συσκευές της HUAWEI (ενδεικτικά μπορείτε να ανατρέξετε στο review του HUAWEI nova 10 Pro εδώ), σίγουρα θα έχετε μπει στον πειρασμό να αποκτήσετε κάποιο από τα νέα της smartphone. Ο κινεζικός κολοσσός έχει αποδείξει εδώ και χρόνια πως είναι αποφασισμένος με κάθε του κυκλοφορία να ανεβάζει τον πήχη της τεχνολογικής καινοτομίας και του design υψηλής αισθητικής. Ειδικά όσον αφορά στις κάμερες, η HUAWEI μοιάζει να παίζει χωρίς αντίπαλο, συστήνοντάς μας πλήθος πρωτοποριακών χαρακτηριστικών με κάθε νέο της λανσάρισμα. Συγχρόνως, δεν σταματά να εξελίσσει την πλατφόρμα υπηρεσιών της (HUAWEI Mobile Services ή HMS) παράλληλα με το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της, το AppGallery. Παρά τον πλούτο των εφαρμογών του AppGallery, ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι «φανατικοί» φίλοι των συσκευών της HUAWEI που μας ρωτούν κατά καιρούς πώς μπορούν να αξιοποιήσουν ταυτόχρονα και τις υπηρεσίες της Google (Google Mobile Services ή GMS). Κατά τη διάρκεια της «συμβίωσής» μας με τα HUAWEI nova 10  και HUAWEI nova 10 Pro διαπιστώσαμε πως κάτι τέτοιο, πλέον, είναι εξαιρετικά απλό και εύκολο.

Gspace: Ανοίξαμε «παράθυρο» στον κόσμο της Google σε χρόνο μηδέν!

Για να απολαύσει κανείς τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Google σε ένα HUAWEI κινητό δεν χρειάζονται, πλέον, γνώσεις developer, πολύπλοκες διαδικασίες με ειδικά διαμορφωμένα USB Flash Drives ή εγκαταστάσεις λογισμικού… αμφιβόλου προελεύσεως. Με έναν πολύ απλό τρόπο, όπως θα κατεβάζατε μια οποιαδήποτε εφαρμογή, μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την 3rd party εφαρμογή Gspace μέσα από το επίσημο κατάστημα εφαρμογών της HUAWEI, το AppGallery.

Η εγκατάσταση διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα και μόλις περάσετε τα στοιχεία του Gmail λογαριασμού σας, το Gspace αναλαμβάνει να ανοίξει ένα «παράθυρο» τόσο στις Google Mobile Services όσο και στο Google Play Store. Η εφαρμογή Gspace δεν έχει διαφημίσεις σε όλες τις νέες συσκευές.

HUAWEI nova 10 Απολαύσαμε με άνεση τα αγαπημένα μας βίντεο από το YouTube, χρησιμοποιήσαμε την εφαρμογή Gmail, τους χάρτες Google Maps (αν και ήδη έχουμε λατρέψει το Petal Maps), διαχειριστήκαμε τα έγγραφά μας με Google Docs και Google Sheets, ενώ αποθηκεύσαμε στο cloud μέσω του Google Drive. Ως… εμμονικοί gamers είχαμε κάποια ελάχιστα παιχνίδια απωθημένα τα οποία δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε στο AppGallery, οπότε τα βρήκαμε στο Play Store και τα απολαύσαμε στα HUAWEI nova 10  και HUAWEI nova 10 Pro , εκμεταλλευόμενοι τις «χορταστικές» OLED οθόνες με 120Hz ρυθμό ανανέωσης και τους ισχυρότατους επεξεργαστές. To Snapdragon 778G chipset και η Adreno 642L GPU μας χάρισαν αλησμόνητες gaming εμπειρίες! Επιστρέφοντας στην εφαρμογή Gspace, η χρήση ήταν αισθητά αναβαθμισμένη σε σχέση με τα πρώτα της βήματα πριν από καιρό, καθώς έχει γίνει σαφώς πιο σταθερή και γρήγορη. Αν την κατεβάσετε, μάλιστα, από το επίσημο appstore της HUAWEI, θα μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε χωρίς διαφημίσεις. Αν, λοιπόν, θέλετε ένα υπερπλήρες smartphone με selfie κάμερα στα 60MP που να έχει πρόσβαση τόσο σε HUAWEI Mobile Services και AppGallery όσο και σε Google Mobile Services και Play Store, οι nova 10 προτάσεις του κινεζικού κολοσσού σας περιμένουν!

AppGallery: Διαχρονικός «έρωτας»!

Το γεγονός πως βρήκαμε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο για να χρησιμοποιήσουμε Google Mobile Services και να εγκαταστήσουμε ανεμπόδιστα εφαρμογές από το Google Play Store δεν σημαίνει πως ξεχάσαμε τη διαχρονική μας «αγάπη», το AppGallery!

Στα 256GB αποθηκευτικού χώρου που είχαμε στη διάθεσή μας στις εκδόσεις των HUAWEI nova 10 και HUAWEI nova 10 Pro εγκαταστήσαμε αναρίθμητες χρήσιμες εφαρμογές και παιχνίδια.

Το οικοσύστημα HMS δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει με τους ταχύτατους ρυθμούς εξέλιξής του, ανταποκρινόμενο στις δεσμεύσεις της HUAWEI για μια πρωτόγνωρη επένδυση σε αυτό. Ενδεικτικά, το AppGallery έχει πλέον 580 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, παγκοσμίως, εκ των οποίων πάνω από 45 εκατομμύρια βρίσκονται στην Ευρώπη. Ο αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών στο AppGallery έχει αυξηθεί κατά 147% από το προηγούμενο έτος και υπάρχουν πάνω από 5,5 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι developers που καθημερινά παράγουν επιπρόσθετες υπηρεσίες και εφαρμογές.

HUAWEI nova 10 ProΤο ευχάριστο για τη χώρα μας είναι πως μέσω του AppGallery δεν βρήκαμε μόνο παγκοσμίως δημοφιλείς εφαρμογές (όπως WhatsApp, Viber, Instagram, Facebook Messenger, TikTok κ.ά.) αλλά και πλήθος ελληνικών apps.

Το ελληνικό HMS οικοσύστημα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υπηρεσίες τραπεζών (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank), παραγγελία φαγητού (e-Food, BOX), εφαρμογές εύρεσης ταξί (Taxiplon), apps των παρόχων κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Vodafone, Wind) και λειτουργίες με σύστημα πληρωμών, όπως το «My Alpha Wallet». Στο κομμάτι των πληρωμών το AppGallery διαθέτει και διεθνώς αναγνωρισμένες εφαρμογές NFC πληρωμών και mobile banking, όπως η Curve και η Revolut. Δεν υπήρξε ανάγκη μας που δεν βρήκε την απάντησή της στο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της HUAWEI, με αξιόπιστες λύσεις για επικοινωνία, ενημέρωση, ηλεκτρονικές αγορές, πλοήγηση, αλληλογραφία, παραγωγικότητα, διαχείριση εγγράφων, επεξεργασία εικόνας, βίντεο και ήχου, αναπαραγωγή πολυμέσων και, φυσικά, gaming να εξοπλίζουν τα HUAWEI nova 10 series προκειμένου να ανταποκρίνονται σε κάθε μας επιθυμία, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, το Instagram και το Huawei Community.